Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Калибриране на Altimeter

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Калибриране на Altimeter

Здравеите колеги !
    Искам да попитам дали е възможо да мо помогнете да си калибрирам алтиметъра . Това е уреда които измерва надморската височина .
    Най - добрият начин е като ми дадете информация за надморската височина някъде в София .
    Благодаря ви предварително !
    [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

От: Калибриране на Altimeter

Най-лесно и бързо ще стане ако имаш телефон с вграден ГПС (или да намериш някой с такъв). Та, ГПС-а в телефона мери и надморска височина. Така ще е най-точно и бързо.
    M57D30T1
    W450

Коментар

Първоначално публикуван от iansto Преглед на мнение
      Здравеите колеги !
      Искам да попитам дали е възможо да мо помогнете да си калибрирам алтиметъра . Това е уреда които измерва надморската височина .
      Най - добрият начин е като ми дадете информация за надморската височина някъде в София .
      Благодаря ви предварително !
      Ако имаш път насам, заповядай. Но не очаквай да мери точно дълго време. Все пак това е барометър.

Коментар

По-скоро нормален GPS, не от телефон. Мери с точност до ~5м. Излизаш на открито, гледаш кога хваща най-много спътници и сверяваш. Все пак за теб значение ще има какво е времето в момента.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

абе, това е една доста сложна, дори твърде сложна задачка.
          Смелостта, с която го казвам, е породена от нещастния опит, дето ми се стовари на главата оня ден

Спука ми се инклинометъра.
          Седнах да го правя, и някой от чираците ми леко е поразбъзикал и алтиметъра - просто - дай да пипна, да видя...

Е, видяха му сметката..

С едно просто въртене на скалата вече не показва, каквото показваше преди.

Мислих го доста, според мене алгоритъма е следния
          - наличие на барометър - за да е ясно какво е атмосферното налягане в момента
          - наличие на сигурна яснота, на каква надморска височина се извършва юстирането

и съобразно двете, особено първото - се тарира стрелката на устройството - става с хамалски подход ..
          после - гласиш височината,
          и най- насетне - на морето - на плажа - за сигурност - туряш нулата...

и за успокоение относно стохастиката на резулта - не му вярвай на това чудо чак толкова, колкото ти се иска..

от такава сапуниера - толкова ..

( очаквам Стефан да се изкаже по-круто, и по-точно - доколкото може да се говори за точност тук - ама ще ми е приятно да прочета експерта златоуст)

то е ясно, какво ще каже, но е сладко, как ще го каже...

Стефане?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
            ...Стефане?
            Стефан май е излязъл в отпуск

http://www.offroad-bulgaria.com/show...35#post1188935
            www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
            0898777327

Коментар

GPS-а има няколко пъти по-голяма грешка при отчитане на вертикални премествания отколкото при хоризонтални. По тази причина в много модели се добавя и барометричен алтиметър. Барометричния алтиметър е прецизен уред и работи добре, но трябва да се казибрира според метеорологичните условия. Иначе може да даде грешка от над 50м. Промяната на атмосферното налягане поради метеорологчни промени е неразличима за алтиметъра от промяната на налягането в следствие на изкачване/спускане.
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                GPS-а има няколко пъти по-голяма грешка при отчитане на вертикални премествания отколкото при хоризонтални. По тази причина в много модели се добавя и барометричен алтиметър. Барометричния алтиметър е прецизен уред и работи добре, но трябва да се казибрира според метеорологичните условия. Иначе може да даде грешка от над 50м. Промяната на атмосферното налягане поради метеорологчни промени е неразличима за алтиметъра от промяната на налягането в следствие на изкачване/спускане.
                Колега може те ли да се оточните . При мен алтиметъра отчита и атмосверното налягане .
                п.п. Дали някои незнае надморската височина при театър " София " или при " Александър Невски "
                [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Много го задълбахте бре. В София е около 540 м. надморска височина. Алтиметъра на Паджерото е само за приблизителна информация.
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                    Много го задълбахте бре. В София е около 540 м. надморска височина. Алтиметъра на Паджерото е само за приблизителна информация.
                    Естествено..
                    това чудо на приборостроенето е турено с декоративна цел, и всеки, който очаква някакви показания, различни от стохастичната грешка, ще си остане в същото заблуждение, както и без уреда..

Така че, ако показва нещо - каквото и да било, и впоследствие има някаква разлика - е, в тая разлика е същността - барометрична..
                    а за надморската височина - като се има предвид стъпката на скалата - то за едни 100 200 м н.в. не си заслужава да търкаме клавиатурата..

иначе е красив уреда, де

Коментар

Не знам от каква замръзнала клавиатура с друг шрифт е писал Айсрънъра, но пращането му на друго място не е много смислено. Той знае за атмосферното налягане достатъчно, доколкото съм чувал.
                      Всички останали заминават в четвърти клас, да учат как се пишат разни думи. И в седми - за закона на Бойл - Мариот. Само за отличниците - това е двойна фамилия, или това са двама души?
                      И само за питащия - тая работа се калибрира все пак с анероид, или в 15 часа, софийско време, по радио Хоризонт, на площадката на ХМС.
                      Не веднъж съм питал - като имате пари за такива коли, що нямате акъл да си купите учебник за седми клас? Или сте над тия подробности? Тогава и прибора не ви е нужен - показанията му са безсмислени за вас. Както за мене - борсовите индекси.
                      Идете да спите - имате си всичко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X