Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Една реализация за блутут хендсфри в Паджеро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Една реализация за блутут хендсфри в Паджеро

Понеже в Пасата преди време си вградих подобна система, която ми позволява да си говоря по телефона докато шофирам, без да създавам опасност за себе си и останалите по пътя, а и да не нарушавам ЗДП, реших че и на Паджерото му се полага подобна придобивка. Радиото, с което Митсубишито пристигна от Германия, беше старичко и не позволяваше подобна система да се реализира по най-добрият начин, а и цената на предлаганите на пазара блутути Parrot и Nokia не е от най-приемливите, затова се спрях на предлаганият от Блаупункт блутут интерфейс http://www.blaupunkt.de/produkte/zub...ce/?no_cache=1 , който се предлага на съвсем приемлива цена (69 лева) в една от големите търговски вериги, чието име умишлено не споменавам, за да не и правя реклама. Освен блутут интерфейс, устройството позволява и възпроизвеждане на МП3 музикални файлове, записани на USB флашка, като емулира CD-чейнджър. Е, за да работи, трябва да се включи задължително към авторадио Блаупункт, но цените на съвсем нелошите апарати на тази фирма са напълно приемливи. В диапазона 100-150 лева може да се купи нов апарат, който поддържа RDS, избираем цвят на дисплея, възпроизвеждане на аудио дискове и МП3, записани на CD и разбира се, необходимото за целта управление на чейнджър. В моят случай, бюджетът на удоволствието "ново радио и блутут с USB МП3 плеер" не надхвърли 200 лева.
    Монтажът не предизвика никакви особени проблеми, като блутут интерфейса влезе в празното място под радиото. Най-удачното място, от гледна точка на чуваемостта, за разполагане на микрофона, в подобни случаи, е или горния край на лявата колонка близо до тавана или централно на тавана до предното стъкло.
    Аз избрах втория вариант и закрепих микрофона на панела с бутоните за допълнителните лампи. За да се извърши монтажът трябва да се свали този панел и самият плафон (хванат е с два винта към тавана). В панела пробих дупка, през която да премине кабелът от микрофона. По-нататък този кабел мина под кората на тавана (наложи се да сваля сенника) и по лявата колонка (свалих пластмасовия панел, който я покрива), после под волана и до централната конзола.
    За управляващия бутон избрах мястото на ръчния смукач, който при мен отсъства.
    Кабела с USB накрайника разположих зад жабката, като го фиксирах на свободнота щипка, която открих там.
    Целият процес на монтажа отне не повече от час - час и нещо.
    Единственият проблем, който се появи, беше някаква несъвместимост между телефона ми (Нокия N82) и устройството. Връзката помежду им, след първоначално опознаване се поддържаше, но при повторно задействане беше нестабилна. При проба с по-стар модел на Нокия проблем нямаше. "Излекува" се с рефлашване на фърмуера на Блаупункт блутут интерфейса с по-нова версия, която изтеглих от сайта на производителя.
    Качеството на МП3 възпроизвеждането е добро, поне аз не намирам кусури и разлики с възпроизвеждането от диск с МП3-ки, поставен в радиото.
    Прикачени файлове
    VW Passat 5.5 (3bg), 2004, 1.9 TDI, 4x4
    MMC Pajero 2, GLS, 1997, 2800 TDI

От: Една реализация за блутут хендсфри в Паджеро

а описание на самата "свирка" има ли?
    или поне линк към модела?

щото за толкова пари това направо си е пазарен хит

Давай още инфо, интересно е!

Коментар

Ако под "свирка" разбираш радиото, то аз взех ето това http://www.bluespot.co.uk/car-audio....mp38-car-radio.
      VW Passat 5.5 (3bg), 2004, 1.9 TDI, 4x4
      MMC Pajero 2, GLS, 1997, 2800 TDI

Коментар

Има модели на SONY при които всичко е вградено в "свирката" . Цените са от 190 до 300 лева зависимост имат или не USB, но имат Bluetooth®

Коментар

Има и за 180 лв. чак от Острова със се транспорта. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5005907.jpg
Прегледи:1
Размер:21.1 КБ
ID:5181275
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

При мен GPS си е с вграден блутут и през тъчскрина си изписва номера имена адресната книга и всички глезотии единствено трябва да има блутут връзка с телефон ...телефона може даже да е в багажника ........gps-то му чете всички менюта и си ги управлява.....Garmin 765 T
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X