Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с палене на Паджеро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с палене на Паджеро

Нов съм в този форум, ползвах търсачката, но не намерих нищо. Днес реших да сменя горивния филтър на Паджерото(2.5ТДИ 92-ра). Само сложих новия филтър и нищо друго. Напомпах на ръчната помпа, отвих болта за обезвъздушаване, както си му реда. Всичко направих, но не иска да запали. До помпата стига гориво, развих тръбичката за да видя. Има ли някакъв друг начин на обезвъздушаване, защото преди да сменя филтъра палеше с пипането на стартера а сега не иска и да чуе.

До: Проблем с палене на Паджеро

Аз моя,преди да го монтирам го пълня с нафта.

Коментар

Първоначално публикуван от ukelichko Преглед на мнение
      преди да сменя филтъра палеше с пипането на стартера а сега не иска и да чуе.
      Като отвиеш пробката на филтъра обезвъздушаваш само до него. След като го обезвъздушиш, завиваш я и продължаваш да помпиш, защото въздух е навлязъл и в помпата (ГНП), а Паджерото няма допълнителна помпа в резервоара. Като помпиш на ръка, ако си на тихо място може и да чуеш бълбукането на въздуха в резервоара, след като го изгониш от помпата и той се върне по тръбичката за връщане на нафтата.
      Има и вариант подкачващата помпа да не работи заради мръсотия в клапанчетата й.

Коментар

Можеш да лашнеш гайките на дюзите и като въртиш да видиш дали просълзява нафта ако текне стягаш и си готов и задължително си провери филтъра дали е сложен правилно да не смучи въздух ако всичко е наред с дърпане става най лесно обезвъздушаването за 200-300 метра ще си готов
        vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
        Suzuki GSR600 98 hp
        Nissan Pathfinder 174 hp
        0878222 три 3 шест

Коментар

Благодаря за отговорите. Сега стана тъмно, но в един руски сайт намерих упътрване за Паджерото и пише, че при смяна на филтъра се прави и обезвъздушаване през дюзите. Утре ще видя. Не предполагах, че такава елементарна операция ще ме вкара в такъв филм.

Коментар

Бах аз като си сменявах горивния филтър само завих новия напомпах го хубаво и си запалих.

Коментар

Първоначално публикуван от killyou Преглед на мнение
              Бах аз като си сменявах горивния филтър само завих новия напомпах го хубаво и си запалих.
              Аз пък, само заредих гориво завъртях 3 пъти и готово.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X