Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за турбо на Паджеро I 2.5TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за турбо на Паджеро I 2.5TD

Здравейте,

Моля за съвети относно следния проблем: Оригиналното турбо се износи, част от турбината се е отчупила и попаднала в двигателя. Последва ремонт на двигателя и смяна на турбото. "Новото" турбо (втора ръка), изкара по-малко от хиляда километра и сдаде багажа... Може ли да се рециклира - къде и за колко пари (живея в София). Къде да търся ново (старо) и приблизително колко ще струва?

Паджерото е 88-ма година, къса база. 2.5 тубодизел без междинно охлаждане, листови ресьори. Наскоро смених почти всичко по двигателя - сегменти, лагери, ремъци и пр. и пр. Нова водна помпа. Ремонт на алтернатора. Цялата изпускателна система - сравнително нова. Каретата на трансмисията, листове на ресьорите и т.н...

Казвайте какво да правя.
    Ако някой иска да я вземе за части - да казва цена....

До: Съвет за турбо на Паджеро I 2.5TD

По принцип за ремонт на турбини може да питаш при т.н. "Митко турбото", Реал турбо и други, питай Гугъл. Въпроса е колко е качествено, че има много мнения и все противоречиви.
    Don't hunt IF you can't kill
    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от koko107 Преглед на мнение

Казвайте какво да правя.
      Лошо...
      От една страна си се набутал с много средства по обновяване, от друга си пак в изходна позиция...
      Ако преценяваш, че не е изгнило и че ремонтът му ще спре с намирането на турбо, пробвай да го намериш отвън, например през ebay.

Коментар

Именно - в един момент взе да става яма за пари и не мога да излезна от "бокса". Машината е стара, служи ми вярно и и е време за пенсия, но все ми се ще да се поокаляме още няколко пъти заедно .
        Нямам опит в пазаруването по e-bay и не разполагам с подходяща карта, но не пречи да поразгледам - благодаря.
        Колега hammer, благодаря, че ме насочи към Реал турбо. Бяха така любезни и ме ориентираха предварително: ремонт между 400 и 900 лв и 6 месеца гаранция или ново за 1500 лв.
        Иначе ми предлагат "на старо" за 500 лв, естествено без гаранция.
        Продължавам да се чудя

И един въпрос: възможно ли е да се е износила маслената помпа и затова да се скапа и второто турбо за няма и 1000 км. На празен ход, при загрял двигател ми светваше лампата с масло 15W40? Как да разбера дали нагнетява достатъчно?

Поздрави

Коментар

Ъъ.. А и сега това с лампата... Имам чувството, че някой си е оствил ръчичките в джипа ти.
          А налягане се мери с манометър. Слага се на мястото на датчика и ако на празен ход показва под 0.3 - 0.4 атм. има нещо гнило в системата. А може и проверка на датчика на стенд и след като се уверим, че показва правилно - изводите са пак същите.
          По-добре ремонт на турбото за тези пари, щом има гаранция.
          И друго важно - след всички ремонти трябва да се провери действието на уестгейта, защото ако турбото се товари с непосилни налягания и обороти свършва бързо.

Коментар

Като го взе от ремонта светеше ли лампата?

Коментар

колега да не ти е запушена трабичката за високо налягане на маслото дето влиза в турбото няма логика за толкова малко километри да се скапе !
              Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!

Коментар

значи както е важно налягането на маслото за двигателя така е и за турбото на по старите мпс-та с турбокомпресор е добре да се слага манометар за налягането на маслото естественно които нямат.Падне ли налягането започват проблемите.

Коментар

следя темата с интерес.... най- малкото защото имам почти същия дарак.. та колко трябва да бъде норм. стоиност на налягането на маслото за да се смята че вс. е ОК.... и критерии ли е това за съст. на двиг.;явно колегата за да хвърли средства за подобен ремонт-общото съст. на джипа трябва да е добро... а има и сантимент. стойност м/б

Коментар

ако оборотите на празен ход не са много ниски или маслото доста старо/ но това не би трябвало да е така щом е ремонтиран/ по-добре се разделяйте с ветерана,тепърва ще се наливат още кинти а дали си заслужава?
                    иначе турбо втора ръка от тарамбуките около 400 лева

Коментар

Здравейте колеги.
                      Лампата за маслото започна да свети след ремонта на нормално загрял двигател и празен ход. Отдадох го на това, че заради новите сегменти монтьора беше сипал 10W40. След като го смених с 15W40 нещата не се промениха.
                      Сигурно ще се спра на варианта ремонт на турбото и проверка на налягането на маслото.
                      Благодаря за съветите и мненията.

Коментар

нямам претенции, но причината за светенето на лампата мисля че не е в маслото; за сравнение моето 2.3 тд беше с 20х50, от02. 10.2009 е с 15х40 делко -разликата е че датчика на маслото докто беше с гъстото масло не работеше а сега свети и при запалване гасне/смянята с промивка /; по двиг. и турбо-никакви проблеми 5000км

Коментар

Не, изключено е да е виновно маслото. Аз съм със същото Паджеро 1, със същия двигател и с масло 10W 40 лампата гасне още докато върти стартерът.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X