Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загадка с П2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Загадка с П2

приятели наскоро паджерото още не беше спряло и го изгасих чух страннен шум като чели две забчатки се опитваха за зацепят , ако е изгасен и го бутам няма този звук става дума за П2 2.8 tdi super select

До: загадка с П2

А докато си го спирал, нещо там, малкото лостче, случайно да е помръдвало в някоя посока?

че това е възможно, най-вероятно, само в такава ситуация...

Пиши, пиши още, това инфо е малко..

Коментар

нищо не е мърдало след като чух този звук пробвах още няколко пъти същата работа това го прави и на 4х4 и на 2H

Коментар

Ми гаси го след като спреш напълно.....
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

И при мен го има този шум при изгасяне на двигателя в движение, не успях да установя източника. Бях го забравил даже. Някой има ли идея откъде идва?
          Mitsubishi Pajero 2, 2,5 tdi, ss, glx, 95, къса база
          0895445845

Коментар

И при мен го има, предполагам някой клапан за вакум при Super Select-а спира да работи и механизмът, който изключва предния мост, прави въпросния звук. Все едно се опитват да се зацепи полуоската...

Коментар

Някъде,...във ръководствата за експлоатация на вашите джипове,би трябвало да пише,че тези експерименти,са абсолютно противопоказни за автомобил-4х4 !
              SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

явно ще трябва да си ги караме с тези забележки

Коментар

Първоначално публикуван от vadoiv Преглед на мнение
                  Някъде,...във ръководствата за експлоатация на вашите джипове,би трябвало да пише,че тези експерименти,са абсолютно противопоказни за автомобил-4х4 !
                  И защо така? На редица други джипове няма никакви проблеми. Пък и това не е експеримент. Какво става ако ме дърпат с въже при паднал или липсващ акумулатор? Все едно не съм на контакт. Хубаво е да се знаят такива неща.

Коментар

Какво става ако ме дърпат с въже при паднал или липсващ акумулатор? Все едно не съм на контакт. Хубаво е да се знаят такива неща.[/QUOTE]

Ами затова малкия лост има и неутрална позиция
                    Audi a4 2,5 tdi
                    Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.Руски форум: питаш нещо и теб те питат.Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп
                    Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

Първоначално публикуван от plamensolakov Преглед на мнение
                      Какво става ако ме дърпат с въже при паднал или липсващ акумулатор? Все едно не съм на контакт. Хубаво е да се знаят такива неща.
                      Ами затова малкия лост има и неутрална позиция [/QUOTE]

А ти сигурен ли си, че тогава няма да го има същия проблем/звук? Той не идва от раздатката, а от предния мост. Ще трябва да се пробва...

Коментар

Първоначално публикуван от afterburner Преглед на мнение
                        Ами затова малкия лост има и неутрална позиция
                        А ти сигурен ли си, че тогава няма да го има същия проблем/звук? Той не идва от раздатката, а от предния мост. Ще трябва да се пробва...[/QUOTE]

Ами не знам защото при мен няма такива шумове (поне за сега)
                        Audi a4 2,5 tdi
                        Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.Руски форум: питаш нещо и теб те питат.Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп
                        Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

Значи той, проблемът не е когато е изгасен и започнеш да го дърпаш, а когато двигателят работи по време на движение, изключиш от скорост и го изгасиш. Ако е в покой джипът, изгасен, и започнеш да го дърпаш или буташ тогава този звук го няма, явно тези запчатки тогава са зацепили.

Коментар

Моето L200 -2.5 тди 100 к.с. го има същия "проблем", в кавички, защото не зная дали е проблем или е нормално състояние.Когато е изключен предния мост и спускам, като го освободя от скорост и реша да изключа двигателя за да се спуска по инерция започва едно тракане и трака докато спра.Ако освободя спирачките и тръгне по инерция на изгасен двигател не се чува вече нищо.Ако някой знае дали е нормално това или е някакъв провлем моля да даде обяснение на ставащото?

Коментар

Явно не е "загадка".
                              Правили сме опит с колегата vasss (Васко) на подемник. На запален мотор и 4x2 полуосите са отцепени и като завъртиш колелото, кардана не се върти. На изгасен мотор зацепват и като завъртиш колелото кардана се върти.
                              Аз си го обяснявам с действието на вакумния разединител, който при работещ двигател разделя полуоската и обратно - неработещ двигател, няма вакум и полуската зацепва.
                              Явно, като гасите и пускате по инерция в движение, се мъчи да зацепи.
                              При теглене проблем няма, мотора вече е изгасен, а веднъж изгасен тя е зацепила.
                              Последно редактирано от Аndro 160; 15-04-10, 18:33.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X