приятели наскоро паджерото още не беше спряло и го изгасих чух страннен шум като чели две забчатки се опитваха за зацепят , ако е изгасен и го бутам няма този звук става дума за П2 2.8 tdi super select
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Загадка с П2
Свий
X
-
До: загадка с П2
Някъде,...във ръководствата за експлоатация на вашите джипове,би трябвало да пише,че тези експерименти,са абсолютно противопоказни за автомобил-4х4 !SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC
Коментар
-
Първоначално публикуван от vadoiv Преглед на мнениеНякъде,...във ръководствата за експлоатация на вашите джипове,би трябвало да пише,че тези експерименти,са абсолютно противопоказни за автомобил-4х4 !
Коментар
-
Какво става ако ме дърпат с въже при паднал или липсващ акумулатор? Все едно не съм на контакт. Хубаво е да се знаят такива неща.[/QUOTE]
Ами затова малкия лост има и неутрална позицияAudi a4 2,5 tdi
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.Руски форум: питаш нещо и теб те питат.Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп
Не всичко, което има две бузи е лице!
Коментар
-
Първоначално публикуван от plamensolakov Преглед на мнениеКакво става ако ме дърпат с въже при паднал или липсващ акумулатор? Все едно не съм на контакт. Хубаво е да се знаят такива неща.[/QUOTE]
А ти сигурен ли си, че тогава няма да го има същия проблем/звук?Той не идва от раздатката, а от предния мост. Ще трябва да се пробва...
Коментар
-
Първоначално публикуван от afterburner Преглед на мнениеАми затова малкия лост има и неутрална позицияТой не идва от раздатката, а от предния мост. Ще трябва да се пробва...[/QUOTE]
Ами не знам защото при мен няма такива шумове (поне за сега)Audi a4 2,5 tdi
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.Руски форум: питаш нещо и теб те питат.Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп
Не всичко, което има две бузи е лице!
Коментар
-
Значи той, проблемът не е когато е изгасен и започнеш да го дърпаш, а когато двигателят работи по време на движение, изключиш от скорост и го изгасиш. Ако е в покой джипът, изгасен, и започнеш да го дърпаш или буташ тогава този звук го няма, явно тези запчатки тогава са зацепили.
Коментар
-
Моето L200 -2.5 тди 100 к.с. го има същия "проблем", в кавички, защото не зная дали е проблем или е нормално състояние.Когато е изключен предния мост и спускам, като го освободя от скорост и реша да изключа двигателя за да се спуска по инерция започва едно тракане и трака докато спра.Ако освободя спирачките и тръгне по инерция на изгасен двигател не се чува вече нищо.Ако някой знае дали е нормално това или е някакъв провлем моля да даде обяснение на ставащото?
Коментар
-
Явно не е "загадка".
Правили сме опит с колегата vasss (Васко) на подемник. На запален мотор и 4x2 полуосите са отцепени и като завъртиш колелото, кардана не се върти. На изгасен мотор зацепват и като завъртиш колелото кардана се върти.
Аз си го обяснявам с действието на вакумния разединител, който при работещ двигател разделя полуоската и обратно - неработещ двигател, няма вакум и полуската зацепва.
Явно, като гасите и пускате по инерция в движение, се мъчи да зацепи.
При теглене проблем няма, мотора вече е изгасен, а веднъж изгасен тя е зацепила.Последно редактирано от Аndro 160; 15-04-10, 18:33.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар