Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт - допълване на течността на креномера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ремонт - допълване на течността на креномера

Първоначално публикуван от Тодор Тодоров (Тошко) Преглед на мнение
    Аз да попитам, дали може да се напълни с глицерин, и на първо гледане забелязах, че трябва да се запечата с безцветен силикон, заради осветлението и колко въздух да се остави?
    Добре че видях темата, та си оправих и моя. Благодаря на автора. Моя го напълних с глицерин и го запечатах с червен силикон. Не виждам разлика в осветлението. Засега държи течността. Напълних го дотолкова, че да няма мехурче когато се наклони. По отношение на разширяването, мембраната и след намазването и със силикон си остава мека и подвижна, така че може да го поеме. За цялостно напълване стигат две и половина шишенца глицерин от аптеката по левче.
    Последно редактирано от ahead70; 24-08-11, 19:35.
    Хипопотамът е интересно животно- колкото по-затъва в калта, толкова по-голяма уста отваря.
    0878226696; 0876927507

Коментар

Аз и моят го напълних по същиа начин ,ама нали си бързаме малко и не го изчаках да исъхне напълно ,го качих ,и днес забелязах че пак е намалял и сега пак ще трябва да го свалям ,сигурно от някаде има пробив .А аз го запълних с бял силикон и даже осветеността е похубава
      MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
      MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Дамм хубаво,че е автора и темата та и аз да си поправя моя - Благодаря !

П.С. Наистина като, че ли с безцветния силикон се подобрява малко осветеността ... или може би си внушавам, но е готино
        HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
        Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Ми понеже моят уред пак взе да изпуска течността, ми направиха тапа от тефлон. Залепих я с двукомпонентно лепило и напълних с глицерин (за съжаление по-голямата част с концентрат, та сега е по-муден). Няма разлика в осветлението.
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
            Ми понеже моят уред пак взе да изпуска течността, ми направиха тапа от тефлон. Залепих я с двукомпонентно лепило и напълних с глицерин (за съжаление по-голямата част с концентрат, та сега е по-муден). Няма разлика в осветлението.
            Проблема е, че оригиналната мембрана е гъвкава и поема разширението и свиването на течността. Засега при мен не изпуска, но аз я намазах със червен маслоустойчив силикон. Има вариант да се напълни с две шишенца глицерин и останалото със спирт(одеколон), засега при мен върши работа.
            Хипопотамът е интересно животно- колкото по-затъва в калта, толкова по-голяма уста отваря.
            0878226696; 0876927507

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
              Капачка от минерална вода пасва идеално, (от по големите капачки 3;5;7;10 и 11 литрови ) слагаш една линия силикон, и слагаш капачката.
              Mitsubishi Delica 4x4 / Renault Clio III

Коментар

От: До: Ремонт - допълване на течността на креномера

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                ОТКЪДЕ????

и колко пари???

и има ли с друг диапазон - до бар и половина?
                Като избираш манометър за налягането на турбината си вземи от тия, които са пълни с глицерин. Малко по- скъпи са, но обикновените стрелката много трепти и трака неприятно. Говорим за нормално Паджеро, все пак, защото на моето съм изхвърлил всичко излишно и тракащата стрелка ми е последна грижа
                На сърбела майката му е чесането.
                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Дойде моментът да поправям и моя креномер. Купих глицерин - до нас има фирма за всякакви химикали. Оказа се много евтин-
                  килото е 4,80 лв. Изглежда много гъст, а не знам с какво се разрежда и в какво съотношение. За запушването после, тук сте дали отлични идеи
                  и ще се възползвам от тях. Съвсем догоре ли трябва да се пълни или да се остави мехурче?
                  Много ми хареса идеята с манометъра. Ако правилно съм разбрал, той е за турбото. Ако намеря начин да го монтирам в джипа, къде трябва да се свърже и какъв е ефектът от него? Иначе манометър все някак ще се намери.
                  И въпрос за алтиметъра - каква му е идеята и как се сверява, по GPS ли?

Темата е стара, дано някой я види.
                  Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                  имат право да гласуват на избори.

Коментар

След старателния ремонт, който направих на креномера, и година и нещо след това, той протече, дори изтече..
                    Резултата беше, че се разделих със заводското аудио (глицерина изтече отгоре му) - и си сложих нормален MP3 Kenwood.

Понеже така и не намерих подходяш манометър, креномера все още си седи на мястото, без капка глицерин в него, и според мен си му е много добре така.
                    ( Всъщност цената от 4-5 лева за литър е отлична - на мен ми продадодоха в аптеката двайсетина грама на тая цена )

Ако не си човъркаш много, много по джипа, манометъра не ти е остро необходим. Имаше една тема по въпроса, много подробна, на Scrapheep, мисля, беше. Потърси я, ще ти даде отговор на въпросите.

Коментар

Остави малко мехурче. Все пак има и топлинни разширения там.

Разреждането - вода или спирт мисля вършат работа.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Остави малко мехурче. Все пак има и топлинни разширения там.

Разреждането - вода или спирт мисля вършат работа.
                        Тцъ.

Заводски отзад има мембрана, която е предвидена да компенсира температурно.
                        Обикновено се пука тя, и оттам почва да тече.

Запушването с нещо плътно води до ново изтичане.

А за разреждането - емпиричния опит показва, че глицерина не се мие нито със спирт, нито с вода, нито със сапунен разтвор.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                          А за разреждането - емпиричния опит показва, че глицерина не се мие нито със спирт, нито с вода, нито със сапунен разтвор.
                          А в антифриза защо се разрежда?

Иначе, ако има мембрана, значи е предвидено за без мехурче.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                            Дойде моментът да поправям и моя креномер. .........Темата е стара, дано някой я види.
                            Така. Сега първо. От задната страна на съдинката дето се пълни има нещо като резервоарче. През него се налива (от горната страна има някакво лепило, затварящо отвора). Та това резервоарче не се пълни (само то). Предвидено е за температурно разширение. Като напълниш уреда може и с лепенка да го затвориш, може и със силикон. Бавно се пълни да знаеш. Глицерина не се разрежда (няма смисъл). Иначе е познат, като "тежък спирт" (предполагам се разрежда със спирт значи). Второ. За манометъра. Вържи го на тръбопроводчето (тънко и гумено с оплетка) през тройник, ама си намери метален. Тръбопроводчето излиза от турбината и отива към главата и помпата респективно. Смисълът от операцията по слагането на манометъра е, че във всеки момент ще знаеш турбината с какво налягане работи.
                            Поздрави. И да споделиш монтажа със снимки.
                            п.п. До като ръся мъдрости са ме изпреварили.
                            Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 20-01-12, 10:46. Причина: Правопис. Поне до колкото видях.
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              А в антифриза защо се разрежда?
                              Ами в антифриза май беше етиленгликол, а не глицерин. Хич ме няма в химията, Ясен го бях питал, и той ми обясни, и аз съответно забравих.
                              Всъщност, въпроса ми към него беше, с какво да измия платката от аудиото, която беше отлично омазана с глицерин.
                              Със спирт не стана, и със сапун и с топла вода - също не се изми. Спирта стои върху мазната платка, също като вода - на капчици, и нищо не прави.

Коментар

А сигурен ли си че това оригинално е глицерин?

... шото:
                                Във водата глицеролът се разтваря във всяко отношение, нещо повече, той е хигроскопичен.
                                От тук:http://bg.wikipedia.org/wiki/Глицерин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X