Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да се похваля и аз с малко подобрения :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да се похваля и аз с малко подобрения :)

След дълго умуване и претегляне на различни варианти се сдобих с първия в България комплект heavy-duty амортисьори RAW 4x4 на австралийската фирма Powerdown, специализирана в производството на окачвания за тежки машини (камиони, автобуси).
    И така, Паджерото влезе в бокса:

Освен монтажа на новите амортисьори, в списъка беше включено и довършването на подмяната на тампоните по окачването с полиуретанови - по-голямата част вече бяха подменени, но оставаха тези на стаб-щангите и на напречната щанга отзад.

Спецификацията на амортисьорите е за височина от стандартната до +50мм лифт. Ето и сравненията на ходовете:
    Отпред

Пълно свиване:

Пълно разгъване:

Отзад

Пълно свиване:

Пълно разгъване:

Последва умуване какво да правим с гумите. Досегашните Инса 265/75/16

се представяха съвсем задоволително както на асфалт, така и в калта, но все пак в наистина екстремни ситуации показваха известни недостатъци, най-вече на странични наклони.
    Вариантите за избор - останалите при Goldy Super Swamper-и:

Проби "на око":

Goldy настояваше да се хващаме за флекса и да слагаме 36-ците, но в крайна сметка разумът взе връх и останахме на 33-ки.
    Интересни са разликите в теглата на различните гуми:
    33-ките тежат 27кг/бр
    35-ците и Инса-та - 32кг/бр
    36-ците - 34кг/бр.

След завършване на монтажните работи последва задължителния тест на "полигона", като Паджерото се справи забележително с почти всички препятствия. Единствено не посмяхме да го вкараме в дълбокия гьол, поради лисата на шнорхел. За съжаление тестът се проведе в неделя и нямаше кой да снима.

Ето как изглежда машината в момента, след интервенциите:

Котките не са част от оборудването

Последно редактирано от stargazer; 23-03-10, 13:44.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

До: Да се похваля и аз с малко подобрения

Красота ....

ЧЕстито!!!

Коментар

Честито-завиждам...ма само малко,и благородно!
      Едно питане встрани от темата-на една от снимките видях,че старите амове са газови "Каяба",нали?Какво е впечатлението от тях...?
      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Много е яко!!!! Честито!
        GSM: 0898 554713
        Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
          Честито-завиждам...ма само малко,и благородно!
          Едно питане встрани от темата-на една от снимките видях,че старите амове са газови "Каяба",нали?Какво е впечатлението от тях...?
          Само задните бяха такива. Предните си бяха оригиналните, с регулируема твърдост, но бяха в състояние <10%.
          Каябите се държаха горе-долу добре отзад, времето им за реакция е малко по-бавно от това на новите, но Каяба имат нов модел, който е с така наречената Foam-cell технология (каталожните номера започват с 55) и сигурно е по-добър.
          Аз също го обмислях като вариант, но в крайна сметка реших да експериментирам с RAW4x4... и съм доволен от избора. Усещането е за мазно и много добре контролирано преминаване както на малки, така и на значителни неравности, като най-значителното подобрение е в комфорта на едър паваж, който вече почти не се усеща.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
            Само задните бяха такива. Предните си бяха оригиналните, с регулируема твърдост, но бяха в състояние <10%.
            Каябите се държаха горе-долу добре отзад, времето им за реакция е малко по-бавно от това на новите, но Каяба имат нов модел, който е с така наречената Foam-cell технология (каталожните номера започват с 55) и сигурно е по-добър.
            Аз също го обмислях като вариант, но в крайна сметка реших да експериментирам с RAW4x4... и съм доволен от избора. Усещането е за мазно и много добре контролирано преминаване както на малки, така и на значителни неравности, като най-значителното подобрение е в комфорта на едър паваж, който вече почти не се усеща.
            Комфорта при движение по паваж е предимно заради гумите. С такъв размер паважа не се усеща. Което ме навежда на мисълта - какви точно са гумите ти?
            Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
              Комфорта при движение по паваж е предимно заради гумите. С такъв размер паважа не се усеща. Което ме навежда на мисълта - какви точно са гумите ти?
              Жоро, и е така, и не е. Гумите са TSL, същия като този, който Станко сложи на Патрола. Само че, за разлика от при него, при мен бръмчат яко (все едно имам моторетка в багажника ). Пробвахме ги на всякакви налягания от 1.9 до 1.5, така че имам впечатление каква част от "попиването" на неравностите се дължи на гумите и каква на амортисьорите - определено смятам, че амортисьорите имат по-голяма заслуга.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                Жоро, и е така, и не е. Гумите са TSL, същия като този, който Станко сложи на Патрола. Само че, за разлика от при него, при мен бръмчат яко (все едно имам моторетка в багажника ). Пробвахме ги на всякакви налягания от 1.9 до 1.5, така че имам впечатление каква част от "попиването" на неравностите се дължи на гумите и каква на амортисьорите - определено смятам, че амортисьорите имат по-голяма заслуга.

И да и не. Карал съм една и съща кола с размери 30, 31, 32 и 33 инча. Ако говорим за разлика на паваж - с нарастването на размера намаляваше и шума.

Несъмнено и амотрисьорите имат значение.

Колкото до шума - при паджерото няма никаква изолация в задната част - ламарина, въздух, пластмаси. Ако меду ламарината и въздуха се сложи някаква изолация ще стане много добре.
                Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
                  И да и не. Карал съм една и съща кола с размери 30, 31, 32 и 33 инча. Ако говорим за разлика на паваж - с нарастването на размера намаляваше и шума.
                  По-принцип е логично да е така. Но разликата от Инса-та до новите в размер не е особено голяма - под 2см в диаметър.

А що се отнася до изолацията - и това съм го замислил, понеже адски ме дразнят дрънчащите пластмаси. Само трябва да намеря време.

Коментар

Колега, а опират ли някъде гумите, че и аз съм замислил подобен лифт, а ме притесняава да не опират някъде в калниците?
                    M57D30T1
                    W450

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
                      Колега, а опират ли някъде гумите, че и аз съм замислил подобен лифт, а ме притесняава да не опират някъде в калниците?
                      единствено може да опират в предните буфери,зависи и от ет-то на джантите(може при пълен завой да опират в роговете).аз със натегнати торсиони съм слагал и 34-ки на 10.5 super swamper,ама са си тежички за 2.5
                      [SIGPIC][/SIGPIC]e-mail:[COLOR=blue]rrrois@gmail.com[COLOR=black];tel:[/COLOR]0886886686[/COLOR]

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
                        Първо да уточним за какъв "лифт" иде реч: при мен пружините са от дълга база и торсионите са натегнати с около 6см. А, да - липсва и оригиналната предна броня. При това положение и при цялото кълчене на "полигона" гумите опряха само веднъж, в горния ръб на предната вежда. В този момент колата беше наведена напред около 40 градуса по инклинометъра, с навит докрай надясно волан, задна дясна гума на 10см във въздуха, предните гуми вече стъпващи на равно и отпускане на спирачката на леки тласъци.

Разбира се, за да не опират гумите при подобни кълченици е много важно и тампоните по окачването да са здрави, желателно полиуретанови. Със смачкани гумени тампони на горните носачи ми се е случвало и 32-ките да опрат в задния край на арката, на асфалт, при натискане на спирачка с навит волан.

Коментар

Ок , мерси за бързия отговор
                          M57D30T1
                          W450

Коментар

Чудесна е, поздравления!

Коментар

Доста се е повдигнало. Мачките са като мишки под него

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X