Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Течност в жироскопа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Течност в жироскопа

Здравейте колеги , имам проблем с жироскопа , от известно време набллюдавам течноста и малко по малко тя намалява , не знам точно каква е течноста и дали може да се оправи ,моля за информация !?

До: Течност в жироскопа

В това пък къде има жироскоп?
    Сефте чувам за течност в жироскоп. Даже за жироскоп в течност не съм чувал.

Коментар

Глицерин е течността която ти трябва. Аз имах същия проблем (все още го имам), понеже изтича от някъде и ми седи 2/3 пълен ама след 2-3 пълнения се отказах да го пълня пак и пак, така че първо виж от къде тече. При мен е от резбата на горната рапитка.
      M57D30T1
      W450

Коментар

Тъкмо щях да напиша да му долееш глицеририн и josecuervo ме е изпреварил.
        Заблудил си се- това не е жироскоп, а нещо като креномер ( може би мери и диферент), но не му вярвай на този "прибор". Гледай си пътя и вярвай на задника си.

Стефане, на всички потънали кораби и самолети, жироскопите са потопени в течност
        There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
        No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          В това пък къде има жироскоп?
          Сефте чувам за течност в жироскоп. Даже за жироскоп в течност не съм чувал.
          Айде сега пък ти! И креномер не е съвсем точно. Защото освен крен, мери и тангаж

Коментар

Значи, по принцип истинския жироскоп работи на принципа на пумпала (колкото и смешно да ви звучи). Та истинския жироскоп по принцип се води "изкуствен" хоризонт и се изпозва главно във въздухоплаването. А този уред който го имаме на жипките мери наклона така че по принцип не е правилно да го наричаме жироскоп. Както и да е де, всички разбрахме какво има впредвид колегата
            M57D30T1
            W450

Коментар

Четох че има нещо подобно на жироскоп с течност, ма е патент точно за показване на ориентацията на ракети. И то отдавана!
              ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
              lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от revizora Преглед на мнение
                Здравейте колеги , имам проблем с жироскопа , от известно време набллюдавам течноста и малко по малко тя намалява , не знам точно каква е течноста и дали може да се оправи ,моля за информация !?
                Офф
                Колега, поправи си го това нещо щом те кефи но като тръгнеш в гората не го гледай, че докато зяпаш в него няма да видиш пъна който обръща колата.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Navi
                  Четох че има нещо подобно на жироскоп с течност, ма е патент точно за показване на ориентацията на ракети. И то отдавана!
                  Един от основните видове еднороторни жирокомпаси е този със скачени съдове, частично запълнени с живак, които служат за корекция на отклонението от равнината на хоризонта. Някаква определена конструкция може и да е "патентована" от военните, но иначе не е нещо непознато или екзотично.
                  То дето се вика: на един еднороторен жироскоп живеем всички.
                  There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                  No wahalla.

Коментар

Колегата Drukman е прав, не го гледай много много този уред и не му се доверявай особенно много
                    M57D30T1
                    W450

Коментар

Мда. А някой да си даде зор да чете из форума, в който пише? Или поне да потърси в гугъла?
                      Верно ми е смешно изкуствения хоризонт да се сведе до пумпала. Или до авиацията, в която торпедата например, в последните години са голяма рядкост. Макар че не могат без изкуствен хоризонт. Който пък не ще да хоризонти без четири триосни жироскопа. Тях с кво ще ги въртите устойчиво накиснати в течност, и от къде ще им вземете толкова ток - хептен не се сещам.
                      А виж жирокомпасите имат жироскопи, пък нямат хоризонт. И жировертикалата има жироскопи, макар че като и гледам името сигурно е вертикална, а не хоризонтална. Оплескахме я, не знам какво и да мисля ...
                      Купете си по някоя книга, вместо скъпи джипове, а уикипедията я забранете в браузъра. Това е път към злокачествения идиотизъм.
                      Глицерина го налей в шишето с технически спирт, и получи водка каменарка.
                      В тая шашма се сипва лигроин, и понеже няма да намериш - търси декалин.
                      Последно редактирано от Стефан; 19-03-10, 00:17.

Коментар

Първоначално публикуван от Navi Преглед на мнение
                        точно за показване на ориентацията на ракети. И то отдавана!
                        не е толкова отдавна, че дори и сега има по няколко броя в едно изделие такова
                        и по танковете се намират такива..

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Глицерина го налей в шишето с технически спирт, и получи водка каменарка.
                        ааа, и малко захарчица се слага, че и лимонтозу- за вкус

а инак, на това устройство му викат инклинометър

как работи жироскопа, и защо, се учи в "Механика - I-ва част"

Коментар

Моя изтече напълно лятото, пукна се от горещината. Напълних го с глицерин от аптеката, който първо замразих до -30 във фризера(ако не е чист, помътнява заради водата разтворена в него).
                          По добрия вариант е течен парафин(не е хигроскопичен), той се продава с 2 концентрации. По високата е по добрата. Ремонта е лесен, не го пълни догоре, остави му място да се разширява.
                          I get High by going Down

Коментар

Аз позлвах, бебешко олио никакви проблеми нямам, нито със замръзване, нито с промяна на обема
                            Y61

Коментар

Моито от задната страна е гофрирано като мембрана да поема разшиението и беше пукнато там.Залях го с каноколит парче плат и пак каноколит стана супер.От горе дупката е запушена с някаква смола изчегърках я и го напълних с течен парафин.Вече една година нямам проблем.Дано съм бил полезен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X