Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още един в отбора на Паджеро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Още един в отбора на Паджеро

здравейте колеги..от вчера съм вече и във вашия отбор..паджеро 2 дълга база, ексиид...2.5 мотор,автомат,дясна дирекция...ще кача снимки по късно днес..
    и тъй като
    1.за пръв път имам мицубиши-досега съм карал кво ли не-нива,уаз,терано..сега имам и самурай
    2.за пръв път карам автомат
    3.за пръв път имам дизел
    и тъй като пробвах с търсачката,ама явно не е правена за спортисти..та да задам няколко въпроса( тов хода на опопзнаване на джипа ще изскочат още)
    1. скоростите имат едни означения дет не зна за кво са..едното е 2, другото L..за раздатката попрочетох що е то суперселект..но за тия два режима на скоростната кутия нямам идея
    2.за компаса/термометър намерих тема защо само свети а не показва,ще се мсенят кондензатори
    3. явно има някакъв режим против приплъзване-една жълта лампа със нарисувана поднесла кола-тва изключва ли се отнякъде
    3.какво значи овър драйв бутона на скоростния лост? тоест за какво се ползва
    4.има ли някакви специални болежки тоя мотор дет трябва да внимавам за тях
    5.какво значи ексиид

п.п. извинявам се ако някъде има отговори на тези въпроси ,ама не успях да ги намеря с търсачката..благодаря
    В.Илиев
    куче или вълк?
    в клетка ,или свободен?
    въпрос на личен избор.
    Вихрен Илиев
    0888249888
    blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
    Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

До: още един в отбора на паджеро

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
    1. скоростите имат едни означения дет не зна за кво са..едното е 2, другото L..за раздатката попрочетох що е то суперселект..но за тия два режима на скоростната кутия нямам идея
    2.за компаса/термометър намерих тема защо само свети а не показва,ще се мсенят кондензатори
    3. явно има някакъв режим против приплъзване-една жълта лампа със нарисувана поднесла кола-тва изключва ли се отнякъде
    3.какво значи овър драйв бутона на скоростния лост? тоест за какво се ползва
    4.има ли някакви специални болежки тоя мотор дет трябва да внимавам за тях
    5.какво значи ексиид
    1. Честито!
    2. Ако прочетеш една тема, дето е залепена най-горе - за документацията, де, ще разбереш предназначението на почти всички копчета, ръчки, бутони и пинизи из джипа. За да не се блъскаш много, сега ще ти прикача една инструкция за експлоатация - за четене на прима виста.
    Очаквам въпросите за сгъването на задната седалка, и разни други неща, дето не са еднавкви в два джипа дори.., ама това по-късно..
    иначе
    - ако лоста на скоростите е в положение 2, автоматика не влючва на повече от втора предавка - полезно при използване като моторна спирачка при спускане, ако е на L - държи само 1-ва - още по-полезно при яко спускане..
    ако включиш OD - ограничава кутията до 3-та предавка - при по-леко спускане, при катерене по планински път, при който, карайки на 3-та, връщаш газта преди завой, кутията включва 4-та, натискаш спирачка - отново 3-та и така - излишно тормозене на автомата..
    Това ще си го усетиш, като покараш малко

- за раздатката - яко четене, после питане, после пак четене , и тогава почвай с ръчкането на малкия лост - засега си карай на 2D и най-вече чети.

- за компаса - това го зарежи - последен дерт е тоя компас - не го мисли въобще..

- ако онова жълтото ти свети, е добре да го погледне майстор, и то не гаражен, а такъв, дето е попрочел нещо преди това. Инак - съвети от приятели приемай на корем, ама инак - не ровичкай сам. Добре е да не се бавиш с дефектацията на проблема - тук става дума за спирачки, все пак.

- за мотора - да кажат тия, дето са с такъв - сменяй си редовно масла, ремъци и другите неща, дето се сменят..

- ексийд - това определя нивото на оборудване на джипа, като твоя е с най-високото такова - ( и моя е ексийд, и много му се кефя на всичките глезотии )

честито и приятно четене
    Прикачени файлове

Коментар

мерси колега..наистина ми беше полезно това което написа...
      онва жълтото ,с колата дет занася :0 светва на контакт,при палене гасне..после пак светва...
      аз питам на прима виста,засега колата е пред вкъщи,аз си карам самурая-утре влиза в сервиз за пълно обслужване,но идеята е че на буса имам такъв блокаж за приплъзване,който си има копче за изключване,пежото 307 също има подобна лампа,и копче за изключване..
      ако на паджерото тва чудо е автоматично,трябва да се види защо свети и трябва лида свети....за малкия лост-принципно съм доста наясно с автомобилите 4х4 та нямам проблеми...но трябва да свикна с автомата и с мицубишито всеки път е така с нова кола..мерси
      и сори за досаждането ама ..за какво е овърдрайв-а..а аз отивам да чета залепената тема
      куче или вълк?
      в клетка ,или свободен?
      въпрос на личен избор.
      Вихрен Илиев
      0888249888

Коментар

ако с нещо мога да помагам - о889 3оо 455 ми е телефона - Венелин

и дай малко снимки, де, не се стискай

Коментар

Айде - от мен да мине и аз съм в отбора И на Паджеро 2 - дълга база, автомат 3000v6, супер съклет. Досега карах само служебни Мицубишита (Спорт 2.8ТД и 3.2 DID), от януари вече и лично.
          Впечатленията:
          Прекрасен автомобил - мощен бърз, удобен, тих, СПИРАЩ!!! Суперсъклетът е много арно нещо, особено за заледен път.
          Проходимост - доста под тази на Исузу Трупър (другата ми жипка), но пък по магистралата фърчи
          И двете са с чисто нови BF Goodrich AT 31/10,5/15
          Просто Исузуто е 1600кг а Пахероса 2 200кг. пък и е доста по зле откъм клиренс.
          Там където Трипчо минава без грижа, Мицушибито иска блокаж...
          Отдолу има куп неща, които питат за първия клон.
          РАзходът варира от 12/100 до 17/100 газ.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

....онва жълтото ,с колата дет занася :0 светва на контакт,при палене гасне..после пак светва...
            Дали не е проблем с АБС-то .
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              Дали не е проблем с АБС-то .
              Или ЕСП-то....?
              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

нее ЕСП-то..оказа се че е лампата на АБС-то..ама в мануал-а хората написали,ако светне по време на движение,спираш,гасиш..после палиш и ако не свети всичко е ок..е моята спря да свети но утре такаили иначе влиза в бокса за основно обслужване,преглед и пр.та ще се чуе ..а ето и две три снимки.последната е със малкия танк на Грубер..който за съжаление трябва да продам
                Прикачени файлове
                куче или вълк?
                в клетка ,или свободен?
                въпрос на личен избор.
                Вихрен Илиев
                0888249888

Коментар

Днес за един час - двама нови в отбора!
                  Честито и на двамата!

Коментар

Честито и от мен!

Коментар

Точно тая жълта лампа ме интересуваше и мене.Като сам 4х4 и забуксува на некои баир светка и свети докато карам ,щом изгаса и запала отново гасне.Нормално ли е и докато свети значи не работи абееса.Честито на колегите.
                      Последно редактирано от petaca; 18-03-10, 19:46.

Коментар

Първоначално публикуван от petaca Преглед на мнение
                        Точно тая жълта лампа ме интересуваше и мене.Като сам 4х4 и забуксува на некои баир светка и свети докато карам ,щом изгаса и запала отново гасне.Нормално ли е и докато свети значи не работи абееса.Честито на колегите.
                        Уфффф 100 пъти съм го писал ....АБС-то при включване (на контакт) сработва, намира си всички джвъчки и гаси лампата (`начи изправно). При боксуване сигналите за скорост от различните колела са много различни, софтуера му не приема че едното колело може да се движи с 40-50 км/ч. а другото с 0 и то смята че е отделило душата от тялото и информира за това "задволанното", като пали ламБата.....ама като си спрял и загасиш, всичко се забравя и после на контакт ...и си е О.К....то и си е така
                        П.П. докато свети, си без АБС
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

..последната е със малкия танк на Грубер..който за съжаление трябва да продам
                          хм, това П2 съм го виждал из града - на цвят е като моето, но е с други джанти , а и онова - малкото, зловещото, също съм го виждал...

Коментар

Дядо Владо мерси за отговора.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                              хм, това П2 съм го виждал из града - на цвят е като моето, но е с други джанти , а и онова - малкото, зловещото, също съм го виждал...
                              паджерото го взех от пазарджик ,не знам дали е бръмчало из пловдив,за малкия танк на грубер -съм сигурен че мнооого хора са го виждали той е единствен в града ..Вени ,ако имам въпроси ще ти звънна
                              куче или вълк?
                              в клетка ,или свободен?
                              въпрос на личен избор.
                              Вихрен Илиев
                              0888249888

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X