Колата ми е уж на 105 000км смених и маслото на мотора,3 ремъка,4 филтъра и задни накладки,провериха ми маслата в диферинциалите и скоростната и ми казаха че са оки,били бистри и имали ниво.Въпросът ми е мога ли да карам още с тях и веригата на мотора дали се подменя.Имам познати с такива на 300 000 км не са пиппали верига,а от оторизираният сервиз ми казаха че се подменя на 90 000км и смяната и е 2000лв.Ако някои има такъв модел нека да сподели как си го обслужва и за кое наи много да внимавам.Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Верига на паджеро 3
Свий
X
-
До: Верига на паджеро 3
Аз също преди време питах колко е ресурса на верига на Паджеро 2...ама не получих отговор.
А тия от сервиза мисля че послъгват... не знам ..много малко ми се вижда ресурса.
То на доста коли дет са с зъбен ремък -дизели- им дават по 70 -80-90 хиляди и тогава да сменят ремък пък верига би требвало поне двоино повече да изкара ......
Тия от сервиза що не ги бъзнеш -кажи я ми разпечатаите тая препоръка от Митсубиши....
-
И още едо въпросче?При запалване на мотора имам едно силно разтрисане но после като че ли работи без много вибрации,това тампони на мотора ли са?И когато ускорявам усещам тягата в скоростния лост-механична кутия това нормално ли е? Или може да е от тампоните на мотора?
Да и на мен малко комерсиално ми изглежда,ама съм на вие още с колата ми,сега се опознаваме а това е малко притеснителен период)
,дано да излезе читава
):
Последно редактирано от CarTest™; 16-03-10, 12:01.
Коментар
-
Вибрации на студено, възможна причина - неработеща свещ...
Веригата на този двигател е единична, пък върти два вала - логично е да се износва по-бързо, защото е повече натоварена. Но пък 90000 ми се вижда прекалено. Трябва да се проверява периодично. Не разполагам с официални данни.
Коментар
-
Едноредова верига на дизелов мотор......верно че братята японци правят чудеса ама чак пак толкова........
На 4 цилиндров мотор условията за разтягане на верига са наи кофти - 4 те работни цикала са на по 90 градиса и да турят едноредова верига ми се види малко афиф работа ...не знам ..може и да е ОК но дизеловите коли дет съм ръчкал дето са с верига са двуредови .....
Колега Manoel -за да спиш спокоино бих ти препорачал да идеш на измерване - дали ти е разтегната веригата и ако е то колко...
Иначе без да съм запознат в детаили но ако наистина е едноредова може и да е истина че се сменя на всеки 100 000.
Там дето спомена че имаш познати дето са по на 300 000 и не са барали нищо... аз също съм виждал бая коли дет не са барали нищо и прехвърлят предписанията на производителя ама си мисля че не би трябвало да е така нали...
Коментар
-
Казаха ми,че почвала да се чува ама знае ли човек.А каде могат да я видят дали е разтегната,в сервиза на мерцедес искат направо да я сменят а струва 1500лв , аиде оки сте я сменя ама нещто качеството им на работа в Варна все кофти неща сам чувал.Засега ще си поикарам така а по нататак ще видимДано да имам късмет.Мерси за мненията и късмет на всички.
Коментар
-
Първоначално публикуван от krasitotkov Преглед на мнениеНа моето 2.8 когато му смених семеринга веригата при замерването се оказа без никакво износване а мотора е на 215000 така че зависи от падражката и експлотациата но проверката е голямо успокоение
Коментар
-
Здравейте!
Аз карам 2,8 '97 год. от 5-6 месеца. Направил съм всички обслужвания и се возех спокойно до скоро.
Отидох на диагностика със съмнение в центровката и ми казаха, че нямам аванс достатъчно. Помпата обаче е докрай и ми казаха, че най-вероятно е разтеглена веригата. Както се сещате никой не знае на колко километра е джипа.
Други двама обаче ми казват, че проблема е в помпата със сигурност?!
Някой има ли опит с подобно нещо и да ми кажете къде да отида за точна диагноза.
Иначе колата прави следното - пали студена без никакъв проблем от четвърт. Когато я изгася и запаля, трябва да повърти 5-6 пъти. Освен това няма ряз и мощност. Като го взех в началото съм карал с 160 и спирам да подавам газ, а сега едвам правя 130.
Някои ме пращат в Супер дизел, други в Рубин, а все лоши мнения за тия места...
Мерси предварително!!
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално публикуван от Manoel Преглед на мнениеКазаха ми,че почвала да се чува ама знае ли човек.А каде могат да я видят дали е разтегната,в сервиза на мерцедес искат направо да я сменят а струва 1500лв , аиде оки сте я сменя ама нещто качеството им на работа в Варна все кофти неща сам чувал.Засега ще си поикарам така а по нататак ще видимДано да имам късмет.Мерси за мненията и късмет на всички.
IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO
Коментар
-
Първоначално публикуван от kpeev Преглед на мнениеЗдравейте!
Аз карам 2,8 '97 год. от 5-6 месеца. Направил съм всички обслужвания и се возех спокойно до скоро.
Отидох на диагностика със съмнение в центровката и ми казаха, че нямам аванс достатъчно. Помпата обаче е докрай и ми казаха, че най-вероятно е разтеглена веригата. Както се сещате никой не знае на колко километра е джипа.
Други двама обаче ми казват, че проблема е в помпата със сигурност?!
Някой има ли опит с подобно нещо и да ми кажете къде да отида за точна диагноза.
Иначе колата прави следното - пали студена без никакъв проблем от четвърт. Когато я изгася и запаля, трябва да повърти 5-6 пъти. Освен това няма ряз и мощност. Като го взех в началото съм карал с 160 и спирам да подавам газ, а сега едвам правя 130.
Някои ме пращат в Супер дизел, други в Рубин, а все лоши мнения за тия места...
Мерси предварително!!
Затова ти препоръчвам да смениш още веднъж горивен филтър, а също и прословутия семеринг на помпата (има теми тук за него). Веригата лесно се проверява в сервиз дали е разтегната над нормата.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеВижда ми се малко вероятно в тези 5-6 месеца да се разтегне веригата толкова, че да загуби центровка
Затова ти препоръчвам да смениш още веднъж горивен филтър, а също и прословутия семеринг на помпата (има теми тук за него). Веригата лесно се проверява в сервиз дали е разтегната над нормата.
Коментар
-
ами най-добре отиди в сервиз, щом е зададен така въпроса.
иначе идеята е проста - разпределителния вал - на белег, търсим съвпадение с белега на коляновия вал - разминаването в градуси определя разтяжението на веригата.
Щом питаш за това, не го прави сам - няма да довете до точен резултат, понеже има тънкости. Иди в сервиз.
Успех!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар