Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 2.8 TDI или 3.2 DID?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро 2.8 TDI или 3.2 DID?

Здравейте офроуд ентусиасти!

След като почти си изгорих ретините от четене по наши и чужди форуми, най-сетне се спрях на марката и модела, които най-точно пасват на моите изисквания, а именно - Mitsubishi Pajero. Единственият въпрос, който остана да разреша е "коя разновидност точно?".

Изискванията ми при търсенето бяха следните: семеен автомобил с голямо пространство, за да могат да се съберат всички принадлежности за къмпинг; да може да ме изкара от планинската къща дори и след силен снеговалеж, както и до някой див плаж; да е надежден - кой ли обича да ходи по майстори; да има 7 места (за да го регистрирам на фирма), климатик и да е дизел.

Тъй като бюджета ми е около 10-15 000 лв - в категорията попаднаха Паджеро 2 и 3 и от там започна чуденето - дали да бъда скромен и да си взема по-евтиния, но и по-стар вариант или да се метна на по-скъпото и по-добро в много отношения возило. Другият въпрос е дали наистина по-новото е по-добро, като (подчертавам) говоря от гледна точка на поддръжката или тя (поддръжката) ще излезе по-скъпа въпреки по-високото първоначално вложение.

С нетърпение очаквам отговорите ви, след което и да се присъединя към гордите собственици на този прекрасен автомобил.

До: Паджеро 2.8 TDI или 3.2 DID?

Моето мнение е, че и танк 2ра употреба да вземеш ще трябва да налееш много пари, за да придобие вида и надеждността която искаш. С оглед на бюджета бих те посъветвал да си вземеш по - евтиното и да влееш една определена сума в стягането и подобренията по него. Тук ще намериш информация как да го направиш истински проходима машина и да го ползваш за всичко което имаш нужда. Личното ми мнение е, че е по - добре да си вземеш по - евтината машина и да похарчиш малко пари да я стегнеш. Освен това не знам дали знаеш но паджерото се хвали със сравнително евтина поддръжка, като все пак имаш в предвид, че не е лека кола. Все пак това е лично мнение.
    GSM: 0898 554713
    Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Благодаря за бързият отговор. Искам само да уточня, че не ме плашат нормалните - режийни разходи. Това от което се притеснявам е от рода "ГНП - 4500 лв" и подобни неприятни изненади. Имат ли двата модела такива болежки или са по-скоро изключения.

И специално за примера, който съм дал - ако зареждам само качествена нафта (доколкото я има в България), ще се появи ли този проблем? Извинявам се ако досаждам с въпроси, но по-новият двигател е доста по-добър като показатели (което ме блазни), а чувам доста кофти неща за дизелите от ново поколение експлоатирани при нашите условия.

Коментар

Мене ако питаш, най-добрия вариант е шаси и купе от двойка с мотор от тройка. По приблизителни изчисления, трансплантацията ще струва към 4000 лв., ако се прави както трябва и ако някой не ти подари донор.
        Само че, при тая цена по-смислена е покупката на двойка с 3.5.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Евтиното винаги е по скъпо но избора си е твой,втора употреба винаги е лотария така че (очи гледали очи плакали)
          Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!

Коментар

Ако ми предстои на мен такъв избор 2.8 TDI <-> 3.2 DID, веднага ще изключа стария вариант.
            А това, какво ще улучиш зависи вече от късмета

Коментар

3.2 DID разполага с 373 Нм при 2000 Оборота, а 2.8 TDI с 292 Нм при същите обороти, този факт също не е за подценяване
              HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
              Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

3.2 е самолет в сравнение с работното конче 2.5.
                Първото е 160 коня- второто- 99 . Първото върви със 130 на 2000 оборота, второто със 110 на 2800 . При гореупоменатите цифри и двете харчат по 10 л нафта на 100 км.
                Първото е с верига и върти два вала - другото с ремък .
                Проверено от личен опит. Приветствувам избора ти на марка- за модела ще се въздържа от по- нататъшен коментар -
                [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от draganrp Преглед на мнение
                  3.2 е самолет в сравнение с работното конче 2.5...
                  Споделили сте полезна информация, но не четете (заглавието на) темата. Става дума за избор между 3.2 и 2.8, не 2.5.

Коментар

Разбирам, че искаш да обосновеш избора си с техническа информация, но винаги нещата опират и до това, в кой конкретен автомобил се чувстваш намясто.
                    Покарай няколко джипки и сам ще стигнеш до правилния избор.
                    Лично аз, при така поставен въпрос бих купил Паджеро 3, на ръба на бюджета и с още малко напъване във времето да постигна това което искам като обслужване и туннинг.
                    И все пак според мен 2-ка превъзхожда 3-ка в доста насоки.
                    Първо цената, на покупка, подръжка и тунинг.
                    Второ, мисля че е с по-високи възможности извън пътя вкл. и това, че не ти пука толкова за нея
                    Наличието на заден мост, за мен също е предимство.
                    Купи кола с сърце, а не с безкрайни огледи и 10 механици, защото всяка кола има нужда от подръжка, поне да си даваш парите с кеф
                    Поздравления за избора.
                    Успех!
                    VARADERO SD2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X