Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с акумулатора - пада бързо?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с акумулатора - пада бързо?!

Здравеите колеги,

Имам проблем с акумулатора на Mitsubishi L200 - 2008, за около седмица (пикапа се кара само събота и неделя) се изтощава и нема палене!
    Имам и втори и снего същата работа? зареждам ги на UPSa на MAX
    Незнам какво би могло да консумира толкова много ток че да сдухва батерията?
    Възможно ли е тъпата аларма в режим на STAND BY да консумира толкова?
    Това което съм слагал допълнително от фабричното е CD , Аларма и Hardtop, преди гореспоменатите допълнения нямасхе проблем.

Споделете ако някой е имал подобен проблем за да се насоча каде да търся "големия консуматор"

Благодаря .
    Последно редактирано от thefog; 23-02-10, 12:38. Причина: грешка

До: Проблем с акумолатора - пада бързо?!

Колко годишна ви е батерията и закачихте ли я на комп. за да проверите параметрите и? При акумолаторджиите има малки джаджи, като мултицети, които мерят данните на батерията. Развъртете я след това да видите какъв стартов ток поддържа (пак там) и ще знаете дали няма да пазарувате нов. Преди това премерете ел. консумацията при изгасен автомобил. Ако клони към 0, вижте по-горе.
    LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от thefog Преглед на мнение
      Здравеите колеги,

Имам проблем с акумолатора на Mitsubishi L200 - 2008, за около седмица (пикапа се кара само събота и неделя) се изтощава и нема палене!
      Имам и втори и снего същата работа? зареждам ги на UPSa на MAX
      Незнам какво би могло да консумира толкова много ток че да сдухва батерията?
      Възможно ли е тъпата аларма в режим на STAND BY да консумира толкова?
      Това което съм слагал допълнително от фабричното е CD , Аларма и Hardtop, преди гореспоменатите допълнения нямасхе проблем.

Споделете ако някой е имал подобен проблем за да се насоча каде да търся "големия консуматор"

Благодаря .
      Без да се премери няма как да се разбере.
      Ако имаш път насам - свиркай.

Коментар

Батерията е нова на Бош а и другата не е стара - оригиналната на пикапа,
        май ще трябва да се мери и да се изключва едно по едно , мисля че ще се окаже тъпата аларма, но знаели човек!?

Коментар

И аз имам същия проблем. замери ми го познат електричр и каза, че има оттечка. Оттогава като не го карам дълго време махам минуса. Но търсенето на проблема е дълъг и неприятен процес особено в студа. Естествено най-вероятната причина е алармата. Но как да я провериш? Това е въпрос, чиито отговор нямам
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
          Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
          In God we trust, all others must pay in advance.

Коментар

Махаш масата като не караш пикапа и си готов
            Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от thefog Преглед на мнение
              Батерията е нова на Бош а и другата не е стара - оригиналната на пикапа,
              май ще трябва да се мери и да се изключва едно по едно , мисля че ще се окаже тъпата аларма, но знаели човек!?
              Това, че е нова, нищо не значи, освен да е в гаранция. Съвсем скоро и аз си имах същия проблем. На 4 месеца акумулатор и си го смениха.Сега съм с едноседмичен ак.

Коментар

Това ли беше мицубишито с два акумулатора?

Коментар

Абе и аз за сега така реших проблем , махам клемата, вече от един месец съм така и нямам проблеми с паленето после , което ме навежда на мисълта, че акумолатора си е ОК.
                  Сега се сещам се че като слагам клемата се получава доста голяма искра , което значи че нещо доста дърпа !!!!
                  малко да се постопли времето и ще почвам да меря за да видя кое ми яде тока.
                  Ще меря с мултицета и ще вадя един по един предпазителите за да локализирам проблемната верига, дано да успея щото всеки път с клемите не си е работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Това ли беше мицубишито с два акумулатора?
                    не с един си е, ама има място за още един

Коментар

ха и при мен е така. Искра при свързването.
                      Мога само да те посъветвам да търсиш по-скоро къде е проблема, защото аз 1 месец не намерих време и сега се чудя как изобщо да я запаля
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
                      Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
                      In God we trust, all others must pay in advance.

Коментар

До: Проблем с акумулатора - пада бързо?!

На една позната и се случваше да пада акумулатора доста често, макар да си караше автомобила всеки ден. Накрая се оказа, че е от музиката.
                        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

На Чероките си пише да се откачва клемата, ама ако 2 месеца не го палиш. За седмица.... не знам!
                          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Абе мерене му е майката! Електричарските проблеми се оказват най-трудни за диагностициране и най -лесни за отремонтиране.

Коментар

Първоначално публикуван от чичо хухавел Преглед на мнение
                              Абе мерене му е майката! Електричарските проблеми се оказват най-трудни за диагностициране и най -лесни за отремонтиране.
                              Да бе! Лесно е отстрани
                              "На чужд гръб..."
                              А я кажи тогава, лесно ли беше днес свалянето на стартера на Паджерото? А?!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X