Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мисля, че имам проблем с раздатката!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мисля, че имам проблем с раздатката!

Здаравейте , колеги. От известно време се чува шум , при потегляне , след пускане на съединителя , Пажеро 92г. 2,5 дизел , супер селект. В началото се чуваше много рядко , но само за две-три седмици шума се усили. Видимо се появява , когато види зор при потегляне . Отначало само при 4х4 , а сега и само с задно предаване. Отначало помислехме , че е от разбито каре на кардана или скъсанания тампон на раздатка. Но след смяната шума си остана.
    Според мен излиза от средата под купето и дори се усеща в скоростния лост. Не мисля , че е скоростна кутия , защото се чува само , когато гумите не могат да преодолеят препятствие (много сняг, или кал) .

Искам да ви попитам, раздатката има ли някакво натоварване само за задното предаване.

Вадехме кардана, шлиците не са наранени всичко си е нормално. Това , което ми направи впечатление е цвета на маслото в раздатката. Имаше метален сив блясък . Смених го .

Има ли вероятност да е разтегната веригата на раздатката или нещо друго в нея.

До: Мисля , че имам проблем с раздатката !!!

Не е от веригата тя работи като включиш предния мост и има шум при резко потегляне от място ако си с автоматични капачки и не ползваш редовно двойното, но шумът е само еднократно, може нещо да е смеляло в раздатката .
    Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!

Коментар

Съединител?
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от val1 Преглед на мнение
        Видимо се появява , когато види зор при потегляне . Отначало само при 4х4 , а сега и само с задно предаване..
        Може да е страничният тампон на раздатката.

Коментар

Това , което ми направи впечатление е цвета на маслото в раздатката. Имаше метален сив блясък . Смених го...
          Мисля,че е това...
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Танпона на раздатката го смених, маслото на раздатката го смених, както писах в първия си пост.
            Ефекта е нулев.

Коментар

Танпона на раздатката го смених, маслото на раздатката го смених, както писах в първия си пост.
              Ефекта е нулев.
              То ясно де,ама може да си закъснял със смяната на маслото в раздатката...cry:
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Лошото е , че и аз за това си мисля, развалена раздатка .Но нямам идея , как се е случило.
                Раздатката няма удушник (поне аз не намерих). А в маслото което източих нямаше вода. Обикновенно става с цвят на боза ( поне в двигателните масла , цвета е такъв). В понеделник ще я отварям в сервиз и ще пиша, какво съм окрил.
                Много ми се иска , да не е раздатка.

Коментар

Маслото в трансмисиите не става на боза от водата. Или поне не лесно. Металният блясък на маслото, обаче, е сигурен признак, че нещо трябва да се ремонтира. Щом толкова метални частички плуват в маслото, значи липсват от мястото си в механизма.

Коментар

Проблема се оказа в раздатката. Първоначално , като я разцепехме , нямаше никакви видими следи от повреда или кавото и да е износване. Въпреки това ми направи впечатление за едни шлици , че са износени. После отново я сложиме на Пажерото , задния кардан не го поставихме само на предно предаване . Наляхме половин литър масло . Шума излезе веднага само на завъртане от половин оборот на гумата . Но се чуваше при включени бавни , на раздатката в момент на натоварване , тоест при по ряско пускане на съединителя.

Имам питане към знаещите и можещите :

Раздатка от 2,8 дизел дълга база , става ли за 2,5 дизел къса база ? Раздатките трябва да са Супер Селект .

Коментар

До: Мисля, че имам проблем с раздатката!

Ще се оправям , на принципа. ПРОБА-ГРЕШКА

Коментар

Скоростните кутии са различни, тъй че твърде вероятно и раздатките са различни.

Коментар

Ето какво направих.
                          Взех раздатка от десен волан 2,5д. супер селект.
                          Различното в "новата" раздатка е мястото на лоста за бързи и бавни , вилката в кутията , капачето където влизат давата лоста , както и детайла в който стои скоростния лост. Съответно ги подмених от моята. Смених и мястото на датчиците.

Пиша темата , защото съм сигорен , че след време и други колеги може да се сбъскат с подобен ремонт. Разбира, се дано да не се случва

Коментар

Минах през някакви каманяци затрупани със сняг,след което Паджерото започна да тресе доста.След бърз олед се оказа ,че големият тампон на скор.кутия е прецакан/който лежи в средата на гредата/ и от задния край на раздатката/задният кардан/ има теч на масло.Въпросът ми ако някои е сменял тази семерина да даде някакви размери,и от къде да си закупя големият тампон, че аман от кожодери .Благодаря Ви!! Пс. Става въпрос за П 2 1991г.
                            Последно редактирано от emo.666; 24-03-10, 13:25.

Коментар

http://forum1.offroad-bulgaria.com/s...ad.php?t=42075

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X