Здаравейте , колеги. От известно време се чува шум , при потегляне , след пускане на съединителя , Пажеро 92г. 2,5 дизел , супер селект. В началото се чуваше много рядко , но само за две-три седмици шума се усили. Видимо се появява , когато види зор при потегляне . Отначало само при 4х4 , а сега и само с задно предаване. Отначало помислехме , че е от разбито каре на кардана или скъсанания тампон на раздатка. Но след смяната шума си остана.
Според мен излиза от средата под купето и дори се усеща в скоростния лост. Не мисля , че е скоростна кутия , защото се чува само , когато гумите не могат да преодолеят препятствие (много сняг, или кал) .
Искам да ви попитам, раздатката има ли някакво натоварване само за задното предаване.
Вадехме кардана, шлиците не са наранени всичко си е нормално. Това , което ми направи впечатление е цвета на маслото в раздатката. Имаше метален сив блясък . Смених го .
Има ли вероятност да е разтегната веригата на раздатката или нещо друго в нея.
Според мен излиза от средата под купето и дори се усеща в скоростния лост. Не мисля , че е скоростна кутия , защото се чува само , когато гумите не могат да преодолеят препятствие (много сняг, или кал) .
Искам да ви попитам, раздатката има ли някакво натоварване само за задното предаване.
Вадехме кардана, шлиците не са наранени всичко си е нормално. Това , което ми направи впечатление е цвета на маслото в раздатката. Имаше метален сив блясък . Смених го .
Има ли вероятност да е разтегната веригата на раздатката или нещо друго в нея.
Коментар