Здравейте колеги! Мой близък който живее в Англия си купи паджеро (шогун) 2.8 дизел, 98-ма година, автоматик. Та от около месец има проблем с паленето. Отначало го отдадох на свещи и го накарах да ги провери, оказа се че има една изгоряла, смени я, и уж се оправи. Но после проблемите продължиха. Четохме в английските форуми, че времетраенето на подгрева е малко и затова се извежда копче за принудително подгряване. Изведе си копче от релето за свещите. Пали, пали нормално и пак се появи проблема. Кара колата на сервиз и там му сменили някакъв клапан (по техни обяснения, служел за да не се връща нафтата към резервоара). Но проблема не изчезна. От сервиза му казаха да търси дизелджия. Проблема е че там няма много такива майстори. В друг форум четохме че уплътненията на ГНП-то може да са за смяна. Но симптомите които описват там са други. Според мен отнякъде влиза въздух в системата. Въпроса е от къде. Човека казва че уж няма течове и не мирише на нафта. Ще съм ви много благодарен ако ме насочите към евентуална причина. Най-интересното е че не иска да пали когато си реши. Няма значение топъл студен. Под не иска да пали имам предвид трябва да въртиш 2-3-4 секунди преди да запали. Общо взето като гледах клипчета как пали е идентично с паленето след като си сменил горивен филтър и не си обезвъздушил като хората. Затова си мисля че може да е въздух в системата. Ако искате мога да ви покажа клипчета как пали колата когато го има проблема. Иначе върви отлично, не прекъсва и не гасне... Ако имате някакви идеи, моля споделете защото аз не съм много запознат със горивната система на паджеро-тата, а пък и там незнам дали ще се намери читав майстор. Обратно на логиката английските монтьори са в пъти по некадърни от нашите такива. Очаквам предложения
. Благодаря ви предварително!

Коментар