Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на дифове на Паджеро Пинин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на дифове на Паджеро Пинин

Здравейте!
    Наскоро си смених пружините, амортисьорите, фланци и по-високи гуми! От там ми дойде и проблема, скоростите станаха дълги! Елементарни баири без бавни нямат качване!
    Паджеро Пинин 2.0, 5 врати. Дайте акъл! Търся дифове с друго предавателно число, ама няма
    Eвгени Филчев
    Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

До: Документация

На тези с ръчни скорости дифовете са с отношение 4.636.
    На автоматите - 4.900.
    Ти с какви си?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      На тези с ръчни скорости дифовете са с отношение 4.636.
      На автоматите - 4.900.
      Ти с какви си?
      Ръчни-4.636 !
      Eвгени Филчев

Коментар

Ами значи частично решаване на проблема ще е да намериш дифове от автомат.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          Ами значи частично решаване на проблема ще е да намериш дифове от автомат.
          Иначе казано, при тази замяна, дали на мястото на втора ще стъпи трета скорост(примерно), че ми е трудно да се ориентирам с тези предавателни числа
          Eвгени Филчев

Коментар

Не, чак толкова не, но значи, че ако някой баир сега го изкачваш на първа бърза с 2000 об/мин, с 4.9 диф ще си на 2200 об/мин при еднакви други условия.

Коментар

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
              Иначе казано, при тази замяна, дали на мястото на втора ще стъпи трета скорост(примерно), че ми е трудно да се ориентирам с тези предавателни числа
              Разликата,ако въобще я усетиш,ще е минимална.Аз съм сменял на КИА-та някога,от 4,44:1 на 4,478:1 и като че ли имаше някаква,ама...
              Реално съм усещал подобрение,след смяна на мостовете с редукторни(ПЧ 5,38:1),но с поставянето на 35" гуми се върнах на изходна позиция като предавки(километража почна да показва съвършено точно,но гумите освен че са по-големи са и по-тежки).След това смених дифовете,като крайното ПЧ стана 6,75:1.Сега,като вървеж е като спортна кола,но скоростомера показва с 20км/ч повече...
              Съветът ми е да търсиш тунингови диференцияли с ПЧ над 5,30:1.
              Другия вариянт е да видиш дали няма да е по-лесно да се пипне РК.Ако е със СуперСелект,може да се смени междинния диф...
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

До: Смяна на дифове на Паджеро Пинин

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
                Здравейте!
                Наскоро си смених пружините, амортисьорите, фланци и по-високи гуми! От там ми дойде и проблема, скоростите станаха дълги! Елементарни баири без бавни нямат качване!
                Паджеро Пинин 2.0, 5 врати. Дайте акъл! Търся дифове с друго предавателно число, ама няма
                Колега,кажи в момента с какъв размер гуми си?За да се пресметне какво съотношение трябва да е дифа.То най-добре ще е да премериш диаметъра на старите и на новите гуми.
                Последно редактирано от Красимир Канев; 04-02-10, 18:42.
                0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir83 Преглед на мнение
                  Колега,кажи в момента с какъв размер гуми си?За да се пресметне какво съотношение трябва да е дифа.То най-добре ще е да премериш диаметъра на старите и на новитв гуми.
                  И да прибавиш още малко.Увеличението на ПЧ трябва да е в прогресия...
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir83 Преглед на мнение
                    Колега,кажи в момента с какъв размер гуми си?За да се пресметне какво съотношение трябва да е дифа.То най-добре ще е да премериш диаметъра на старите и на новите гуми.
                    В момента съм с 235/75/16, оригинално мисля бяха215/60/16 !

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                    .........................................................Другия вариянт е да видиш дали няма да е по-лесно да се пипне РК.Ако е със СуперСелект,може да се смени междинния диф...
                    Раздатката ми е Супер Селект! А такива дифове от къде мога да намеря!
                    Eвгени Филчев

Коментар

Централният диф няма редукция. Той предава движението 1:1 От там нищо не можеш да спечелиш.

Коментар

Явно остава варианта със смяна на диференциалите, пък като ще се сменят май е редно задния да е с блокаж
                        Моя човек тук в Казанлък уж можеше всякакви дифове да намери, но с Мицубишито нещо удари на камък!
                        Та, помагайте от къде да си купя!
                        Eвгени Филчев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X