Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бавните скорости на Паджеро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: бавните скоростни на пажеро

Първоначално публикуван от vesko74 Преглед на мнение
    Напълно съм сигурен ,че вкарвам лоста както трябва на 4LLc тоест на бавни но разликата е недоловима поне за мен,а много добре знам за какво става въпрос от паджеро 1 при него като вкарам на бавни и дам малко повече гас колата забива "муцуна" и ако не превключа на по горна предавка ще пръсна мотора така,че ми е ясно какво представляват бавните.И защо като съм на 2H трябва да се върти кардана на предния мост нали съм само на задно За блокировката на междуосевия утре ще направя теста но ми се струва ,че не работи .Те мойте проблеми край нямат но все пак от къде да започна да ги лекувам???Моля обяснете като на индианец кое след кое следва.
    Какво значи "забива муцуна" и ще "пръсна мотора"? Ако на бързи, втора предавка 3000 оборота си на 50 км/ч, на бавните трябва да си примерно на 20 км/ч...
    Зима иде

Коментар

Напълно съм сигурен ,че вкарвам лоста както трябва на 4LLc тоест на бавни но разликата е недоловима поне за мен,а много добре знам за какво става въпрос от паджеро 1 при него като вкарам на бавни и дам малко повече гас колата забива "муцуна" и ако не превключа на по горна предавка ще пръсна мотора така,че ми е ясно какво представляват бавните.И защо като съм на 2H трябва да се върти кардана на предния мост нали съм само на задно За блокировката на междуосевия утре ще направя теста но ми се струва ,че не работи .Те мойте проблеми край нямат но все пак от къде да започна да ги лекувам???Моля обяснете като на индианец кое след кое следва.
      Много странно, карал съм Паджеро 1 и съм имал Паджеро 2, но не съм намирал разлика между бавните на двата модела. Все пак опитай да тръгнеш на 3-та скорост, когато си на бавни. В този случай ако бавните не ти работят, трудно ще потеглиш. Добре е да напишеш от къде си, може би ще трябва да ти препоръчаме сервиз .
      Y260

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
        Какво значи "забива муцуна" и ще "пръсна мотора"? Ако на бързи, втора предавка 3000 оборота си на 50 км/ч, на бавните трябва да си примерно на 20 км/ч...
        Да но не е така улавя се минимална разлика та затова си мисля ,че нямам бавни докато разликата при 1чката е огромна ,утре ще пробвам да видя как е на 3000об но що си мисля ,че знам отговораВаско, тръгвам на 3та и на бързи и на бавни на бавни малко по лесно но пак казвам разликата е пренебрежимо малка та за това си мисля ,че нещо им има на бавите.От Добрич съм и майстори за такива коли при нас няма ,като чуят супер селект вакуми,датчици вдигат рамене май най близо Варна но и там не знам къде да отида.

Коментар

Да но не е така улавя се минимална разлика та затова си мисля ,че нямам бавни докато разликата при 1чката е огромна ,утре ще пробвам да видя как е на 3000об но що си мисля ,че знам отговораВаско, тръгвам на 3та и на бързи и на бавни на бавни малко по лесно но пак казвам разликата е пренебрежимо малка та за това си мисля ,че нещо им има на бавите.От Добрич съм и майстори за такива коли при нас няма ,като чуят супер селект вакуми,датчици вдигат рамене май най близо Варна но и там не знам къде да отида.
          В Добрич, може да няма, ама във Варна не е като да лисват
          Зима иде

Коментар

До: Бавните скоростни на Пажеро

Преди лоста да влезе на позиция 4LLc, не трябва ли да има позиция "неутрал"? Ако не си минал "неутрал", си стоиш в обхвата на лоста на бързите. Не си натиснал надолу и бутнал напред. Ако не се използват бавните, това движение надолу и дясно две позиции напред, е затруднено.

Коментар

Андро,стига бре,чак пък до там...аре сега не се бъзикай с човека,пък и по-отгоре и има снимка като за бавноразвиващи се,пише -press,сиреч натисни,най-вероятно верно не му включват масово

Коментар

Не съм сигурен, но бавните са друга вилка и ако има проблем с нейния палец е напълно възможно да няма бавни.
                Другия вариант е да има проблем в паразитното колело, през което минават бавните.

Коментар

Пак казвам 100% съм сигурен, че вкарвам лоста на 4LLc но няма бавни и си мисля ,че не в него е проблема а някаде в механиката а и никой не каза дали не участват вакуми и датчици в задействането на бавните.П.С Минавам и през 5те положения на на малкия лос.

Коментар

колега,разбира се,че има така наречените датчици и вакуми,мисля,че е и писано доста...Аз съм убеден,че ти влиза лоста-имаш механичното командване,но си до тука.Търси от дясната страна!

Коментар

Пак казвам 100% съм сигурен, че вкарвам лоста на 4LLc но няма бавни и си мисля ,че не в него е проблема а някаде в механиката а и никой не каза дали не участват вакуми и датчици в задействането на бавните.П.С Минавам и през 5те положения на на малкия лос.
                      По-горе IvanMarinov ти каза две възможни причини.
                      Редукторът на бавните е с отношение почти 2:1, така че не може да не го почувстваш. Включването му е чисто механично с лоста, с движението му напред се включва първо предният мост, блокира се централния диф и накрая се включват и бавните. С вакууми се включва и изключва предният мост.
                      А датчици има много заради сигнализацията по таблото и сигнал към управляващия блок за включване на предния мост в движение (синхронизация).

Коментар

Може да намериш приятели за съвет и в темата ОФФРОУДЪРИ от Добрич
                        Зима иде

Коментар

До: Бавните скорости на Паджеро

ОК Благодаря на всички който се включиха май наистина ще е най добре някой да погледне джипката.

Коментар

До: Бавните скорости на Паджеро

Вече имам бавни ,по точно винаги съм имал но неправилно съм боравил с малкия лост .Най вероятно не съм блокирал централния диф.направи ми впечетление ,че сега като дам на 4H давам още една позиция напред тя е доста по къса и тогава си натискам давам в ляво с дясна дирекция съм лоста минава през неутрал и си влиза на 4LLc.А преди това от 4H натисках надолу и с доста "заигравка "с лоста отивах по някакъв начи до 4LLc по друг път ли съм минавал не знам, или може би на мен така ми се струва по важното е ,че вече знам верния път

Коментар

От: Бавните скорости на Паджеро

Здравейте,
                              За R/D (rear diff. lock) само при 4LLc ли работи или и при HLLc

Коментар

От: Бавните скорости на Паджеро

Работи само при 4HLc и 4LLc и трябва да ти свети жълта лампа в среден диф на таблото ,на задно 2H и на задно с предно 4H не работи,
                                Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                                Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                                Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                                Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X