Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Паджеро в стил Х5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гуми за Паджеро в стил Х5

Ей тва е отговора които наи ме изкефи , особенно за супер селекта ))

Коментар

Първоначално публикуван от ORTIZ Преглед на мнение
      Ей тва е отговора които наи ме изкефи , особенно за супер селекта ))
      Да,но вклчването на предния мост,макар и за кратко не е допустимо(както писаха по-нагоре).От тия години Супер селекта е вече с виско на дифа в раздатката...Така че,само на задно...
      Вземеш ли да включиш предния мост,примерно за добър старт,при шосейна гонка,ще се видиш в приключение.(мисля,че виското включва твърдия блокаж)
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

До тук добре но все пак дори и при супер селекта не е ли важно гумите поне да са с еднакъв външен диаметър?И хубаво той ще си кара само на задно предаване и ще избягва да включва предното а с АБС-какво правим поне на теория той няма да работи правилно или както на повечето автомобили в някакъв момент ще му светне лампата и той ще се изключи.

п.п. колега това да не са последните джанти на тоя свят та толкова си се запънал за тях,я си купи 4-еднакви и готово мойте ги купувах от германския ибей за 555 евро 4-джанти с хубави гуми пирели скорпион лятни за 285/55/18 говорим все пак май не е чак толкова скъпо?
        Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
        Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Да ще проверя , ако има мога да взема и от там , и аз съм купувал от там преди време

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
            ....а с АБС-какво правим поне на теория той няма да работи правилно или както на повечето автомобили в някакъв момент ще му светне лампата и той ще се изключи.
            .....
            Разликата между 33" и 31" в обиколката не е голяма и мисля, че АБС няма да се усети. То е все едно, че караш с една мека гума. Ама....трябва да се провери. Ако само светне ламБата не е трагично. Да не спретне някоя друга простотия.

Това за виското в раздатката не го знаех. Ако е вярно, забравяш за предното.

Е, да видиш как ще ти изглежда колата с различни гуми
            Последно редактирано от drukman; 24-01-10, 10:45.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Разликата между 33" и 31" в обиколката не е голяма и мисля, че АБС няма да се усети. То е все едно, че караш с една мека гума. Ама....трябва да се провери. Ако само светне ламБата не е трагично. Да не спретне някоя друга простотия.
              Вальо, 31 и 33 са височини..... 10,5 и 12,5 са ширината на гума.....

А като даваш примера разлика в 2 инча височина, пресметната на обиколката - бая разлика.
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Според мен,ABS-ът,няма да се повлияе в голяма степен.
                Дори и при еднакви гуми,в завой има разлики в скоростите на колелата.
                Може би,ако има електронна стабилизираща система,би имало проблем в действието и.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                  Вальо, 31 и 33 са височини..... 10,5 и 12,5 са ширината на гума.....

А като даваш примера разлика в 2 инча височина, пресметната на обиколката - бая разлика.
                  33"=2.63м. обиколка
                  31"=2.47м. обиколка
                  към 6% разлика.

Ширината на гумите не е фатална.
                  Не казвам, че е хубаво да се кара с различни гуми.......ама и 33" не е хубаво....а 35"....а ракията си е направо отрова
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Хехехех нямах предвит такива гуми с такава разлика , имах нещо от сорта на 295 задни на 265 предни нещо такова , ти с тая снимка ми взе акъла ))))

Коментар

Първоначално публикуван от ORTIZ Преглед на мнение
                      имах нещо от сорта на 295 задни на 265 предни нещо такова , ти с тая снимка ми взе акъла ))))
                      295 и 265 е ширина. По-проблемна е разликата във височина.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Аз за височината не говоря , нали имаше едни таблици дето имаше съотношенията на гумите ширина височина за да са еднкви , такива различни не съм имал предвит да слагам , мислех просто ако задните са малко по-широки и леко по ниски от предните за да може да се изравнят като диаметър , въобще не съм мислил да слагам като на трактор , има много коли с различни гуми а 4х4 и за това питах и за Мицу дали става )

Коментар

Я разгледай това. После ще е по-лесно.
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=2956

Всякакви комбинации различни от "4 еднакви гуми на еднакви джанти" изискват мислене и познаване на задвижването.
                          Х5 е мислен предварително а за после мисленето е сведено до минимум. Паджерото не е така.
                          Последно редактирано от drukman; 24-01-10, 11:38.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X