Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро от бензин на дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро от бензин на дизел

какво ще се получи ако на паджеро 2.6 бенэин монтирам диэелов мотор.и евентуално какьв.

До: паджеро от бенэин на диэел

Ако изобщо е възможно (идея си нямам 2.6 с каква скоростна кутия се комплектова), ще се получи почти същото, с подобрение в ниските режими, без промяна във високите и несъществена разлика в разхода. Просто не се изплаща упражнението, дори да е възможно. Говоря за 4d56 (2.5тд). 4M40 няма шанс да пасне вместо на 2.6-цата, освен ако не смениш и цялата трансмисия. Ама това ми се вижда още по-безсмислено.

Иначе по австралийските форуми съм срещал едно П1 с имплантирани двигател 4м41 (3,2did) барабар с цялата електроника и АТ от П3 - тука вече има тръпка, но не ми се струва много осъществимо в български условия.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

До: Паджеро от бензин на дизел

Аз мислех да слагам бензинов на мойто п1,но майстора ми каза че ще бъде много сложна работа и много време трябва та накрая се отказах,оправих си дизеловия и сега по баирите
      VITARA 2.0I omega
      L200 3.0 V6

Коментар

Вие двамата можете да направите комбина: или да си смените двигателите, или всичко накуп - двигател, скорости и раздатка, или просто да размените джипките за един тестдрайв и после да коментирате предимства и недостатъци на по бира

Коментар

Успях да изровя темата за транспланта - оказа се, че човека е южноафриканец, въпреки че пише и по австралийските форуми. И кутията е ръчна, но е имплантирана в кола, която е била автомат. Ето:
          http://www.4x4community.co.za/forum/...ad.php?t=30425
          Не видях някъде да пише колко време му е отнела операцията, но не ми се струва да е по-малко от месец, ако се занимаваш само с това.

Коментар

Респект за труда на човека . Той направо е преминал на 3.2 Di-D двигател, прескочил е две поколения

Коментар

Ами явно обича експериментите - в началото пише, че преди това Паджерото е било с 4.3 мотор от Шевролет, а оригинално с 4д56.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                Вие двамата можете да направите комбина: или да си смените двигателите, или всичко накуп - двигател, скорости и раздатка, или просто да размените джипките за един тестдрайв и после да коментирате предимства и недостатъци на по бира
                Стига колегата да му се идва до с.Искрец ще направим сериозен тест на машините,на виното и ......
                Последно редактирано от Паджеровод; 19-01-10, 20:49.
                VITARA 2.0I omega
                L200 3.0 V6

Коментар

Първоначално публикуван от chichaka Преглед на мнение
                  Стига колегата да му се идва до с.Искрец ще направим сериозен тест на машините,на виното и ......
                  лошото е че ас вече нямам машина,двигатела се скапата затова умувам вариянти

Коментар

Кажи повече - какво му направи на двигателя?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                      Кажи повече - какво му направи на двигателя?
                      ами,какво смених сигменти,гумички,основни,биелни,клапани,верига,оптегачи и тнт.и сега светна лампата на маслото и се чуват странни шумове все едно има торба с орехив мотора.незнам какво е и не искам да знам,заштото и без това това е един страшно калпав и слаб според мен мотор,затова трябва да мисля какъв да сложа и то най-безболезнено/със смяна на най малко неща/-но какъв

Коментар

От: Паджеро от бензин на дизел

А от 2.8 дизел на 3 или 3.5 бензин? Пак ли и кутия и диференциали трябва да се сменят?

Коментар

2.8 е с т.н. "големи дифове - т.е остават диференциалите при мотор 3.5, а сменяш кутията защото предавателните числа на бензина и дизела са различни
                          HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
                          Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Колега аз имам Паджеро 2,6 след няколко ремонта,виж балансиращите валове как са,предполагам с разбити лагери,махат се скасява се веригата запушват се едни отвори дане пада налягането на масло и се проверява задалжително клапана на маслената помпа.Имам един приател с такова над половин милион километра а и аз лично също небих се мъчил с друг мотор.Ако го правиш пиши мога да ти помогна а ако решиш даго сменяш може да се разбереме нещо за стария двигател.
                            Йордан Ризов-Митсубиши Паджеро 3,0V6
                            LZ1YVR//0887586364-Винаги на линия!
                            Rh:0-

Коментар

Първоначално публикуван от tihony Преглед на мнение
                              .... а сменяш кутията защото предавателните числа на бензина и дизела са различни
                              Колега, разликите в предавателните числа не е в скоростите а в раздатките. Аз съм със скорости от дизел, а моя е бензин.Няма никаква разлика.
                              MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                              (А1+)
                              О877ООО98О

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X