Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем Pajero 3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем Pajero 3

Здравейте,

Моля за мнения.
    Имам следния проблем: при потегляне или смяна на предавка се чува едно чукане (не знам как точно да определя звука) водих го при един уж майстор който ми каза, че нямало нищо и това било нормален луфт от каретата , но според мен е все едно има скъсан някъкав тампон. гледах и аз с него но не видях да има някъде скъсан тампон.
    Моля дайте мнения от какво може да е това?
    Християн Русев
    0897 066999

До: Проблем pajero 3

Повечето джипове имат този ефект и той до някаква степен е нормален. Дали е нормално точно това, трябва да види някой, запознат с Паджеро.

Коментар

при мойто паджеро също го има това чукане, откак го карам! 3-4 години. казаха ми че е нормално, дори трябвало да го има... ама на майстори вяра можеш ли да имаш

Коментар

При каретата такъв "нормален луфт" не трябва да има.Закарай го при някой който не е "уж майстор",щото почнеме ли с предположенията,отидоха две страници.
        088пет722пет99
        http://www.hydropompi.com/

Коментар

Ако "чукането" е като метал в метал значи е каре. Аз поне не знам да има автомобил въобще при който да е нормално да има чукане при смяна на прадавките.
          Don't hunt IF you can't kill
          първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

До: Проблем Pajero 3

При моето го има това чукане при превключване, но не е като от каре, а е по-глухо.Чува се отзад.Смених едни големи тампони на едни надлъжни щанги отзад, но проблема не се оправи. В балкан стар бл-д, казаха да не се занимавам, че може да излезе солено - карай и не се бой.А един друг майстор каза ,че е от едни тампони на държач, който държи диференциала към купето, но се оказа , че не се продават само тампони, а комплект с един голям алуминиев държач(магаре) и струват над 1200 лв , което тотално ме отказа.Все още и аз нямям решение на проблема.

Коментар

Сега, аз не съм майстор, ама съм от патилите.
              При мен също го имаше това почукване, а каретата бяха здрави, НО всички карета имат гресьорки и защо? Като не се гресират повечко време и се разхлопват. Гресирай, ама ако не лично ти то поне гледай какво правят отдолу в канала, защото в повечето случаи отбиват номера, не че е скъпа интервенцията ами просто мързел.
              След качествено гресиране тези луфтове изчезнаха, като мине време и като вземат да се обаждат вече знам от какво е, бягам в сервиза, грес и пак в калта.
              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от i_mishkov Преглед на мнение
                При моето го има това чукане при превключване, но не е като от каре, а е по-глухо.Чува се отзад.Смених едни големи тампони на едни надлъжни щанги отзад, но проблема не се оправи. В балкан стар бл-д, казаха да не се занимавам, че може да излезе солено - карай и не се бой.А един друг майстор каза ,че е от едни тампони на държач, който държи диференциала към купето, но се оказа , че не се продават само тампони, а комплект с един голям алуминиев държач(магаре) и струват над 1200 лв , което тотално ме отказа.Все още и аз нямям решение на проблема.
                Това глухото е луфт в диференциала. Може да се убедиш, като си вдигнеш задницата на крик, на 1-ва, и опиташ да завъртиш гумата. Лекува се, ама е играчка и на малко хора им се занимава. При шофиране се усеща като лек удар при рязко потегляне или бързо набиране с нервна смяна на предавките.
                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                  Това глухото е луфт в диференциала. Може да се убедиш, като си вдигнеш задницата на крик, на 1-ва, и опиташ да завъртиш гумата. Лекува се, ама е играчка и на малко хора им се занимава. При шофиране се усеща като лек удар при рязко потегляне или бързо набиране с нервна смяна на предавките.
                  Димо, а защо се получават такива луфтове в диференциала и какво може да се направи за да се предотврати този проблем? Знам че е нормално диференциалите да имат някакъв луфт, но какво кара този луфт да става по-голям, износване, разхлабване на болтове или друга е причината?
                  Y61

Коментар

Първоначално публикуван от sashko Преглед на мнение
                    Димо, а защо се получават такива луфтове в диференциала и какво може да се направи за да се предотврати този проблем? Знам че е нормално диференциалите да имат някакъв луфт, но какво кара този луфт да става по-голям, износване, разхлабване на болтове или друга е причината?
                    Логично е да е от износване. Имах го преди на Черокито (това дето му се търси сега мотор в подписа ми), имам го и сега на Паджерото. Говорих с Голди - той каза, че може да се излекува с "подложки", но не било съвсем проста работа. Аз лично не мога съвсем да си представя как ще стане.
                    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Благодаря на всички

глухо е чукането точно като това което описвате.

Ако някой има конкретна идея как да се отстрани проблема моля да пише
                      Християн Русев
                      0897 066999

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X