Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлики в диференциали на паджеро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разлики в диференциали на паджеро

Здравите колеги.
    Имам малък проблем с задния мост на паджеро 2.5ТДИ,скъса му се единия ръкав ето и снимка
    http://img197.imageshack.us/img197/4205/dsc02863qm.jpg
    Купих друг мост но отвора за диференциала е по голям и не стана а са от един и същи модел и година.
    Дали има разлика в това че моя диференциал е шперов поне така си мисля ето го.
    http://img9.imageshack.us/img9/1986/dsc02861b.jpg
    http://img197.imageshack.us/img197/8979/dsc02862c.jpg
    Има ли някои да ми каже предавателното число да диф.и какво означават тези числа отзад на моста.
    На моя мост пише П32 а на този дето го купих пише П52 ето и снимка.
    http://img6.imageshack.us/img6/8205/dsc02865g.jpg

До: Разлики в диференциали на паджеро

Паджерото има може би най голямата гама мостове,това го установих когато сменихме предавателните числа (4.27) на (4.9),беше голяма драма,то полуоски различни,кожуси различни,блокаж,шпер,свободен,всичко е различно и ако не вземеш това което пише на твоя няма да стане.Има паджерата на части в мобилето колкото искаш.Успех.
    ТЛК FJ40,FJ55,FJ70,FJ73-4.2 1-hz+TURBO Удоволствието да караш TOYOTA.

Коментар

Значи да търся мост със същия номер П32 така ли да се ориентирам като се обаждам за да купя друг.

Коментар

Абсолютно.Даже ми се случи моста еднакъв само че подредбата на шпилките различна бях полудял.

Коментар

Под P32 пише 4.875 - това е предавателното число на моста!

Коментар

Мали колко съм глупав вярно че го пише ма кой да го гледа
            А така като го гледате шпер ли диференциала.

Колеги тук един майстор ми развива теории че шпера бил блокирал и заради това е скъсал ръкава има ли нещо вярно.
            Последно редактирано от CarTest™; 12-01-10, 15:08.

Коментар

Няма такова нещо просто това си е болка на паджерото много пъти съм се зблъсквал с такъв проблем.

Коментар

Разпитах на други места и ми казаха същото че е не възможно шпер да строши ръкава.
                Вече си намерих същия мост и днес го почвам но ме интересува как мога да проверя дали шпера работи или няма как преди да съм го сложил.
                Пичове ако ми е уред шпера за нашата страна какво е подходящото масло за него.
                Мерси предварително.

Коментар

Маслото за шпера трябва да бъде минерално 75/90.Лично мен ако ме питаш наи добре е да си вземеш от Ники Златков 90-РА.Масло с невероятни качества.За шпера ако вдигнеш едното колело и си на нулева неби трябвало да можеш да го превъртиш но в какви проценти работи вече не можеш да разбереш,обикновенно е около 30 процента.

Коментар

А това става ли MOBILUBE SHC-LS 75W-90

Коментар

Маслото за диференциал с LSD трябва да е изрично за диференциал с LSD Ето какво пише в едно от ръководствата за Паджеро:

Масло для гипоидных передач, повышенного трения MITSUBISHI Genuine Gear Oil Part No. 8149630EX, CASTROL HYPOY LS (GL-5, SAE 90), SHELL-LSD (GL-5, SAE 80W-90) или эквивалентное.

Това се препоръчва от производителя, това бих избрал. За масла от край време разчитам на Motul, те имат такова за "шпер" диференциали.

Коментар

Масло для гипоидных передач, повышенного трения MITSUBISHI Genuine Gear Oil Part No. 8149630EX, CASTROL HYPOY LS (GL-5, SAE 90), SHELL-LSD (GL-5, SAE 80W-90)
                        Това е маслото което купих и е на супер цена.

Коментар

Първоначално публикуван от flex Преглед на мнение
                          Маслото за шпера трябва да бъде минерално 75/90.Лично мен ако ме питаш наи добре е да си вземеш от Ники Златков 90-РА.Масло с невероятни качества.За шпера ако вдигнеш едното колело и си на нулева неби трябвало да можеш да го превъртиш но в какви проценти работи вече не можеш да разбереш,обикновенно е около 30 процента.
                          Колега сглобих диф.и пробвах твоя вариант с едното колело.
                          И въобще не мога да преварят това което е свободно значи ли че шпера е ОК.

Коментар

Ако едното колело е на земята а другото е вдигнато и си на нулева,ако не можеш да превъртиш гумата,значи шпера е ок.

Коментар

Да всичко беше така само че не бях сложил кардана.
                              И съм в джаза с работещ LSD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X