Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко помощ за Паджеро 3?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко помощ за Паджеро 3?

Здравейте.Имам следният проблем - след малко юркане по един баир и ръчкане на лостчето на раздатъчната кутия, колата не може да изключи блокажа на средния диференциал.Като я сложа на позицията 4HLc( с блокаж на средния диференциал) е ок, но ако се опитам да го изключа в позиция 4Н изкасват зелените лампи на мостовете и започва да мига само средната оранжева за блокажа на средния диференциал и колата се движи с блокаж като на позиция 4HLc.Като се опитвам да сменя позицията отвън се чува лек звук, но след това като не може да го изключи почва да мига лампичката. Някакви идеи как да се справя с проблема?

До: Малко помощ за Паджеро 3?

Първоначално публикуван от i_mishkov Преглед на мнение
    Здравейте.Имам следният проблем - след малко юркане по един баир и ръчкане на лостчето на раздатъчната кутия, колата не може да изключи блокажа на средния диференциал.Като я сложа на позицията 4HLc( с блокаж на средния диференциал) е ок, но ако се опитам да го изключа в позиция 4Н изкасват зелените лампи на мостовете и започва да мига само средната оранжева за блокажа на средния диференциал и колата се движи с блокаж като на позиция 4HLc.Като се опитвам да сменя позицията отвън се чува лек звук, но след това като не може да го изключи почва да мига лампичката. Някакви идеи как да се справя с проблема?
    Автоматик ли е колата и как се опитваш да превключваш между режимите?
    Зима иде

Коментар

Колата е с ръчни скорости.Превключвам на място.

Коментар

Значи неможе да изключи междуосевия диф. При мен така прави когато мина от 4HLc на 4Н но между предните изадните колела има останало осукване от движение в завой.
        Затова пробвай да го изключиш при движение направо. Ако пак премигва натисни няколко пъти съединителя (ако е с ръчни скорости) съчетано с леки завойчета. Ако е автоматик- пак завойчета с натискане и отпускане на газта.
        Всичко това поне при мен помага, освен ако вследствие на "юркане по един баир и ръчкане на лостчето на раздатъчната кутия" не станала някой повреда и/или има скъсани кабели на датчиците.
        Дано да съм ти бил ползен.
        Don't hunt IF you can't kill
        първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Мерси за инфото - ще го пробвам утре.А между другото, прочетох за същия проблем в митсубиши форума, и там казват, че са се разместили някакви зъбни колелца отгоре на раздатката, които се управляват от електромотор,а той включва диференциала.Трябвало да се отвори някакво капаче отгоре на раздатката и да се зацепят колелата в точната позиция.Но преди да взема да отварям, ще пробвам твоята техника.

Коментар

Ако го правиш само на място, 99% е това което ти казвам. Пробвай в движение с леки завойчета и натискане на съединителя. Докато има напрежение между двата кардана дифа неможе да отключи.
            Don't hunt IF you can't kill
            първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Ок,ей сега отивам да го пробвам.

Коментар

Мерси колега - получи се след няколко опита. Трябва да поставиш лостчето в позиция 4HLC, след което да запалиш двигателя и да тръгнеш, и при скорост над 60 км/ч да го сложиш на позиция 4Н, при което лампата на средния диференциал започва да мига, след което натискаш съединителя няколко пъти и лампата угасва ( е при мен стана на третия път, но това е нормално като за пръв път ). Единствено ме притеснява това,че след това го зацепих отново и пак същия проблем-рестартиране на двигателя и същата процедура - може би не е нормално,нещо е клеясало или не знам. Проблема не е толкова сериозен, защото колата я кара жена ми и тя не включва на 4НLC, а само на 2Н и 4Н, а и сега като знам хватката не би трябвало да е проблем. Вината беше моя защото си падам по-любознателен и реших да пробвам новите зимни гуми по едни баири и затова се наложи да включвам блокажите. Мерси още един път за инфото.

Коментар

Здравейте! Преди доста време имах проблем с вала на MITSUBISHI PAJERO V6 3000, 150 коня.Оправих го, но сега се появи друг проблем.Преди няколко дни ходих за риба и влезнах в една кал и почнах да включвам предавките, но в последствие малкия лост блокира на едно полойение и незнам точно на кое.Закарах колата на ремонт, сега лостът се движи, но светат само задните колела-диференциала и раздатката.А предните само мигат и при което и положение да включвам няма никакъв ефект.Колата работи само на заден мост.Нямам бързи 4х4 и бавни 4х4.Скоростната кутия е автоматична супер селекшън и не помня на кое положение на големия лост съм бил при включване на предавките, а между другото стана яко ръчкане и натискане на малкия лост.Ако имате някаква идея или съвет как мога да го оправя или евентуално къде да закарам колата да го оправят.

Коментар

Първоначално публикуван от i_mishkov Преглед на мнение
                    и на мен ми се случва редовно включи няколко пъти напрет назат и ште се оправи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X