Митцубиши L-400 4G64-132кс.Прехвърлил зъб/би на ангренажен ремък,имали опасност от удар бутало/клапан?Не е скъсан ремакът.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос към знаещите?
Свий
X
-
До: Въпрос към знаещите?
Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнениеИ моя не беше скъсан.Даже палеше и вървеше.Не спрях на време и олекнах с 3500 лв.При мен белята дойде от разбит болт на коляновия вал и шпонката.
Човекът пита за бензинов, GDI. Аз поне не съм запознат с подробности с този мотор и не мога да твърдя.
Коментар
-
По принцип на някои бензинови двигатели един до два зъба не е фатално. За твоя точно - незнам.
Сложете нов ремък и засечете правилно белезите. Ако запали и работи нормално значи няма криви клапани. Ако не - ще сваляте главата.Don't hunt IF you can't kill
първо 0883 после 333 накрая 448
LZ1BGD
Коментар
-
Ако може да попитам ,тъй като чувам различни мнения за смяна на ангренажния ремък в зависимост от пробега.На колко км. максимално трябва да се сменя, става въпрос за П2 2,5 TDI.Благодаря!Ако външно излеждат като нови, питам и за 2-ТА ремъка...
Коментар
-
Първоначално публикуван от sashko Преглед на мнениеКонкретно за 2.5 не знам за някаква точна цифра, но принципно повечето производители препоръчват смяната да се извършва всеки 100 000км. Аз ги сменявам през 70 000км
Коментар
-
Зависи какви ремъци и ролки са сложени - може да изкарат 50 - 60, виждал съм и на по 100 000 км. Но ако са сложени ментаци.... виждал съм ролка на 30 000 км буквално пред изпадане.
Съвета ми е да не се доверяваш на предния собственик и да си ги смениш зада си сигурен, че последствията не са приятни.
П.П. И за мен са много 70 000 км. но всеки сам си преценява. Около 50 000.Don't hunt IF you can't kill
първо 0883 после 333 накрая 448
LZ1BGD
Коментар
-
Ангренажния ремък не е просто парче гума, е все пак има и ментета, но за качествен ремък и ролки , като че ли 50 до 70 хил. км. е реална граница за подмяна.
Виждал съм и оригинален ремък на 136000 км. , който видимо нямаше никакви забележкиY61
Коментар
-
Първоначално публикуван от emo.666 Преглед на мнениеВ такъв случай ще бъда спокоен.Благодаря много!ангранаж закупен от България макс 50 000 км или 4 години
защото на дизела после боли глава,ама твоята.
Иначе ремъците за първоначално вграждане издържат по 100 000 , но те са друга бира!
Коментар
-
Първоначално публикуван от emo.666 Преглед на мнениеНе разбирам, никои ли не сменя ремъци или въпроса е тъп.Доста търсих във форума и не открих нищо!...
Колко ще изкарат зависи от много фактори - как са сменени (да не са пренатегнати или хлабави), какви са (марка, произход); дали не се омасляват по време на експлоатация...
Хубаво е да се проверяват от време на време за омасляване, напукване или ако са хлабави да се донатегнат. Лошото е, че този, който е отзад е трудно достъпен и най-често той е причината за всички бели с ремъците...
С две думи - когато сменяваш маслото, свали и пластмасовото капаче и ги огледай, от полза ще е.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеА, писах някъде тема, в която описах как съм ги сменил. Обаче как да ти кажа, например - смени си ги на 50 000, а те вземат та изпляскат на 30000...
Колко ще изкарат зависи от много фактори - как са сменени (да не са пренатегнати или хлабави), какви са (марка, произход); дали не се омасляват по време на експлоатация...
Хубаво е да се проверяват от време на време за омасляване, напукване или ако са хлабави да се донатегнат. Лошото е, че този, който е отзад е трудно достъпен и най-често той е причината за всички бели с ремъците...
С две думи - когато сменяваш маслото, свали и пластмасовото капаче и ги огледай, от полза ще е.
Следейки темата/понеже и аз съм от скоро горд собственик на Паджеро 92г. 2,5 дизел/реших и аз да не се предоверявам на предният собственик ,и реших да сменя ремъци и ролки. Та имам едни питане?Ангренажният ремък на моят змей един ли е или са два /отваряйки пласмасовият капак от пред видях само един /ако са два къде да гледам?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар