Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно палене - II част

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Трудно палене - II част

аз пък залагам на гадната нафта. Ама не разбрах само облога какъв е? Дайте да заложим нещо, хей така за тръпката. Или пък който познае печели . . . . Нямам идея какво. Може например да спечели една разходка до Благоевград, ама с лека кола . Тук днес беше + 12 градуса и страхотно слънце. Срамота.
    Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Сутринта запали перфекно
      Спря и да тресе
      [img]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/img]

Коментар

Първоначално публикуван от APIBOR Преглед на мнение
        Сутринта запали перфекно
        Спря и да тресе
        Е, сутринта тук беше поне 5 градуса. Не се брои.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО

Вени баш по празниците ли тези проблеми?
          Абе и аз имам подобен проблем, но при мен е по приемливо.
          Тук чета за какви ли не системи за палене и подгряване, но така и не разбрах моята от коя порода е. Имам два акумулатора, две релета и една лам-пичка на таблото с реотанче. Септември лам-пичката спря да свети, но паленето не се промени. Пали на половин оборот на маховика. Реших да проверя лам-пичката и се оказа, че е здрава и си свети, но при даване на контакт не светва, а след 10-на секунди се чува чаткане, паля и след още толкова второ чаткане.
          Проблема е следния: стана студено, градусите под нула, джипчето си стои отвън и .........
          От 15 годишния ми опит с печките, най различни марки с най различни табиети и то все не първа младост не знам какво да мисля.
          В студа пали пак от раз но с наполовина опънат обогатител и започва около 10-на секунди тресене, прекъсване и димене, докато се из форсира от обогатителя и след това връщам обогатителя на цяло и всичко в нормите.
          На голфа като изгореше някоя свещ лампата си свети, но няма запалване. При МБ беше друго една да изгори и лампата угасва, но не спира да пали. Веднъж зимата взе трудно да пали, отивам на майстор и той ми вика момче тази кола как я палиш, питам защо, ами само една свещ е здрава.
          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

интересни развития на нещата ..

първо, след разглеждане подробно на наличния хардуер, се оказа, че системата ми за подгряване е Self-regulating
            В последствие , при справка с ASA, и VIN V464204276, съмненията ми се потвърдиха.

едно единствено реле MD 326067 ( не разбрах защо има още една спесификация MD 337888 )

Та това реле по странен начин се държеше, и не пускаше никакви тоци към шината - когато на силовия вход идва +, към шината - нищо...
            Управлението му беше налице - силен и рязък звук при захранването му.
            След аутопсията му не открих видими причини да се държи така, но релето беше заменено.

и зареждане на Еко...

И - днес сутринта , при +4 градуса, бяха необходими около 10 сек въртене, запалване без проблем, без тресене, без бял дим..

Въпреки това ми остава едно леко съмнение, утре ще сложа и едно прозрачно маркуче, да видя какво става

Опита със запалване, гасене след това, и отново последващо палене показа, че повторното палене е на "чукване" само...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              И - днес сутринта , при +4 градуса, бяха необходими около 10 сек въртене, запалване без проблем, без тресене, без бял дим..
              10 секунди въртене са твърде много!За мен това не е безпроблемно палене.
              При 100% изправни свещи и управлението им,остава въздух....Ако не- другите възможности са по-лоши–компресия и/или дюзи.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

едно единствено реле MD 326067 ( не разбрах защо има още една спесификация MD 337888 )
                Това второто е заменило първото през периода на производство на твоя модел.

Та това реле по странен начин се държеше, и не пускаше никакви тоци към шината - когато на силовия вход идва +, към шината - нищо...
                Управлението му беше налице - силен и рязък звук при захранването му.
                След аутопсията му не открих видими причини да се държи така, но релето беше заменено.
                Провери дали не изчезва плюсът от силовия вход когато релето чукне. Може да имаш лоша връзка преди него.

Трябва да спреш с търсенето на проблема, когато стане една секунда.

Коментар

И аз мисля че 10 сек. въртене при +4гр. е твърде много .Моето е Паджеро 1 с 2,3ТД мотор ,до около -12гр. пали на четвърт ,а на по студено на 1,2 оборота.Въпреки че когато запали работи не равномерно за кратко ,сякаш на 3 цилиндара или наличие на въздух.Но мойто е може би от горивния филтар ,защото до сега не съм го сменял.
                  0887632135-Краси

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                    10 секунди въртене са твърде много!За мен това не е безпроблемно палене.
                    Абсолютно съм съгласен - това не е паленето, което...

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                    Трябва да спреш с търсенето на проблема, когато стане една секунда.
                    Мда, Лука, утре, след като приключи обикалянето из родата, продължавам - прозрачното маркучле ми е в ръцете.

Утре е денят Х - в който ще довърша започнатото

Благодаря на съпричастните с проблема ми!

Коментар

Явно, реленцето се разработи - в продължение на неколкократни тестове, токовете си отиват, там, дето им е мястото, джипа пали на "чук", и май проблема се оказа леснорешим.

Реле, контактор, или както още му се казва..

интересно, че преди да се скапе окончателно, на изходния контакт имаше някакви волти, ама...

явно е било понагоряло, и се сетило за лъжливото овчарче

Ама се надявам, че с това се финализира сагата.

И да благодаря на всички, дето ми взеха дерта присърце

Весели празници!!!

Коментар

Поздравления за лесното разминаване, че от другите коментари ми се изправяше косата.
                        Весели празници
                        Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
                          Поздравления за лесното разминаване, че от другите коментари ми се изправяше косата.
                          Весели празници
                          Маани, маани...

аз нямам коса, ама усещането е същото...

с едно реленце се разминах - направо не ми се вярва...

Дай, Боже, всекиму такъв минимум на дертовете през новата година.

Весели празници!!

Коментар

На Коледа стават чудеса.....
                            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                            Grand 3.1TD
                            0898 620 306 Стоян

Коментар

Здравеите,имам същият проблем със релетата за подгряване: става въпрос за Паджеро 2.5 ТДИ ,сист. на подгряване Super Quick Glow та въпросът ми е как да разбера кое от двете релета трябва да почистя или и 2-те.Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от emo.666 Преглед на мнение
                                Здравеите,имам същият проблем със релетата за подгряване: става въпрос за Паджеро 2.5 ТДИ ,сист. на подгряване Super Quick Glow та въпросът ми е как да разбера кое от двете релета трябва да почистя или и 2-те.Благодаря!
                                И двете. Хям контактите, хем клемите, ако има такива.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X