Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсан тампон паджеро 2.5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Скъсан тампон паджеро 2.5

Първоначално публикуван от Сашко Преглед на мнение
    Колеги, обещах да пиша колко време ще изкара въпросния тампон на раздатката. 2 месеца и половина 30лв хвърлени на вятъра! Не бих препоръчал на нокого да купува тези боклуци.По-добре да измислим някакъв (направи си сам) варянт, който да е по-евтин и по-издръжлив от оригинала
    Това е моя "направи си сам вариант". Тампона го взех от магазин за руски авточасти, но не знам точно т какво е - избирах го по външен вид.
    Така направено върши работа, няма вибрации, само дето гумената част се държи от самосебеси в металната и от време на време малко се поизмества. Трябва да измисля някак си да "залепя" гумата за метала. Ето и снимките:
    Прикачени файлове
    Don't hunt IF you can't kill
    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от Сашко Преглед на мнение
      До тук добре.
      Вариянта, с маркучите е може би най-лесен, но бих предпочел нещо , което да обира вибрациите по-добре
      Тръбните изолации тип "разпенена гума" може би ще свършат работа - трябва да експериментирам.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Добре де. Оригинален ли е тоя, дето издържа 4 дена? Щото ако не е - нормално.
      Не е, разбира се. Оригиналния няма начин да е 30 кинта - предполагам по-скоро ще е 130...

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
      Това е моя "направи си сам вариант". Тампона го взех от магазин за руски авточасти, но не знам точно т какво е - избирах го по външен вид.
      Така направено върши работа, няма вибрации, само дето гумената част се държи от самосебеси в металната и от време на време малко се поизмества. Трябва да измисля някак си да "залепя" гумата за метала. Ето и снимките:
      Руснаците го правят горе-долу така (виждал съм из техния форум), само че разпробиват оригиналната шпилка и завиват по-дълъг болт през основата на заместващия тампон.
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Колеги и аз смених този тампон 2 пъти за много кратко време (30лв.) и реших проблема с подметка от джапанка . Пореста е и добре обира вибрациите изрязах е малко по голяма за да влезе плътно и вече 4 месеца си е там и си изпълнява функциите
        888982949

Коментар

Един друг начин за ремонтиране, ако може да се изчака 3-4 дена, е да се използва полиуретаново лепило за автостъкла. Тубата е около 10лв. Може да се напълни цялото пространство между централния отвор и периферията. Трябва да се изчака няколко дни за да се втвърди в дълбочина.

Полиуретановото ллепило като изсъхне става гумено, много по-твърдо от силикон.

...ама ако питате мен - намарете си оригинален.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            ...ама ако питате мен - намарете си оригинален.
            Може да се погледне и аналогичния тампон от Хюндай Галопер. Моят е сменен преди 4 години и засега не съм забелязал да му има нещо.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Става с жигулски тампон от стабилизираща щанга,исползва се всичко от стария паджеров тампон с леки корекций слагаш и забравяш.
              Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!

Коментар

Днес и аз смених тоя тампон от скоро имам тоя джип и си мислех , че е скъсан защото прилопва като гася двигателя оказа се, че тампона направо липсва незнам защо но се наложи да се повдига раздатъчната кутия за да вкарам шпилката през тампона и сега е под постоянен натиск чудя се колко ли ще издържи ако се прецака ще пробвам с вариянта с джапанката!
                Последно редактирано от Nik_Nikxon; 26-03-10, 22:32.

Коментар

Няма да кара много Сигурно има и скъсан/омекнал носещ тампон.

Коментар

Всички други тампони са ми здрави проверил съм ги само този го нямаше остава времето да си покаже какво ще стане!

Коментар

А някои запознат ли е с големия тампон на които лежи скоростната кутия дали има и по нисък ,понеже ве4е 2 тампона съм намерил и двата се оказват по високи от моя.Модела ми е 1995.
                      Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

А няма ли начин твоят да е по нисък защото вече е амортизиран моят например е умекнал и е по нисък отколкото трябва да е и затова ми е под натиск страничния и за да ги изравня съм решил да направя планка коята да ги изравни защото все още е здрав и не виждам смисъл да го сменям!

Коментар

Вчера като си сменявах маслата го побългарих и моя. Изрязах парче маркуч със дебела стена и на менгемето, и за сега не се оплаквам

Коментар

Някой може ли да каже какъв е номера на тампона на скоростната кутия защото не могат да го намерят в магазина като част и само по номера ще могат да го открият.

Коментар

VIN?

Коментар

Мицубиши Шогун рама- V244008862

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X