Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Слагане на блокажи - Паджеро 2.8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Слагане на блокажи - Паджеро 2.8

Еми и аз не виждам големи разлики, това надписите, стопове на бронята не ги виждам за някакви значителни разлики
    '98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
    '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
    И разни BMW-та...

Коментар

Първоначално публикуван от furi Преглед на мнение
      не.няма копче R/D Lock,но сигурно е предвидено,защото има доста празни места за копчета

Значи вариантите са ти следните.

1. Намираш оригинален диф с блакаж от някоя морга, заедно с цялата съпътстваща инсталация.
      2. Купуваш афтърмаркет блокаж с компресорче - има ARB, TJM и китайски, разбира се.
      3. Ако прецениш, че горните две мероприятия са много скъпи и държиш на блокажа - сменяш колата.
      Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от sashko Преглед на мнение
        А къде се прави
        До колкото знам всички Паджера и Шогуни се произвеждат в Япония.
        Извинявам се за спама, но този мит продължава да витае из Interweb-a
        Да,витеа...
        Не е зле да погледнете и тази тема.
        А за къде има блокажи може и в тази .
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
          Да,витеа...
          Не е зле да погледнете и тази тема.
          В темата, която си посочил някой казва, че Шогун се прави в Англия, а друг казва, че това не е така. До тук все още е мит. Ето тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Motors не пише, че Мицубиши имат завод в Англия, а в останалите заводи извън Япония Паджеро, Шогун, Монтеро и т.н. не се произвеждат. Отдавна някъде четох, че Паджеро се прави само в Япония, но не си спомням къде. Ако намериш или имаш по-достоверна информация по въпроса моля да я споделиш.
          В никакъв случай не се заяждам, нито пък си търся спорове. Мисля, че този въпрос е интересен и ще е добре ако намерим някаква яснота.
          Y61

Коментар

Толкова ли е трудно да погледнете първия символ от номера на рамата ....
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от sashko Преглед на мнение
              Отдавна някъде четох, че Паджеро се прави само в Япония, но не си спомням къде.
              Така де,а за Шогун...
              Не твърдя нищо.Не съм ходил нито в Англия,нито в Япония.Още по-малко в автомобилен завод,въобще.
              Просто в онази тема,човека беше доста убедителен,а доказани капацитети, в областта на марката Митсубиши приветстваха информацията и не изказаха съмнения за достоверността и.
              Това че информация "витае" не значи нищо и нямам за цел да убеждавам никого в нищо,още по-малко,че съм "любител" и не ги разбирам кой знае колко.
              Все пак от темите стават ясни повечето разлики мажду Паджеро и Шогун,както и наличието на заводски блокажи на задния диференциал.

P.S.Да,в номера на рамата има информация но не съм сигурен дали включваше мятото на производство или показва пазара,за който е предназначен да се продава.Както и да е-не ми се търси иначе информация има.
              Последно редактирано от cecoa1; 20-12-09, 17:11.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

LSD блокажи

Колеги доста изчетох във форума за бокажите LSD.И исках да проверя дали на моят джип работи правилно.проверих като вдигнах задния мост.Идвете колела се въртятв една посока но като пуснах едното колело на земята другото се въртеше лесно.това значи ли че LSD блокажа не работи и има ли начин за натягане и как по точно.по възможност да се прати повече информация за LSD блокажите.има ли възможност за слагане на 100% блокаж+LSD.моля за повече информация.

Коментар

До: LSD блокажи

Първоначално публикуван от furi Преглед на мнение
                  Колеги доста изчетох във форума за бокажите LSD.И исках да проверя дали на моят джип работи правилно.проверих като вдигнах задния мост.Идвете колела се въртятв една посока но като пуснах едното колело на земята другото се въртеше лесно.това значи ли че LSD блокажа не работи и има ли начин за натягане и как по точно.по възможност да се прати повече информация за LSD блокажите.има ли възможност за слагане на 100% блокаж+LSD.моля за повече информация.
                  Има много изписано из форума, ето тук има събрани линкове по много въпроси, както и за типове блокажи и т.н.
                  Моят съвет е, ако LSD-то ти работи карай си и не си занимавай. Ако решиш, че твърдия блокаж ти е необходим - скачай на едно ARB и толкова
                  Зима иде

Коментар

От: До: LSD блокажи

Привет на всички.Станах собственик на Паджеро 2.8тди но имам проблем.Проблемът е че не ми работи ел.блокаж на задният мост.Проверихме компресорчето-работи,копчето също пуснахме въздух към блокажа включва но от копчето не ще, съмненията ми са че е проблемът е по електриката.Ако може някой да помогне.Благодаря ви предварително!

Коментар

Ами блокажа на тези,мисля че работи само когато са включени бавните предавки(което означава и блокиран диференциал на Super Select–а) и то под някаква определена скорост на движение(на място също би трябвало да може).
                      Не си написал каква е раздатката,ама сигурно е Super Select.
                      Изчакай да се включат и капацитетите по тази марка,и те да си кажат мнението,че аз може и да бъркам нещо.
                      Прочети ръководството за ползване,ако имаш такова.Там сигурно пише,кога и как се включва блокажа на задния диференциал.

Коментар

Да супер селект е и го пробваме на място, но след като натисна копчето компресора не работи и на таблото не светва.Иначе компресора го замервахме и работи но не отива ток до там.Незнам дали е нормално и дали не трябва да е в движение и да има някакво натоварване.

Коментар

От: Слагане на блокажи - Паджеро 2.8

А на бавни ли го пробвахте?
                          Можете и да му премерите налягането - от 0.25 до 0.4 атм.

Коментар

Блокажа сработва на 4Hc и 4Lc. Няма значение дали е в движение или на място(за препочитане на място). Изключва самичък при скорост над 20 км. Трябва му около 50 см място да зацепи или да превъртят колелата.
                            Може да се преправи да работи когато ти си искаш, не помня как, но ако някой се интересува ще намеря документа.
                            Трябва му редовно ползване ина4е почва да прави магарии. :-)
                            I get High by going Down

Коментар

Интересувам се, възможно ли е да пусна ток дирекно на копчето за ел.блокаж и то да работи или има някаква система и не е за предпочитане да го правя това.
                              До колегата скитник ако е възможно да намериш този документ.

Коментар

Можеш да подадеш директно 12V на компресорчето на блокажа. То се самоизключва като достигне до работното налягане на блокажа. При премахване на захранването отваря клапан и изпуска налягането.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X