Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pajero Sport - теглич

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Pajero Sport - теглич

Има ли някой с Pajero Sport, което да е с теглич? Решил съм да дам на майстор да го прави, но не съм го доизмислил как точно да бъде, тъй като трябва да заобиколи резервната гума. Моля ако някой има теглич, да направи 2-3 снимки на захвата на му(профил, от долу, от пред).
    Ето една примерна схема, как би трябвало да изглежда.

Благодаря предварително, Митко!

П.п. Джипа е модел 2002-ра година.

До: Pajero Sport - теглич

това е модела.крайните планки можеш направо да ги завариш,без болтове.а гредата по-лесно става с дебелостенна тръба,по железарските работилници имат възможност да я огънат с нуйния радиус и......си готов.планките (крайните) ги направи по-дебелички-8-10 ммосновното натоварване те поемат.успех.
    това е моят джип,засега...:lol:

Коментар

Днеска взехме размери и ще се започва. Само да попитам, това ли са планките за които говорите?

Коментар

Аз пък съм на мнение че по-добре да си сложиш болтове вместо да заваряваш , според мен ще бъде по-здраво .

Коментар

Като показах на майстора скицата, той също каза, че няма да е на болт, а на заварка. То не виждам да има голямо значение на болт ли ще да е, на зарарка, все тая!

Коментар

Първоначално публикуван от Joint022 Преглед на мнение
            Като показах на майстора скицата, той също каза, че няма да е на болт, а на заварка. То не виждам да има голямо значение на болт ли ще да е, на зарарка, все тая!
            Колега имаи впредвид че заварката се къса от рязек напън а болта може да се изкриви но трудно ще се скъса,а и заварката е на кофти масто такаче майстора трябва да е много стабилен за да я направи качествена.Давам ти пример погледни едно шаси на камион и ако видиш заварка някъде се обади,всичко там е на болтове и нитове.То е измислено кое е по здраво и по издръжливо на напъни.УСПЕХ
            [SIGPIC][/SIGPIC] Branko Matich

Коментар

Май зорлем искате да му отваряте на човека работа.
              А ушите към гредата на каква връзка са! Заварени. Точно тая връзка, на гредата към тия "лапи", на оригиналните тегличи е заварена.

Коментар

Тези крайните планки, които са за захващане на теглича към купето няма да ги има при мен! Тази скица май, май не е за същият модел, тъй като при мен има само 2 дупки на гредата и ще гледаме да напаснем 2-та закръглени в червено края на тези дупки.

Коментар

Тези крайните планки, които са за захващане на теглича към купето няма да ги има при мен! Тази скица май, май не е за същият модел, тъй като при мен има само 2 дупки на гредата и ще гледаме да напаснем 2-та закръглени в червено края на тези дупки.
                  Аз не знам защо се хабиш да мислиш, като има колега от форума, дето прави тегличи.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    Аз не знам защо се хабиш да мислиш, като има колега от форума, дето прави тегличи.
                    Имам познат майстор, работи много добре и не взима скъпо! А пък дали ще го мислим с човекът от форума или майстора ми, все тая е! Благодаря за отзивчивостта, все пак.

Коментар

тези планки трябва да са ти по--дълги и наклоненни надолу,за да минеш зад резевната гума и под бронята.както вече ти писах,напраи ги от по-дебела ламарина(8-10 мм),да не съжаляваш после-успех,и наблегнете на хоризонталните заваки,по дължнаа гредите,те са ,които поемат натоварането-едно да скъсаш болт М10(12),друго заварка 10см,че и повече
                      това е моят джип,засега...:lol:

Коментар

Теглича е готов от доста време насам, бях напълно забравил за темата.
                        Прилагам снимки:
                        Прикачени файлове

Коментар

Какво Ф са болтовете, на които държи към рамата, че ми се виждат хилави от снимката. Може и да бъркам де.
                          Don't hunt IF you can't kill
                          първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Тези болтове държаха куката за теглене от едната страна, а от другата пак някаква скоба за теглене. Не съм сигурен с какво Ф са, грубо около 10-11мм. Предвидени са да издържат джипа да бъде теглен или да тегли нещо, при това само на 2 от тях. Когато са вързани и 4-те към теглича, силата им се разпределя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X