Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой сменял ли е жило на скоростомер Pajero2?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Някой сменял ли е жило на скоростомер Pajero2?

Здравейте! Някой да има опит със смяната на това жило? Интересувам се, защото таблото се сваля лесно, но после въпросното жило изчезва някъде между моторния отсек и купето, - направление скоростната кутия и не мога да проследя къде точно отива. Докато беше топло се бях заврял под колата, светих, гледах и не можах да открия къде отива. Въпросът ми е дали е лесна смяната или по-добре да се направи в сервиз?

Pajero 2
    2.5 TDI
    KIA Sportage 2000 DOHC 16 v

До: Някой сменял ли е жило на скоростомер Pajero2?

В раздатката, къде другаде.

Коментар

По-скоро въпросът ми беше лесно ли се сменя или да ходя в сервиз. А че дестинацията му е скоростната кутия - там е да.

Коментар

Не знам какво е дестинация. Километражите вземат обороти от раздатъчните, не от скоростните кутии. Краищата на жилата са квадратни, усеща се кога влизат на местата си. Закрепват се обикновено с глухи гайки, понякога има особености с фиксиращи пластини или законтрящи елементи. Предполагам че за човек, който има в речника си думата "дестинация", проблемът е непреодолим. Викай пътна помощ, да не вземе да избухне.

Коментар

Еех... а говорихме за жило за скоростомер, минахме през устройството на скоростнота кутия, спряхме се на лексиката, междувременно се оказа, че заради думата дестинация, - не ставам за нищо, и накрая се оказа че въпросното жило било взривоопасно.

Е... вероятно си прав но висенето от тел с камуфлаж в полето не е мой патент. Макар че и думата камуфлаж се явява чуждица в Българския език, и вероятно при употребата му от теб, въпросния камуфлаж се разпада на гърба ти, поради несъвместимостта му с езика на дедите ти...

Както и да е. Моля модератор да заключи темата. Не виждам смисъл повече да се коментира.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Не знам какво е дестинация. Километражите вземат обороти от раздатъчните, не от скоростните кутии. Краищата на жилата са квадратни, усеща се кога влизат на местата си. Закрепват се обикновено с глухи гайки, понякога има особености с фиксиращи пластини или законтрящи елементи. Предполагам че за човек, който има в речника си думата "дестинация", проблемът е непреодолим. Викай пътна помощ, да не вземе да избухне.

Много грубо

Човека пита , защото форума е затова все пак-да си помагаме.

Ако не ти се обяснява недей, но тона ти е кофти.

Или форума е само за знаещи и стари "пушки"?

Коментар

Първоначално публикуван от George Takev Преглед на мнение
              Не виждам смисъл повече да се коментира.
              Ако го бях сменявал, щях да се включа и аз Обаче не съм, но мисля, че ще ти трябва топъл гараж с канал. Няма да имаш проблем с другото.

Коментар

10X!

Проблема е че се бях зачудил откъде да се подходи, тъй като отдолу мястото между скоростната кутия и шасито е малко и за ревизия и за работа, а от към двигателния отсек даже не се вижда къде отива.
                Като цяло мисля, че темата би била полезна и на други хора, които могат да се сблъскат с подобен проблем за в бъдеще. Най лесно е да се отиде до сервиза, но аз не го предпочитам. Явно ще се чете по-сериозно литературата.

Ако го докарам донякъде ще споделя как съм се справил.

Благодаря и на теопаджеро и на паджеровод!

Коментар

Само с това мога да помогна – дано се ориентираш.
                  Прикачени файлове
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                    Само с това мога да помогна – дано се ориентираш.

Супер! Благодаря ти много за информацията, от схемата стана ясно къде е разположено жилото! Сега ще издебна някой по-топъл ден да видя колата.

Между другото, разбрах, че до 1993 година Паджеро има жило, а след 1993 вече се използва датчик. Аз съм в графата до 1993. Може би затова проблема не е чест, защото повечето хора са на датчици.

10Х!

Коментар

Трябва да да се справиш с бялата пластмаса зад километража .... на края на жилото.

Жокер:
                      Върти се на ляво или дясно .... и се маха ...
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                        Трябва да да се справиш с бялата пластмаса зад километража .... на края на жилото.

Жокер:
                        Върти се на ляво или дясно .... и се маха ...

Благодаря ти!

Коментар

Макар и старичка, реших да съживя темата ако може да е полезна на някой. Преди месец купих жило за паджеро 2, но... се оказа късо. А го разбрах, чак след демонтажа на старото. Оказа се че е кофти работа, и канал е повече от желателен. Освен това че има задържащи планки по цялата му дължина през 40 см, се налага махането на предпазната ламарина, която пази корите на купето от горещия двигател. Освен това се демонтира и единия акумулатор, и стойката му. Както и да е, справих се.

Коментар

Първоначално публикуван от George Takev Преглед на мнение
                            Макар и старичка, реших да съживя темата ако може да е полезна на някой. Преди месец купих жило за паджеро 2, но... се оказа късо. А го разбрах, чак след демонтажа на старото. Оказа се че е кофти работа, и канал е повече от желателен. Освен това че има задържащи планки по цялата му дължина през 40 см, се налага махането на предпазната ламарина, която пази корите на купето от горещия двигател. Освен това се демонтира и единия акумулатор, и стойката му. Както и да е, справих се.
                            Казваш че се е оказало късо, какво стана? Смени го с правилното ли,или друго нещо направи?

Коментар

Ами не успях, защото за момента нямам подходящо жило, пък и времето е неподходящо за работа. В крайна сметка, като намеря каквото ми трябва, ще подаря това на някой който има нужда, може да е за П2 с ръчни скорости.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X