Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане относно окачване на Pajero sport

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане относно окачване на Pajero sport

От няколко месеца притежавам Pajero sport 2,5TDI 2003г. и ме смущава, че вози доста твърдо отзад. Това се усеща особено силно, ако се качи човек и на задната седалка. Ето няколко снимки на задните пружини, особено са ми интересни тампоните в пружините. Имам съмнения , че са слагани допълнително и са доста големи и се оказва, че дори при малък товар пружината се свива и тампона се допира до задния мост. Прегледах доста от тук приложените ръководства(благодарство че ги има), но не ми стана ясно дали това са ми оригиналните тампони , или са подменени. Ако някой сподели как е при него , предварително Благодаря.
    Прикачени файлове

До: Питане относно окачване на Pajero sport

Това определено изглежда да е слагано допълнително.
    В ръководството, от което сигурно си гледал rear axle bumper съвсем не изглежда така.
    Да не е слагал някой въздушни възглавници?

Коментар

Да в ръководството тези тампони са доста по-малки. А за въздушни възглавници - нямам идея как изглеждат. Именно за това се допитвам. Ужасно блъска в дупките. Дали да не ги разкарам тези тампони?!!

Коментар

Първоначално публикуван от npopov2000 Преглед на мнение
        ... Дали да не ги разкарам тези тампони?!!
        Добре е да има бъмп стопове. Защото иначе при пълно свиване на окачването можеш да започнеш да блъскаш на амортисьори. И тогава хем няма да е по-меко, хем и на амортисьорите няма да им се отрази добре.

Най-добре да видиш какви са оригиналните тампони и евентуално да замениш тези, ако те не са такива.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Преди 2 часа гледах на канала в гаража на чичо ми колата(Паджеро Спорт 2000г.) и тампоните въобще не изглеждат като твоите ,освен това возията му е стегната но не и твърда ,и поне на мен не ми прави впечатление като се возих отзад да се променя нещо ;
          П.П. Дали не са за смяна прожините на твоя автомобил ?

Коментар

От няколко месеца притежавам Pajero sport 2,5TDI 2003г. и ме смущава, че вози доста твърдо отзад. Това се усеща особено силно, ако се качи човек и на задната седалка. Ето няколко снимки на задните пружини, особено са ми интересни тампоните в пружините. Имам съмнения , че са слагани допълнително и са доста големи и се оказва, че дори при малък товар пружината се свива и тампона се допира до задния мост. Прегледах доста от тук приложените ръководства(благодарство че ги има), но не ми стана ясно дали това са ми оригиналните тампони , или са подменени. Ако някой сподели как е при него , предварително Благодаря.
            Колега имам същата джипка и имах същият проблем и се оказаха,че амортесиорите са опуснали но преди това пружината е била омекнала и карано само на амортесиор.След смяната им вози по добре но аз сложих други амортесиори и пружини малко по дълги.Въпроса се решава с малко пари
            [SIGPIC][/SIGPIC] Branko Matich

Коментар

Дааа, май проблема е в пружините- поомекнали са! Ще се сменят, няма как!

Коментар

Дааа, май проблема е в пружините- поомекнали са! Ще се сменят, няма как!
                "ЗАВОД ЗА ПРУЖИНИ АД Крън (0431) 62101 (0431) 64390-Призводствен отдел"
                Обади им се за да се зазберете кога да им пратиш мостра и каква дебелина искаш и колко намотки.Попринцип са 6 намотки аз направих моите 9 и се задигна с около 6-7см,и сложих амортесиори от Газ-53 отпред и отзад и предницата я дигнах от турсиона
                [SIGPIC][/SIGPIC] Branko Matich

Коментар

ще качиш ли снимка за да се види как е с гаскови амове

Коментар

Аз също съм с такова Pajero, но 2002 година. Имам подобен проблем, който се появява най-вече по магистрала Хемус(в участък между селата Чурек-Желява), там асфалтът е много набръчкан и задницата ми буквално отскача на всяка бабунка, като имам чувството, че леко се отмества в страни. Когато понапълня багажникът отскачането намалява. Не знам това дали е нормално, не съм карал джипа на диагностика до сега, нито съм заничал да видя дали нещо е отпуснало(а може би трябва). Като по-компетентни се обръщам към Вас, че само една диагностина ми е 20-30лв. и може пак нищо да не ми кажат.

Коментар

Първоначално публикуван от Joint022 Преглед на мнение
                      асфалтът е много набръчкан и задницата ми буквално отскача на всяка бабунка, като имам чувството, че леко се отмества в страни. Когато понапълня багажникът отскачането намалява.
                      Ако са тунинг пружините и амовете и са здрави, значи не са напаснати добре едни към други. Ако са оригиналните (и пак са здрави), огледай за скъсани тампони по окачването и най-вече тези на надлъжните щанги.

Коментар

Може да се каже, че проблема го реших. Оказа се,че пружините са поомекнали и блъска в тампоните. Сложих подложки 28мм , има ефект. Не посмях да сложа повече, за сега де! Ще покарам така и ще преценя дали да подложа още малко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X