От няколко месеца притежавам Pajero sport 2,5TDI 2003г. и ме смущава, че вози доста твърдо отзад. Това се усеща особено силно, ако се качи човек и на задната седалка. Ето няколко снимки на задните пружини, особено са ми интересни тампоните в пружините. Имам съмнения , че са слагани допълнително и са доста големи и се оказва, че дори при малък товар пружината се свива и тампона се допира до задния мост. Прегледах доста от тук приложените ръководства(благодарство че ги има), но не ми стана ясно дали това са ми оригиналните тампони , или са подменени. Ако някой сподели как е при него , предварително Благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Питане относно окачване на Pajero sport
Свий
X
-
До: Питане относно окачване на Pajero sport
Първоначално публикуван от npopov2000 Преглед на мнение... Дали да не ги разкарам тези тампони?!!
Най-добре да видиш какви са оригиналните тампони и евентуално да замениш тези, ако те не са такива.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Преди 2 часа гледах на канала в гаража на чичо ми колата(Паджеро Спорт 2000г.) и тампоните въобще не изглеждат като твоите ,освен това возията му е стегната но не и твърда ,и поне на мен не ми прави впечатление като се возих отзад да се променя нещо ;
П.П. Дали не са за смяна прожините на твоя автомобил ?
Коментар
-
Първоначално публикуван от npopov2000 Преглед на мнениеОт няколко месеца притежавам Pajero sport 2,5TDI 2003г. и ме смущава, че вози доста твърдо отзад. Това се усеща особено силно, ако се качи човек и на задната седалка. Ето няколко снимки на задните пружини, особено са ми интересни тампоните в пружините. Имам съмнения , че са слагани допълнително и са доста големи и се оказва, че дори при малък товар пружината се свива и тампона се допира до задния мост. Прегледах доста от тук приложените ръководства(благодарство че ги има), но не ми стана ясно дали това са ми оригиналните тампони , или са подменени. Ако някой сподели как е при него , предварително Благодаря.[SIGPIC][/SIGPIC] Branko Matich
Коментар
-
Първоначално публикуван от npopov2000 Преглед на мнениеДааа, май проблема е в пружините- поомекнали са! Ще се сменят, няма как!
Обади им се за да се зазберете кога да им пратиш мостра и каква дебелина искаш и колко намотки.Попринцип са 6 намотки аз направих моите 9 и се задигна с около 6-7см,и сложих амортесиори от Газ-53 отпред и отзад и предницата я дигнах от турсиона[SIGPIC][/SIGPIC] Branko Matich
Коментар
-
Аз също съм с такова Pajero, но 2002 година. Имам подобен проблем, който се появява най-вече по магистрала Хемус(в участък между селата Чурек-Желява), там асфалтът е много набръчкан и задницата ми буквално отскача на всяка бабунка, като имам чувството, че леко се отмества в страни. Когато понапълня багажникът отскачането намалява. Не знам това дали е нормално, не съм карал джипа на диагностика до сега, нито съм заничал да видя дали нещо е отпуснало(а може би трябва). Като по-компетентни се обръщам към Вас, че само една диагностина ми е 20-30лв. и може пак нищо да не ми кажат.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Joint022 Преглед на мнениеасфалтът е много набръчкан и задницата ми буквално отскача на всяка бабунка, като имам чувството, че леко се отмества в страни. Когато понапълня багажникът отскачането намалява.), огледай за скъсани тампони по окачването и най-вече тези на надлъжните щанги.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар