Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нагреватели на огледалата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нагреватели на огледалата

Момчета може ли да се монтират нагреватели на огледазата,защото мойто кошле няма а е удобно особено в това мъгливо време.Ако някой знае да разкаже малко повече и да се пробвам
    [SIGPIC][/SIGPIC] Branko Matich

До: Нагреватели на огледалата

Да и аз бих се пробвал. Това е една от екстрите които винаги са ми били от полза, но за съжаление нямам в момента
    GSM: 0898 554713
    Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Вървят към стъклата, има стъкла с подгряване и стъкла без...т.е. си трябва търсене, прокарване на жица от отоплителя на задното стъкло до отоплителя на огледалото и така
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Е може да си лепне нагревател на стъклото. Не е сложно и върши идеална работа. Добре е да се сложи термобушон да не се подпали инсталацията в един момент
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          ... прокарване на жица от отоплителя на задното стъкло до отоплителя на огледалото и така
          Не е ли по-лесно от бутона на таблото?
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

В место нагреватели не можете ли да си вземете от някоя морга направо огледала комплект и да си монтирате само ел инсталацията.
            sigpic

Коментар

Проблема нее в намирането на огледала с нагреватели,а е в прекарването на жици Дядо владо е спеца по жиците съм чул и да каже от ктде е наи добре да вземе ток и т.н.т.
              [SIGPIC][/SIGPIC] Branko Matich

Коментар

Първоначално публикуван от Branko_80 Преглед на мнение
                Проблема нее в намирането на огледала с нагреватели,а е в прекарването на жици Дядо владо е спеца по жиците съм чул и да каже от ктде е наи добре да вземе ток и т.н.т.
                Много правилно! Викам закупуваме огледалата и при Дядо Владо с 1 кофа кафе, че някъде четох, че му привъешило и се започваме

П.С.
                Лично благодаря на Дядо Владо за добре свършената работа с клемата на подгревните ми свещи. Сега пали чатмак дето викат
                GSM: 0898 554713
                Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Аз бих взел + от нагревателя за задното стъкло, но става и с отделен бутон, вързан през бушон и ключа, като загасиш да не останат да топлят.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Аз бих взел + от нагревателя за задното стъкло, но става и с отделен бутон, вързан през бушон и ключа, като загасиш да не останат да топлят.
                    А дали всъщност няма чакащи кабели? За доста други "екстри" инсталацията си е заложена фабрично и само устройството липсва.
                    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                      А дали всъщност няма чакащи кабели? За доста други "екстри" инсталацията си е заложена фабрично и само устройството липсва.
                      Може, японците имат този навик , да правят универсални ел. инсталации (т.е. да има празни куплунги които да си чакат крайното устройство) .....ама как е на конкретната машина, незнаем

Коментар

Я Дядо Владо кажи, как да си излекувам гранда. Лявото ми огледало ми се стурва, че стъклото не е оригинално. Дясното си е със всичките знаци по него и има подгрев. А лявото няма знаци и не грее. Как да постъпя. Вероятно първо проверка дали не е от тока. После сигурно би трябвало някак да сваля стъклото и да разбера за какво става въпрос. Или да тичам
                        в някоя морга и да търся оригинално огледало?
                        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                          Я Дядо Владо кажи, как да си излекувам гранда......
                          Ми незнам на мерцедес съм виждал дясно електрическо и ляво обикновено огледало и то заводски, с логиката че лявото е до теб и лесно се чисти и движи с ръка ако може да порзглобиш стойката му и да видиш колко жици влизат в огледалото....ако са 4 най-вероятно е без отопление, но никога не съм пипал такава ще трябва някой с по-голям, или натрупан по-специфичен опит.

Коментар

И така колеги от моя скромен опит мога да споделя:
                            На мерцедес Е200 W211 и двете огледала са подгряващи, но и при мене лявото не работеше. След като ми откраднаха лявото стъкло забелязах , че едната кабелна обувка беше залена т.е. клеасала. Закупих си ново почистих клемата и сега новият собственник няма проблеми...
                            И при другите автомобили е по същият начин, погледни самото огледало(стъклото) на гърба трябва да има клеми и по принцип нагревателите не им горят. Друг е въпроса ако е сменено дали новото има нагревател защото разликата в цената е фрапираща.
                            Поздрави !
                            0876 0876 89 / salex0666@gmail.com/л.с.

Коментар

Тука някъде /в Опел подфорум ако не се лъжа/ съм срещал следната рецепта : кантал 0,4 мм дебелина Х 2 метра с R = 11 ома на линеен метър . 1 линеен метър на огледало с разстояние между навивките на изработения реотан от 1 до 1,5 см . Ако са правилни сметките 10 ома т.е. около 1 м дължина осигурява 15 вата мощност на реотана/ по запознатите да кажат дали е така/ . Предлага се и монтаж на крушки зад огледалото който да го топлят в различни варианти напр. 2 бр. по 10 вата ; 4 бр. по 5 вата ; 5-6 бр. по 3 вата . Недостатък на крушките е , че част от светлината излиза навън /за някой е дразнещо особенно в тъмната част от денонощието/. Може би с някакви насочващи светлината джаджи проблема е решим . Ако се ползва кантал според мен е добре при свързване да се ползва плюса от задното стъкло . Надявам се проводника и релето да понесат натоварването . Не знам дали е така но при мен/2,5 TDI/ имам чувството че реотана на задното стъкло работи на интервали / може би Биметална пластина монтирана като предпазител или в някое реле/. Използвайки захранването от задния нагревател отпада монтаж на допълнителен бутон с реле и захранването от контактния ключ . Монтиране на допълнителна сигнална лампа вкл. и изкл. считам , че е от полза / естетически издържано ще стане с жълт светодиод монтиран на място по лична предценка/. Възможно е предлаганите решения да имат и др.предимства или недостатъци . Предложете и споделете други идей . Със здраве и поздрави .
                              MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X