Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мицубиши Паджеро Sport

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мицубиши паджеро sport

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    Оборотомерът ти е електронен, няма жило.
    Щом е като струя вятър по-скоро е предпазният клапан на смукателния колектор. Той отваря, ако налягането на турбото превиши определена стойност. Намира се отпред точно пред таблото.
    интересното е ,че става когато мина 2500 и достигна 3 х оборота независимо на коя скорост е ,шумът е доста странен ту се усили ту намалее ,а странното е че шумът се чува точно от таблото.а този клапан сменя ли се или трябва така да свири???Благодарности на колегата Паджеровод ,който наистина е на ти с тези машини

Коментар

Е, първо трябва да се установи, че е той. А това става с мерене на налягането на турбото под товар. Ако надхвърля 1 бар има нещо гнило в неговите настройки и предпазният клапан отваря правилно. Но ако той отваря на по-ниско налягане е за смяна.

Коментар

в Пазарджик къде да го закарам да измерят налягането?

Коментар

До: Мицубиши Паджеро Sport

здравейте отново на всички колеги и съфорумци нялягането е измерено и е перфектно всичко работи оказва се ,че проблема е вътре в самото табло през другата седмица ще го разглобят и ще се уточни-диагностицира проблема.оказа се ,че се чува много тих шум и на тихи обороти от таблото сякаш има не завинтени болтчета.

Коментар

Първоначално публикуван от Branko_80 Преглед на мнение
            Според мен е така кажи и ти твоето мнение за да знае колегата
            Аз го ползвам само за спускане на кални или заледени участъци,за изкачване не виждам смисъл от него.
            Щом не виждаш смисъл от бавните при изкачване, значи просто не си се качвал на места, където са необходими

Бавните са си бавни - ползват се тогава, когато се налага. Нагоре, надолу, на равно - няма значение. И е по-добре да се усетиш предварително, че ще ти трябват, а не след като вече си се окопал. Това последното важи още повече за блокажа.
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
              Щом не виждаш смисъл от бавните при изкачване, значи просто не си се качвал на места, където са необходими

Бавните са си бавни - ползват се тогава, когато се налага. Нагоре, надолу, на равно - няма значение. И е по-добре да се усетиш предварително, че ще ти трябват, а не след като вече си се окопал. Това последното важи още повече за блокажа.
              Добре казано!
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от sandetoludiq Преглед на мнение
                ............. сякаш има не завинтени болтчета.
                Явно са манипулирали километража преди продажбата.
                Сподели опит след ремонта, моля за да знаем, какво следва да се гледа преди покупка.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                  Явно са манипулирали километража преди продажбата.
                  Сподели опит след ремонта, моля за да знаем, какво следва да се гледа преди покупка.
                  за манипулация не може и дума да става т.к. имам до последният MOT документи и всичко си е реално и на последният си е описано какво има разбито и е оправено просто го прави като е топло времето. ще пиша като се изясни.поздрави на всички

Коментар

днес смених маслото и всички филтри -горивен, маслен, въздушен масло-valvolin 10w 40 плоусинтетика ,казаха че имам лек теч на масло от гарнитурата на главата и се чудя дали да не я сменим?

Коментар

здравейте колеги.аз имам МОНТЕРО СПОРТ-3000куб,6 цилиндъра ,24 клапана,от САЩ,125 квт,автоматик,дава ми разход около 10/100,изванградско,и окло 12/100 градско,заслуйава ли си да се "бута"-да му се монтира газово(и то парички струва),и въобште мисля,че едва ли ще има сериозна икономия.
                      това е моят джип,засега...:lol:

Коментар

Първоначално публикуван от tihomir7 Преглед на мнение
                        ....и въобште мисля,че едва ли ще има сериозна икономия.
                        При нормален монтаж е допустимо да гори до 20% повече газ, а разликата в цената газ/бензин е към80%, т.е. категорично ДА
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от tihomir7 Преглед на мнение
                          здравейте колеги.аз имам МОНТЕРО СПОРТ-3000куб,6 цилиндъра ,24 клапана,от САЩ,125 квт,автоматик,дава ми разход около 10/100,изванградско,и окло 12/100 градско,заслуйава ли си да се "бута"-да му се монтира газово(и то парички струва),и въобште мисля,че едва ли ще има сериозна икономия.
                          Из интернета се носят разни слухове за проблем с клапаните при газифициране с тоя двигател. Не знам подробности. Питай колегата Георги (trimata) - той май е наясно.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sandetoludiq Преглед на мнение
                            днес смених маслото и всички филтри -горивен, маслен, въздушен масло-valvolin 10w 40 плоусинтетика ,казаха че имам лек теч на масло от гарнитурата на главата и се чудя дали да не я сменим?
                            Теча от гарнитурата на главата ли е,или е от гарнитурата на капака на клапаните...?
                            Ако е от гарнитура на главата аз на твое място не бих отлагал диагностициране и решаване на проблема.
                            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Из интернета се носят разни слухове за проблем с клапаните при газифициране с тоя двигател. Не знам подробности. Питай колегата Георги (trimata) - той май е наясно.
                              чел съм,чул съм за нещо такова затова и запитах,засега-без газ,само бензин,пък каквото сабя покаже.мерси за споделените мнения
                              това е моят джип,засега...:lol:

Коментар

Здравейте на всички имам малко смешен въпрос ,но така ще да е докато му науча всичко на зверчето:Значи като се отваря независимо коя врата светят 2-та плафона-големите ,а малките два отпред не светват и в тъмното е кофти.Та въпросът ми е малките плафони само принудително ли се включват,чрез натискането на копчетата им?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X