Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем! - Хидравлична Помпа Паджеро 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем! - Хидравлична Помпа Паджеро 2

Колеги , Здравейте ! Напоследно време ми се появи още един проблем

Проблема е свързан с Хидравличната помпа .При запален двигател шуми. Има един специфичен стържещ звук. Това което забелязвам е ,че като се подаде газ ,оста №14 играе напред-назад и това ме кара да си мисля , че е нещо като разбит лагер/и.
    Та въпросите ми са:
    - На първо място какъв може да е проблема според вас
    - Има ли някакви особености , при свалянето на тази помпа
    - как се източва маслото
    - сменя ли се изобщо този лагер/и

Автомобилът е Pajero 2 Японско 1992 г.
    Прикачени файлове
    HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
    Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

До: Проблем! - Хидравлична Помпа Паджеро 2

Не бързай да отваряш помпата. Тоя звук може да е и от друго - сигурен ли си че казанчето е пълно с хидравлична течност.
    Don't hunt IF you can't kill
    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Да , пълно е точно до MAX-имума

Коментар

Колега тази ос не би трябвало да играе ако е така значи имаш проблем. Предполагам двигателя е 2.5 щом е с ремък помпата. По принцип не е проблем да разглобиш помпата но имай в предвид, че части за нея е почти невъзможно да намериш. Аз съм в същото положение търся и помпащия елемент и капака но за сега дърво. Маслото се точи като извадиш долната(връщащата) тръба от казанчето, вдигаш предницата във въздуха въртиш пълен ляв и пълен десен, може и да запалиш за секунда и всичко излиза навън. Моята препоръка е да откачиш ремъка и да се убедиш, че шумът е от помпата пък тогава разглобявай, че тоя луфт ще я скапе. После по обратния ред. В мануала пише да се извади долната тръба и да се сложи в казанчето отгоре с вдигната предница без да палиш въртиш наляво и надясно докато спрът да излизат балончета и вътиш само на стартер но това е почти невъзможно така, че палиш за секунда и пак въртиш като постоянно следиш за нивото в казанчето да е до указаното ниво. Дано да се оправиш, че е зор с тия помпи и пари.
        [FONT=Comic Sans MS]Не може да не може.
        [/FONT]

Коментар

колеги имам такава помпа която ми е в излишък ако някой има интерес нека пише може и на лично. преди време ми се наложи да сменям имам Л200 абсолютно еднакви са им всички части. нова помпа струва 2530лв. проверявъл съм ако някой иска може да се разбереме като за начало казвам една цена от 500 лв. но може и да има корекции в цената имам и много други части за паджеро както и цял двигател 2.5 ТДИ.

Коментар

Първоначално публикуван от don_baro1 Преглед на мнение
            колеги имам такава помпа която ми е в излишък ако някой има интерес нека пише може и на лично. преди време ми се наложи да сменям имам Л200 абсолютно еднакви са им всички части. нова помпа струва 2530лв. проверявъл съм ако някой иска може да се разбереме като за начало казвам една цена от 500 лв. но може и да има корекции в цената имам и много други части за паджеро както и цял двигател 2.5 ТДИ.
            Тоз двигател май ще ти стой вечно,успех с продажбата.

Ся по темата: Колега и аз имах същия проблем карах докато един ден не спря да имам хидравлика,в интернет намерих някое паджеро на части и взех една нова хидравлична помпа аз я взех 150лв,ама не от морга иначе в моргите вървят около 200лв.Сменяш я и забравияш и няма такава цена 500лв.Най-скъпата която ми даваха беше 250лв.
            [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

еми за 250 лв. мога да азрадвам човека с една помпа а относно двигатела незнам дали ще е вечно мой щото все може да се намери някой на който му трябва я двигател я нещо друго все пак имам цяло паджеро.

Коментар

Първоначално публикуван от Kircho-sopot Преглед на мнение
                ... взех една нова хидравлична помпа аз я взех 150лв,ама не от морга иначе в моргите вървят около 200лв.Сменяш я и забравияш и няма такава цена 500лв.Най-скъпата която ми даваха беше 250лв.
                500 лв. наистина е доста висока цена. Днес ходих да проверя из нашите морги и открих все пак , но за цена от 120 лв. Още се колебая дали да я взема ,понеже може да е на същото дередже като моята, затова тия дни мисля да разглобя моята и да видя какъв е проблема.
                Ще прочета отново Manual-a и се захващам за работа.

Колега cvetoslav някакви особености при разглобяването

Коментар

значи моята имаше проблем със уплътнителите по-точно маншетчето не държеше вече маслото смених със маншет от магазина за 3лв. става въпрос че е със същите размери но не върши същата работа още на първото завъртане на волана и пак си хвърляше масло. имам познат който бачка в магазин за чпонски части и цената на комплект уплътнители беше 198лв. коийто включва маншета и още няколко гумички така че отремонтирването не е най-удачния вариамт по добре втора употреба има доста запазени например на мойта и няма нишо само като размърдаш шайбата може да разбереш на моийта няма и милиметър луфт.

Коментар

Колеги за голямо мое щастие проблема се оказа не в помпата, а в разхлабен ремък! Въпросният луфт незнайно как изчезна (дано да е за дълго) както и шумът (така вече около 20 дни)

Дано на всички колеги да им се оправят по този лесен начин проблемите.

Искам да благодаря на всички които се отозваха - Благодаря Ви !

Коментар

От: Проблем! - Хидравлична Помпа Паджеро 2

Да изтупаме праха от темата.
                      Pajero Sport 2.5 със силен шум от хидро-усилвателната помпа на кормилната уредба. Хвърля и масло, след като беше долято до максималното ниво.
                      Дали не се намира на някой излишна?
                      Поздрави!

Коментар

В случай, че някой може да даде малко повече информация:
                        - хидравличната помпа на Pajero Sport 2.5, 1999г., "вие" при студен двигател.
                        - изхвърля масло през капачката на резервоарчето.
                        Възможно ли е да се дължи на запушена клапа на маркуч? Т.е. причината да не е в помпата?

Коментар

явно няма отговор. Е, ще сменя всичко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X