Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лампа на табло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лампа на табло

Светна ми червена лампичка за внимание!. Какво точно означава че не можах да открия точен отговор. Мисля си че възможно е да са накладки. Джипа е Паджеро 2.5 ТДИ,къса база,94.

До: Лампа на табло

Може и спирачната течност да е малко, ама не съм сигурен.
    Може и ел. ключа на ръчната спирачка да е укъсил.
    LZ5ZI qth HASKOVO
    Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

И аз имах такъв проблем. Прди месец бях в сервиз за смяна на спирачни маркучи и течност. Седмица след това както карам и изведнъж светва (! ). Реших , че проблема са накладките , но нямаше логика да светва и изгасва лампата от време на време. Отворих да проверя нивото на спирачната течност и устанвих , че не са притегнали капачката и по баирите е изхвърлил малко ( беше на мин.) долях и вече всичко е ок. та както казват и колегите проверка на спирачната течност (DOT 4), провери и клемите на датчика, евентуално датчик на ръчната(малко вероятно) и накрая може да се окажат износени накладки .
      Поздави и успех!
      0876 0876 89 / salex0666@gmail.com/л.с.

Коментар

Това на паджерото свети и когато има проблеми с АБС-а.
        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Проблема се оказа в датчика на ръчната спирачка и сега е добре. Благодаря колеги.

Коментар

Мисля че нямам АВS или поне не виждам нещо като помпа за него, пък и не светва надпис който угасва след няколко секунди. Както и да е проблема беше в датчика за ръчната спирачка и вече е решен.

Коментар

От: До: Лампа на табло

Подновявам една стара тема, но според мен е по добре да загубя 20мин. в търсене на такава, вече пускана от колкото да създам нова!
              От известно време тази лампа ми светна. Проверих накладки, течност и всичко е О.К. Забелязах, че докато е студено на вън - свети, стопли ли се - угасва. От как е станало студено, свети постоянно. Случвало се е през лятото някога да светне и след отвиване на капачката на казанчето за спирачната течност и побутване на поплавъка - изгасва.
              Паджеро 2.5 тди, без АБС.
              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

От: Лампа на табло

Губи ти се вакуум в сервоапарата. Там има датчик и сигнализира чрез същата лампа. Някое гумено уплътнение се е одървило от студа и пропуска въздух. Предполагам, че може и да се чуе, но пък дизелаците много тракат в това време...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  Губи ти се вакуум в сервоапарата. Там има датчик и сигнализира чрез същата лампа. Някое гумено уплътнение се е одървило от студа и пропуска въздух. Предполагам, че може и да се чуе, но пък дизелаците много тракат в това време...
                  лошо ли е?
                  Къде се намират тези уплътнения по точно вън или вътре в сервото?

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                    лошо ли е?
                    Къде се намират тези уплътнения по точно вън или вътре в сервото?
                    Ами би трябвало да го усетиш при спиране - по-слаби спирачки.
                    Но може и самият датчик да се влияе от студа и да лъже.
                    А къде - не помня ти с кой двигател беше, но по маркучите от вакуум помпата до сервото. На моето (то е много дърто) има разклонение на тази магистрала с гумена тапа, където по всяко време може да включиш манометър за проверка на вакуума.

Коментар

Моята светна оня ден при препълнено казанче. Оказаха се накладки, вчера ги смених, извадих със спринцовка излишната течност и лампата угасна.
                      Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                      имат право да гласуват на избори.

Коментар

Абе честно да си кажа и моята течност е малко над максимума, но тогава щеше да свети постоянно, а тя само когато е студено.

Коментар

И при мен преди време присветваше тази лампа и установих, че е от поплавъка на датчика за ниво, който е на капачката на казанчето за спирачната течност.
                          Всеки път като светнеше трябваше да отворя капачката и да раздвижа поплавъка, защото засядаше надолу, като при ниско ниво и лампата светваше.
                          Този датчик светва лампата само при ниско ниво. При високо ниво на течността не я задейства.
                          При мен нивото си беше в норми, но при движението на течността в казанчето, поплавъкът засядаше в долно положение и след раздвижването му си се оправяше.
                          Правил съм тази процедура няколко пъти и от само себе си проблема изчезна.
                          Вижте дали и при вас не е заровено там кучето!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X