Светна ми червена лампичка за внимание!. Какво точно означава че не можах да открия точен отговор. Мисля си че възможно е да са накладки. Джипа е Паджеро 2.5 ТДИ,къса база,94.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Лампа на табло
Свий
X
-
До: Лампа на табло
И аз имах такъв проблем. Прди месец бях в сервиз за смяна на спирачни маркучи и течност. Седмица след това както карам и изведнъж светва (! ). Реших , че проблема са накладките , но нямаше логика да светва и изгасва лампата от време на време. Отворих да проверя нивото на спирачната течност и устанвих , че не са притегнали капачката и по баирите е изхвърлил малко ( беше на мин.) долях и вече всичко е ок. та както казват и колегите проверка на спирачната течност (DOT 4), провери и клемите на датчика, евентуално датчик на ръчната(малко вероятно) и накрая може да се окажат износени накладки.
Поздави и успех!0876 0876 89 / salex0666@gmail.com/л.с.
Коментар
-
От: До: Лампа на табло
Подновявам една стара тема, но според мен е по добре да загубя 20мин. в търсене на такава, вече пускана от колкото да създам нова!
От известно време тази лампа ми светна. Проверих накладки, течност и всичко е О.К. Забелязах, че докато е студено на вън - свети, стопли ли се - угасва. От как е станало студено, свети постоянно. Случвало се е през лятото някога да светне и след отвиване на капачката на казанчето за спирачната течност и побутване на поплавъка - изгасва.
Паджеро 2.5 тди, без АБС.Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR
Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!
Коментар
-
От: Лампа на табло
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеГуби ти се вакуум в сервоапарата. Там има датчик и сигнализира чрез същата лампа. Някое гумено уплътнение се е одървило от студа и пропуска въздух. Предполагам, че може и да се чуе, но пък дизелаците много тракат в това време...
Къде се намират тези уплътнения по точно вън или вътре в сервото?Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнениелошо ли е?
Къде се намират тези уплътнения по точно вън или вътре в сервото?
Но може и самият датчик да се влияе от студа и да лъже.
А къде - не помня ти с кой двигател беше, но по маркучите от вакуум помпата до сервото. На моето (то е много дърто) има разклонение на тази магистрала с гумена тапа, където по всяко време може да включиш манометър за проверка на вакуума.
Коментар
-
Моята светна оня ден при препълнено казанче. Оказаха се накладки, вчера ги смених, извадих със спринцовка излишната течност и лампата угасна.Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
имат право да гласуват на избори.
Коментар
-
Абе честно да си кажа и моята течност е малко над максимума, но тогава щеше да свети постоянно, а тя само когато е студено.Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Коментар
-
И при мен преди време присветваше тази лампа и установих, че е от поплавъка на датчика за ниво, който е на капачката на казанчето за спирачната течност.
Всеки път като светнеше трябваше да отворя капачката и да раздвижа поплавъка, защото засядаше надолу, като при ниско ниво и лампата светваше.
Този датчик светва лампата само при ниско ниво. При високо ниво на течността не я задейства.
При мен нивото си беше в норми, но при движението на течността в казанчето, поплавъкът засядаше в долно положение и след раздвижването му си се оправяше.
Правил съм тази процедура няколко пъти и от само себе си проблема изчезна.
Вижте дали и при вас не е заровено там кучето!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар