Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новото ми Пининче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Новото ми Пининче

Здравейте колеги!
    Първо да се похваля - от вчера имам Паджеро Пинин 2002 година 1,8 GDI двигателят,супер селект.
    И да питам някой работи ако има запознати.
    Дали ще му пасне окачване от Паджеро било то тунингово или обикновенно за да го задигна малко ,защото е нисичко ,особено отпред ?
    Също така дали ще може да го чипосам защото съм изчел темите за пинин във форума от което разбрах ,че двигателят е капризен и незнам дали всяка фирма която извършва това ще може да се справи с този тип двигател или той си е капризен само към бензина ?
    А ,и мисля да го сложа на 15" джанти и може би по-малки гуми ,защото сега е с 16" с гуми 215/70/16 и на пълен ляв или десен завой опират отвътре в калниците ,въпреки ,че гумите не са "кални".
    Утре ще му пусна и снимки

До: Новото ми Пининче

Честито за придобивката!Пожелавам ти безаварийно ползване!Преди време карах едно такова и останах впечатлен как се държи в дълбоките преспи

Коментар

Първоначално публикуван от kol1o0 Преглед на мнение
      Здравейте колеги!
      Първо да се похваля - от вчера имам Паджеро Пинин 2002 година 1,8 GDI двигателят,супер селект.
      И да питам някой работи ако има запознати.
      Дали ще му пасне окачване от Паджеро било то тунингово или обикновенно за да го задигна малко ,защото е нисичко ,особено отпред ?
      Също така дали ще може да го чипосам защото съм изчел темите за пинин във форума от което разбрах ,че двигателят е капризен и незнам дали всяка фирма която извършва това ще може да се справи с този тип двигател или той си е капризен само към бензина ?
      А ,и мисля да го сложа на 15" джанти и може би по-малки гуми ,защото сега е с 16" с гуми 215/70/16 и на пълен ляв или десен завой опират отвътре в калниците ,въпреки ,че гумите не са "кални".
      Утре ще му пусна и снимки
      Първо честито!
      Такааааа, не съм сигурен за окачването, но Паджерото със сигурност е с различна статика и тегло, което прави варианта за взаимозаменяемост абсурден, според мен.
      Чипосването е пълна глупост, без да те обиждам. При атмосферните бензини ще постигнеш много голям разход и, примерно, три коня отгоре. Друг е въпросът, че "джиповите" двигатели се смятат да работят в съвсем различен режим от тези на леките коли и крайния ефект ще е само отрицателен.
      Джанти можеш да сложиш всякакви, но те нямат пряко отношение към диаметъра на колелото. Виж какви размери дават стандартно за модела и, ако си с такива, и опира - има проблем по окачването.

Чакаме снимки
      Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
        Чипосването е пълна глупост, без да те обиждам. При атмосферните бензини ще постигнеш много голям разход и, примерно, три коня отгоре...
        ... и отделно, че "чип" за GDI двигател е доста сложна работа.
        Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Бях обещал снимки ,но реших да изчакам първо гумите
          KUMHO Road Venture MT 205/80/16
          С тях се вдигна с 6-7 см на височина ,но пак е нисък
          Ако някой знае от какво могат да му паснат пружини и амове за да го надигна още нека сподели
          Също да питам дали може да се усилат носачите защото са много тънки и бързо приключват
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от kol1o0; 23-10-09, 16:11. Причина: добавяне

Коментар

Браво, добре изглежда.
            Относно височината разликата е 14 мм спрямо старите ти
            Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Може и така да е ,защото и на мен ми се виждат много това 6-7 см ,то щеше да личи доста

Коментар

Здравейте колеги.
                Имам проблем с машината.На позиция 4Н на лостчето не се включва предното ,а като го бутна още напред на блокаж си се включва. Два три дена по леда съм си го карал на 4Н и всичко си беше наред до снощи когато изведнъж усетих, че съм без предно.
                Някакви идеи

Коментар

Да не си смачкал вакуумчето отпред в някоя пряспа?
                  Зима иде

Коментар

възможно е защото и в сняг се бурчих.Каде се намира това вакуумче и предполагам трябва да се смени с ново

Коментар

Сваляш корите отпред и гледаш под предния мост - балончето за вакуума обикновено е най- ниско разположено. Все пак има шанс да си извадил и някое маркуче към него или да се е събрал лед по превключвателчето.
                      Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от kol1o0 Преглед на мнение
                        ..................................Ако някой знае от какво могат да му паснат пружини и амове за да го надигна още нека сподели
                        ..........................
                        На моя Пинин му сложих пружини и амове точно за модела и се качи с 10см. от там! Отделно и гумите 215/75/16, още 5см., задължително и фланци! Пружините са "Кинг", амовете са с регулеруем ребаунд, на три степени! Направо залепна на черното!!!
                        Проблема е, че скоростите станаха дълги и по баирите върви само на бавните! Та ако може някой да даде акъл, търся дифове да сменя, но все на камък удрям
                        Eвгени Филчев
                        Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
                          На моя Пинин му сложих пружини и амове точно за модела и се качи с 10см. от там! Отделно и гумите 215/75/16, още 5см., задължително и фланци! Пружините са "Кинг", амовете са с регулеруем ребаунд, на три степени! Направо залепна на черното!!!
                          Проблема е, че скоростите станаха дълги и по баирите върви само на бавните! Та ако може някой да даде акъл, търся дифове да сменя, но все на камък удрям
                          Ако имаш снимки ги качи да го видим и твоя как изглежда! Имам информация,че доста си го направил!
                          Тюркеджиев старши
                          sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от brake Преглед на мнение
                            Ако имаш снимки ги качи да го видим и твоя как изглежда! Имам информация,че доста си го направил!
                            Тюркеджиев старши
                            Таманя го още!
                            Тук малко трудно се вижда

Мога да отбележа, че тук назад не сме се връщали, а напред и човек не беше минавал!!!
                            Eвгени Филчев
                            Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Честито да го караш с много кеф и без ядове!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X