Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фланци за джантите - размери?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фланци за джантите - размери?

Колеги, интересувам се фланци със следните размери ще са подходящи ли за П2 ?

6 болта -139.7
    дебелина:38mm
    централен отвор:108mm

джантите са оригиналните алуминиеви - не знам с какво ЕТ са

предварително благодаря

До: Фланци за джантите - размери?

Това Вромоските фланци ли са?
    Ако да - фланецът е еднакъв и за Мицубиши, и за Нисан, и за Тойота. Различават се само болтовете и по-точно стъпката на резбата. Вземи си една гайка от твоите и пробвай на място, че понякога търговците бъркат.

Иначе, с фланци колата става по-стабилна и дребните неравности се усещат по-малко, но пък окачването се товари малко повече, особено отпред. Все пак с оригиналните джанти (ЕТ-то им е +15) и гуми до 31" нямаш повод за сериозни притеснения.

Аз в момента съм с такива фланци и гуми 265/75/16 (32") монтирани на много тежки стоманени джанти с ЕТ 0. Колата се държи много добре (въпреки големите съмнения на Голди), но се налага подмяната на втулките на горните носачи с усилени такива (моите се бяха смачкали още преди да сложа фланците - просто са си слабо място на това окачване).

Много трябва да се внимава при монтажа на самите фланци - да се центроват добре и да не се пренатягат, понеже са алуминиеви - крехки са и може да се спукат при прекалено натягане.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Отлична информация - благодаря много !!!

Коментар

108 мм, е диаметъра на предните главини, ако е по-малко не става. Другото което трябва да гледаш е стъпката на резбата. Оригиналните паджеро джанти са с много специфични гайки със стъпка 1.5мм, а аз съм виждал фланци със стъпка 1.25мм. Имаг го предвид.
        Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
          108 мм, е диаметъра на предните главини, ако е по-малко не става. Другото което трябва да гледаш е стъпката на резбата. Оригиналните паджеро джанти са с много специфични гайки със стъпка 1.5мм, а аз съм виждал фланци със стъпка 1.25мм. Имаг го предвид.
          Георги, благодаря ти

размерът 139.7 вероятно е PSD, нали?

размерите на фланците, които съм цитирал, са уникални за паджеро, или са универсални за редица японски джипове, и се различават по стъпката на болтовете?

Оставам с такова впечатление, но моля някой да го затвърди категорично.

Благодаря отново

Коментар

Универсални са Вромоските които съм виждал. 6х139.7, централният отвор е 108 мм да става за Паджеро 2. Но трябва да погледнеш стъпката и зависи ти с какви джанти си.
            Георги Гатев

Коментар

това са ми джантите..

стъпката ще я меря в неделя чак...

А какво се прави, ако се окаже, че има разлика?
              въпроса не се ли решава с 24 съответни гайки?
              защото смяната на болтовете май е по-сериозно мероприятие, си мисля..

Коментар

Здрасти колега с фланците ще стане супер
                Последно редактирано от Наско-Гумата; 08-10-09, 16:11.
                НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА-СТРАХЪТ

Коментар

Първоначално публикуван от azd Преглед на мнение
                  Здрасти колега с фланците ще стане супер
                  от всяка гледна точка е така - силно се надявам да стане супер

Коментар

Вени,
                    Имах предвид тези джанти (http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=72469). Те са с гайки, които не са конусни, а са с шайби. Ако твоите гайки са конусни най-вероятно няма да имаш проблем.
                    Георги Гатев

Коментар

Аз имам фланци! Ако нещо ти трябва за да пробваш, ми се обади. Немски оригинални.
                      Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
                        Вени,
                        Имах предвид тези джанти (http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=72469). Те са с гайки, които не са конусни, а са с шайби. Ако твоите гайки са конусни най-вероятно няма да имаш проблем.
                        Жоро, тези на снимката са от оригинална комплектация на ММС.
                        Моите - тоже.

Вероятостта това да не е така е минимална.

Обаче!!!

ако повърхността, на която ляга гайката е различна от нея ( независимо дали е с шайба или не) , то предпоставките за саморазвиване с всички произтичащи от това последици са налице

ако е конус - то конус със същия ъгъл
                        ако е сфера - то сфера със същия радиус.

тъй като вечер ми е късно и тъмно, и ме мързи, не съм погледнал нито стъпката на резбата, нито конус или сфера е гайката.
                        и по-рано от неделя вечерта няма да мога, чак тогава ще пиша.

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
                        Аз имам фланци! Ако нещо ти трябва за да пробваш, ми се обади. Немски оригинални.
                        Ники, благодаря ти.
                        с теб ще се чуя чак в началото на другата седмица - просто времето ми е адски ограничено, но много ми се иска да погледам, да попипам, да премеря...

а и ще ми е приятно да изпием по един флуид - къф`да е , където и да било, на сладка приказка

ще се видим

благодаря и на двама ви

Коментар

Не виждам защо се претисняваш Всички фланци идват с гайки Поръчваш фланци със стапка 12 x 1.50. С Тяхните гайки завиваш фланеца към главините А тези на паджерото си остават на джантите към шпилките на фланеца Поздрави
                          п.п И всички конуси са си ОК

Коментар

А за паджеро І на какъв размер трябва да са фланците ?

Коментар

Първоначално публикуван от СОБТ Преглед на мнение
                              А за паджеро І на какъв размер трябва да са фланците ?
                              Като на 2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X