Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лоста на раздатката не се движи.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лоста на раздатката не се движи.

Имаше някъде писано,но не го откривам,затова реших да питам отново знаещите и патилите.По време на вчерашната разходка на Пловдивската група преди един сериозен наклон,в бързането да включа 4HLc,лоста на раздатката блокира и не се движеше повече-ни напред,ни назад.Джипа е Challenger 2.8 TDI automat,super selekt.В момента е със зацепен преден мост на 4H и лоста на раздатката не мърда след многобройните опити за превключване.Днес ходих в сервиз,но тези приятели не са много в час със пълноприводните и ми казаха да продължавам да го боря.Реших да си взема колата и първо да питам колегите във форума преди да правя някаква интервенция.До сега нямаше проблеми,но някой път вклюмваше блокажа трудно.Маслото не е сменяно-само малко долято.
    Та,ако на някого му се е случвало,да помага.Раздатка ли е,лостове или вакумен превключвател ?Идеи ?
    Мерси предварително.
    [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
    Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

До: Лоста на раздатката не се движи.

Петьо, сигурно го знаеш, ама пак да питам
    за да минеш от 4LLC към 4HLc, както и към 4H, както и обратно, джипа трябва да е спрял и лоста на автоматика да е на N.
    Иначе не става..

Вероятно си пробвал, ама аз да напомня.

Ако съвета ми не помага, звънни един телефон - Стоян е насреща и ще помогне

Успех.

Коментар

Това лято ми се случи и на мен. Незнам точно какъв беше проблема, но Митко(фулда) го реши успешно. В моя случай, небеше необходима смяната на нищо (освен маслото). Сигурен съм, че от силова интервенция няма смисъл!
      Успех!
      VARADERO SD2

Коментар

Вече е дъвкано ....

Сваля се капачето на раздатката и .... се бърка вътре с отверка ... или нещо подобно ... за да изключи.
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Благодаря за бързите отговори.Пробвах всякак.За Стоян не се бях сетил-мислех,че само с автоматични скоростни кутии се занимава.Ще му звънна.Мерси още веднъж на всички.
          [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
          Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Колега от днес и аз съм в същото положение. Вчера с Дядо Владо ремонтирахме моето и после при теста "заби" на 4Х4 H и от там ни напред ни назад. Споделете как решихте проблема и да залягам отново.
            0876 0876 89 / salex0666@gmail.com/л.с.

Коментар

Просто е синхронизатор на раздатката,не може да освободи едното да преминеш на другото.Ремонта е прост,даже много прост.С нова кутия.
              [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

При мен имаше същия проблем на чисто нов L200. Проблема е в самото лостче, в БС ми го смениха гаранционно и оттогава - никакви проблеми.
                Не знам дали е скъпо в оторизираните сервизи или тяхната немарливост, но като имате проблем - използвайте ги за консултация, обикновено помага.
                Зима иде

Коментар

"Поредата" - отстранена за има-няма 3 часа от Митко - FULDA за което БЛАГОДАРНОСТИ!

п.п. Орган който не се използва - закърнява за това по често в калта и 4х4

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от salex75 Преглед на мнение
                    "Поредата" - отстранена за има-няма 3 часа от Митко - FULDA за което БЛАГОДАРНОСТИ!

п.п. Орган който не се използва - закърнява за това по често в калта и 4х4

Поздрави!
                    И каква се оказа "Поредата"?
                    Зима иде

Коментар

Не ми казаха "търговска тайна", не ми се слизаше под него да ми покажат защото бях с риза и т.н. Доколкото разбрах се отваря някакав капак на раздатката пръскаш яко с WD и готово. Сега се движи по съвсем друг начин , явно като не се използва клеасва. Повече по въпроса може да каже Митко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X