Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изникна проблем при смяна на маншон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изникна проблем при смяна на маншон

значи разглобих предно дясно за да сменя маншона и извадих външното каре но изпаднаха някакви иглички най вероятно от иглен лагер но такъв липсва да допълня след почистване на гнездото извадих разни люспи и няколко иглички не ми е ясно какъв е лагера и каква функция изпълнява предполагам че уплътнява защото сега оста играе леко в гнездото извинявам се ако някой нещо не е разбрал ама съм нов в тия работи но пък имам желание да допълня че става въпрос за Паджеро 2.5 печка с ръчни хъбове

До: изникна проблем при смяна на маншон

Първоначално публикуван от BAI MILE Преглед на мнение
    изпаднаха някакви иглички най вероятно от иглен лагер но такъв липсва
    Обаче е имало
    Трябва да е този над стрелката

Ето къде му е мястото при сглобяване

А номерът му трябва да е MB160670. Със сигурност ще ти го кажа ако дадеш VIN

Коментар

До: Изникна проблем при смяна на маншон

преполагам че е този зщото точно от там изпаднаха остатъците а номера е JMB0NV240PP307474

Коментар

Да, същият е. Долу е някакъв ингилизки сайт да видиш как изглежда (щом го няма вече) ообаче нещо цената ме стряска
        http://www.partsplazaltd.co.uk/detai...Code=105825010

Коментар

ами стряскащо си е но дали ще го намеря някъде ако ли пък не ще го побългаряваме няма как само можеш ли да ми кажеш каква роля играе точно този лагер че нещо не ми е ясно благодаря ти за инфото до тук

Коментар

ами стряскащо си е но дали ще го намеря някъде ако ли пък не ще го побългаряваме няма как само можеш ли да ми кажеш каква роля играе точно този лагер че нещо не ми е ясно благодаря ти за инфото до тук
            Ами крайната част на полуоста след карето трябва да лагерува на две места, за да се държи по оста на главината. Едното място е този лагер, а от външната страна шлиците влизат в хъба.
            А това, което ти давам е оригиналният номер на , побългаряването ще е да се намери каталог на такива лагери и да се види има ли стандартен такъв и съответно на приемлива цена.

Коментар

само можеш ли да ми кажеш каква роля играе точно този лагер че нещо не ми е ясно благодаря ти за инфото до тук
              Пречи на карето да вибрира, т.е. валчето (Drive shaft) само да се върти около теоретичната си надлъжна си ос, без самата тя да описва в пространството нещо подобно на конус
              П.П. писали сме заедно с "Паджеровод"
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Между другото помисли и за втулка с вътрешни канали за мазане. При Тойота фабрично е така.

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
                  Между другото помисли и за втулка с вътрешни канали за мазане. При Тойота фабрично е така.
                  Няма кво да мисли втулка от сив бронз.
                  Така карам на няколко машини вече няколко години.

Коментар

А как се осъщества мазането?
                    Mitsubishi Pajero 2, 2,5 tdi, ss, glx, 95, къса база
                    0895445845

Коментар

Първоначално публикуван от bob66 Преглед на мнение
                      А как се осъщества мазането?
                      Молибденова грес...

Коментар

работата отива на изработка на втулки защото по магазините вдигат високо рамене като с помена за въпросния лагер ше кажеш че говоря за нещо несъществуващо само на едно място ми казаха че вървяло направо с главината и ми казаха една цена ще видя утре при едно приятелче дали не може да ми намери ако не ще правим втулки благодаря на всички за съветите

Коментар

Митко/fulda/]Молибденова грес...

По- точно исках да попитам трябва ли да се сложи гресьорка (има ли възможност) за да се пълни с такаламита?
                          Mitsubishi Pajero 2, 2,5 tdi, ss, glx, 95, къса база
                          0895445845

Коментар

Не е необходимо.

Коментар

На Витарата съм смазвал точно там и оригинално е решено с втулки,които дори не са с канали за смазване.Втулките са от някакъв сив материал,не можах да го определя(някакъв метал е).На мен лично ми се струва доста глупаво да е с втулки,а не с иглени лагери,ама щом японците така са решили....
                              Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X