Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно Компаса за Pajero Sport

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Относно Компаса за Pajero Sport

Колеги някой може ли да ми каже защо компаса ми показва вместо исток,запад,север,юг показва само север и в четирте посоки и се върти.По образно казано четири "S" се въртят по посока на часовниковата стрелка и не спират.Пробвах от едно малко копче в долния ъгил на уреда и неще.Ако някой може да ми помогне да пише,ще съм благодарен.
    [SIGPIC][/SIGPIC] Branko Matich

До: Относно Компаса за Pajero Sport

Първоначално публикуван от Branko_80 Преглед на мнение
    Колеги някой може ли да ми каже защо компаса ми показва вместо исток,запад,север,юг показва само север и в четирте посоки и се върти.По образно казано четири "S" се въртят по посока на часовниковата стрелка и не спират.Пробвах от едно малко копче в долния ъгил на уреда и неще.Ако някой може да ми помогне да пише,ще съм благодарен.
    ами, както пише в някои дебели книги, вземеш, и направиш един кръг на някой голям паркинг, и ще видиш, че компаса вече работи..

честито!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
      ами, както пише в някои дебели книги, вземеш, и направиш един кръг на някой голям паркинг, и ще видиш, че компаса вече работи..

честито!
      Колега карам не в голям кръг а вече карам 25000 км и все така се върти само "S" а преди имаше и четирите посоки сега има само четири "S"

Коментар

Отиваш на широко място където може да направиш кръг от 380градуса.Задържаш копчето което е на компаса мисля че е с Буквата С(не това което е за температурата а другото) и правиш кръг като ти излезат посоките пускаш копчето и вече имаш компас.

Пс:Компаса на паджерото много се влия е ел инсталаци.тоес жп гари и постове по който тече ток и се образува магнитно поле дано да си ме разбрал.
        [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

Добре де, всички ментета за 50 стотинки могат толкова. Щом е зависнал завинаги на юг, значи е произведен от какво беше там, мазето на Ю Я И-лиянци. Специална доставка за балъци.
          Интересувай се от жена си, и бъди щастлив. Пет за четири магнитните компаси струват 300 кила, и още 2 киловата от генераторите.
          Освен това, искат ръчна корекция, на всеки 4 традуса. С преместване накъде? Не знаеш? Не ти и трябва.
          Последно редактирано от Стефан; 24-09-09, 01:10.

Коментар

На електронните компаси по морските инструменти им трябва автоматично калибриране след като са били инсталирани от кашона. Лодката се върти бавно по посока обратна на часовниковата стрелка с постоянна скорост. Трябва кръг и половина и започва да ти показва посоките. Като чета май и това е нещо такова. Пробвай както ти казаха колегите. Намери си полянка и започвай да се връткаш /искуството иска жертви/.
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

може да не съм прав , ама провери си предпазителите
              емил златков
              паджеро 2.5тд
              ве стром 650

Коментар

Аз да уточня, че S никак не значи Север

Коментар

А датчика на компаса къде се намира?
                  Питам тъй като моето е няма компас и си мисля колко е трудно да се добави..

Първоначално публикуван от Kircho-sopot Преглед на мнение
                  Отиваш на широко място където може да направиш кръг от 380градуса....
                  Колега, много интересен кръг . Аз като бях в училище бяха по 360 градуса
                  Георги Гатев

Коментар

Жоро, тук има 20 градуса за презапасяване

а иначе, ако нямаш, не се задълбавай толкова и не страдай от липсата му - не е нещото, без което джипа не може

Коментар

Първоначално публикуван от Kircho-sopot Преглед на мнение
                      Отиваш на широко място където може да направиш кръг от 380градуса.Задържаш копчето което е на компаса мисля че е с Буквата С(не това което е за температурата а другото) и правиш кръг като ти излезат посоките пускаш копчето и вече имаш компас.

Пс:Компаса на паджерото много се влия е ел инсталаци.тоес жп гари и постове по който тече ток и се образува магнитно поле дано да си ме разбрал.
                      Колега благодаря за точния и изчерпателен отговор,трябва да съм доста тъп за да не те разберъ с това точно обяснение.Благодаря много.

Коментар

Благодаря на всички за помоща.Останете със здраве.Пожелавам на всички леко и безаварийно каране по трасетата

Коментар

Само да поясня ако се наложи на някой.

1.Oтивате на широко място за да може да направите голям кръг

2.Натискате и задържате копчето което се намира да компаса,докато се появи само един "S" който се върти по посока на часовниковата срелка и пускате копчето.

3.Започвате да карате в кръг по посока на часовниковата стрелка и ще забележите,че "S" се движи хем в посоката на часовниковата стрелка хем обратно на нея.И след като направите пълен кръг се показват и четирите посоки.

4.Готови сте за предизвикателства

Леко и безаварийно на всики любители на OFFROAD и разбирасе на всички ATV маняци (откачалки)
                          Последно редактирано от Паджеровод; 18-10-09, 14:59.

Коментар

Тъй като темата е за компас на Pajero Sport, аз имам следният въпрос. Днес разглобих малкото табло в което е компасът, волтметъра и уреда за налягането на маслото. Беше ми изгоряла едната крушка на волтметъра, а тази на компаса чат-пат изключваше?!?!? Разглобих нещото, смених изгорялата лампичка с диодна, да видя как ще свети и ми хареса! Остана тази на компаса, разглобих го, но такова нещо не съм виждал:
                            Крушката е най-обикновенна, но цокъла е това, което ме притеснява. На снимките се вижда как, крачетата на крушката минават от долу, завиват се нагоре и така правят контакт. Някой да е срещал такова нещо и ако да, кажете от къде мога да взема такива работи. Било то и цокъла само, крушката ще я заменя с диодна.
                            Благодаря предварително!
                            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Joint022 Преглед на мнение
                              Тъй като темата е за компас на Pajero Sport, аз имам следният въпрос. Днес разглобих малкото табло в което е компасът, волтметъра и уреда за налягането на маслото. Беше ми изгоряла едната крушка на волтметъра, а тази на компаса чат-пат изключваше?!?!? Разглобих нещото, смених изгорялата лампичка с диодна, да видя как ще свети и ми хареса! Остана тази на компаса, разглобих го, но такова нещо не съм виждал:
                              Крушката е най-обикновенна, но цокъла е това, което ме притеснява. На снимките се вижда как, крачетата на крушката минават от долу, завиват се нагоре и така правят контакт. Някой да е срещал такова нещо и ако да, кажете от къде мога да взема такива работи. Било то и цокъла само, крушката ще я заменя с диодна.
                              Благодаря предварително!
                              На bmw-тата крушките в таблото са подобни, би трябвало да има такива по магазините
                              Y61

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X