Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с подгревните свещи - Паджеро Спорт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с подгревните свещи - Паджеро Спорт

моля да ми помогнете сложих 4 чисто нови подгревни свешти,но след 2 месеца 2 от тях изгоряха,купих нови и ги смених,но след време пак 2 изгоряха кажете от какво ми горят така джипа е паджеро спорт 2000 год мотора е 2.5 ТДИ..благодаря ви предварително за савет

До: Проблем с подгревните свеЩи - Паджеро Спорт

няма много варианти-или си попаднал на ментаци,или релето за подгрева не ти изключва,последното е да са ти сложили неподходящи

Коментар

При Паджеро 1 има две системи за подгряване.
      Едната е на 6V, а другата е на 12V.
      В зависимост от кой модел е, свещите работят на различен волтаж.
      Не знам при спорта как е.
      Замери си системата дали изключва релето.

Коментар

Първоначално публикуван от vasss Преглед на мнение
        няма много варианти-или си попаднал на ментаци,или релето за подгрева не ти изключва,последното е да са ти сложили неподходящи
        съгласен съм с колегата просто няма друг вариант и аз имах подобен проблем с метета при мен даже изкараха по малко (1 седмица) когато си взех Бош проблема беше решен и още нещо винаги сменяй и 4-те

Коментар

вчера вечерта бях на гости и качвам се вътря - не пали. изчаквам малко въртя пак не пали. още 1-2 опита и акумолатора ми падна. дръпнах го тази сутрин и запали, затова я оставих да поработи за да се зареди акумолатора и без да я загася дойдох на работа. тука за проба се опитах да я запаля след като беше работила доста и едвам върти. То може и акумолатора да ми е паднал, ще пробваме с друг, но до ден днешен ни свещи ни акумолатор даваха признак на слабост, как стана изведнъж така...

Коментар

При мен е същото И аз съм за смяна, но трябва да мине сега св. Паралей и тогава. Не е изведнъж. Просто промяната във времето оказва влияние. И аз като теб си палех без грешка до преди 1 седмица и сега сутрин се върти доста Просто преди беше по топло и подгревните свещи почти не трябваха, но сега застудя и се усеща.
            GSM: 0898 554713
            Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Зареди си акумулатора на зарядно. После отиди да го проверят в някоя акумулаторджийница. Може да е заминал. Те така заминават понякога - изведнъж. А при първото застудяване за годината пред акумулаторджийниците се образуват опашки.

За свещите - с ментаци е така. Все пак преди да купуваш маркови и скъпи си струва да си провериш системата - да видиш какво се подава към тях като напрежение. И купувай само от сигурен магазин, щото често свещи BOSCH, купени от някакъв си незнаен магазин, се оказват пак ментаци.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За Паджеро 1 какви свещи да взема евентуално и имаш ли представа горе долу какви цени са? 60 лв на свещ, 100 лв ? Четох по темите, че задължително се сменят 4те- защо така?

междудругото миналата и по миналата зима както и до днес, никога не беше правила така. Не смятам, че свещите са ментаци, нямаше да искарат 3 години.

Коментар

Ми BOSCH например, от оторизиран BOSCH магазин.

А какви точно - зависи. Трябва да видиш каква ти е системата за подгряване. Може и в магазина да успеят да намерят.

В AutoData излизат 12 волтови, с време на подгряване 4-8 секунди, но е най-добре да се провери някъде по VIN.
                  Системата подгрява до достигане на някаква температура на двигателя, дори и след като си запалил - обикновено до към 50-ина градуса. Може да провериш на загрял двигателя да не би да продължава да грее, и от това да си заминават по-бързо, макар че се съмнявам

С какви свещи си в момента и откъде ги купи? При изрядна система и читави свещи, те трябва да изкарват повече от 3 години.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

нещо не ми дава резултат декодера
                    JMBL144GVLJ40250
                    http://detali.ru/cat/mi/mi.dll?SelVIN&vin=
                    би ли пробвал и ти ?

Междудругото сега се сетих,
                    пропуснал съм да кажа, че наскоро спря да ми свети лампичката на таблото която индексира подгряването. Но бях свикнал да го слушам да като щракне и забравих за лампата да я погледнем. Седмица карах така( на слух) и си палеше нормално. Реших да споделя в случай, че е възможно да има някаква връзка.

Свещите не съм ги сменял, купих джипа с тях.
                    Ще пробвам на загрял двигател как е, но едва ли продължава да грее, свещите щяха да горят редовно, а това за първи път се случва. Жалко че нямам инструмент в мен щях да ги сваля да ги пробвам.

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
                      Ще пробвам на загрял двигател как е, но едва ли продължава да грее, свещите щяха да горят редовно, а това за първи път се случва.
                      Ако системата за подгряване се е скапала сега, те може да са изгорели от това. Макар че, щом с тях си ги купил, може просто да им е дошло времето.

На тераното ми пак са 12V. Като го купих, си беше с оригиналните, или поне бяха сменени с оригинални. Не бяха изгорели. Едната беше с 3 пъти увеличено съпротивление, друга с 2 пъти, а останалите 2 си няха наред. Палеше си, просто се случваше като запали, някой от цилиндрите да се позачуди за 2-3 секунди, и съответно да поизпуши отзад през това време. Смених ги с неоригинални от Евро07, и от тогава си пали. Но ако някоя пак изгори, ще си взема или BOSCH, или оригинални. Засега държат 8-9 месеца. Ще видим как са в студовете, понеже поради някои други случки, Евро07 не ми е на първо място в списъка на доставчици на части. Във всеки случай, миналата зима при минус 15 си палеше безгрижно с настоящите ми неоригинални свещи, а не съм забелязал някаква промяна от тогава.

Коментар

Системата за подгряване в нормален автосервиз или при еликтричара ? Щото дори да са свещите мисля един профилактичен преглед да направя.

И ти благодаря за отзивчивостта.

Коментар

А, виж за това не мога да помогна. Майстори всякакви. Едно измерване на консумацията с амперклещи за постоянен ток казва предостатъчно за състоянието и. Само дето рядко се намира по сервизите. По-скоро при електричар, но сигурен такъв, защото при жичкаджиите има невероятни некадърници-ентусиасти.

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
                            нещо не ми дава резултат декодера
                            JMBL144GVLJ40250
                            Трябва да има още една цифра накрая, затова.

Коментар

от каде мога да си порачам Бошови сбещи за Паджерото даите ми телефон или адрес

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X