моля да ми помогнете сложих 4 чисто нови подгревни свешти,но след 2 месеца 2 от тях изгоряха,купих нови и ги смених,но след време пак 2 изгоряха кажете от какво ми горят така джипа е паджеро спорт 2000 год мотора е 2.5 ТДИ..благодаря ви предварително за савет
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с подгревните свещи - Паджеро Спорт
Свий
X
-
До: Проблем с подгревните свеЩи - Паджеро Спорт
При Паджеро 1 има две системи за подгряване.
Едната е на 6V, а другата е на 12V.
В зависимост от кой модел е, свещите работят на различен волтаж.
Не знам при спорта как е.
Замери си системата дали изключва релето.
Коментар
-
Първоначално публикуван от vasss Преглед на мнениеняма много варианти-или си попаднал на ментаци,или релето за подгрева не ти изключва,последното е да са ти сложили неподходящи
Коментар
-
вчера вечерта бях на гости и качвам се вътря - не пали. изчаквам малко въртя пак не пали. още 1-2 опита и акумолатора ми падна. дръпнах го тази сутрин и запали, затова я оставих да поработи за да се зареди акумолатора и без да я загася дойдох на работа. тука за проба се опитах да я запаля след като беше работила доста и едвам върти. То може и акумолатора да ми е паднал, ще пробваме с друг, но до ден днешен ни свещи ни акумолатор даваха признак на слабост, как стана изведнъж така...
Коментар
-
При мен е същотоИ аз съм за смяна, но трябва да мине сега св. Паралей и тогава. Не е изведнъж. Просто промяната във времето оказва влияние. И аз като теб си палех без грешка до преди 1 седмица и сега сутрин се върти доста
Просто преди беше по топло и подгревните свещи почти не трябваха, но сега застудя и се усеща.
GSM: 0898 554713
Уебсайт: BULEXTREME.com
Коментар
-
Зареди си акумулатора на зарядно. После отиди да го проверят в някоя акумулаторджийница. Може да е заминал. Те така заминават понякога - изведнъж. А при първото застудяване за годината пред акумулаторджийниците се образуват опашки.
За свещите - с ментаци е така. Все пак преди да купуваш маркови и скъпи си струва да си провериш системата - да видиш какво се подава към тях като напрежение. И купувай само от сигурен магазин, щото често свещи BOSCH, купени от някакъв си незнаен магазин, се оказват пак ментаци.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
За Паджеро 1 какви свещи да взема евентуално и имаш ли представа горе долу какви цени са? 60 лв на свещ, 100 лв ? Четох по темите, че задължително се сменят 4те- защо така?
междудругото миналата и по миналата зима както и до днес, никога не беше правила така. Не смятам, че свещите са ментаци, нямаше да искарат 3 години.
Коментар
-
Ми BOSCH например, от оторизиран BOSCH магазин.
А какви точно - зависи. Трябва да видиш каква ти е системата за подгряване. Може и в магазина да успеят да намерят.
В AutoData излизат 12 волтови, с време на подгряване 4-8 секунди, но е най-добре да се провери някъде по VIN.
Системата подгрява до достигане на някаква температура на двигателя, дори и след като си запалил - обикновено до към 50-ина градуса. Може да провериш на загрял двигателя да не би да продължава да грее, и от това да си заминават по-бързо, макар че се съмнявам
С какви свещи си в момента и откъде ги купи? При изрядна система и читави свещи, те трябва да изкарват повече от 3 години.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
нещо не ми дава резултат декодера
JMBL144GVLJ40250
http://detali.ru/cat/mi/mi.dll?SelVIN&vin=
би ли пробвал и ти ?
Междудругото сега се сетих,
пропуснал съм да кажа, че наскоро спря да ми свети лампичката на таблото която индексира подгряването. Но бях свикнал да го слушам да като щракне и забравих за лампата да я погледнем. Седмица карах така( на слух) и си палеше нормално. Реших да споделя в случай, че е възможно да има някаква връзка.
Свещите не съм ги сменял, купих джипа с тях.
Ще пробвам на загрял двигател как е, но едва ли продължава да грее, свещите щяха да горят редовно, а това за първи път се случва. Жалко че нямам инструмент в мен щях да ги сваля да ги пробвам.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнениеЩе пробвам на загрял двигател как е, но едва ли продължава да грее, свещите щяха да горят редовно, а това за първи път се случва.Макар че, щом с тях си ги купил, може просто да им е дошло времето.
На тераното ми пак са 12V. Като го купих, си беше с оригиналните, или поне бяха сменени с оригинални. Не бяха изгорели. Едната беше с 3 пъти увеличено съпротивление, друга с 2 пъти, а останалите 2 си няха наред. Палеше си, просто се случваше като запали, някой от цилиндрите да се позачуди за 2-3 секунди, и съответно да поизпуши отзад през това време. Смених ги с неоригинални от Евро07, и от тогава си пали. Но ако някоя пак изгори, ще си взема или BOSCH, или оригинални. Засега държат 8-9 месеца. Ще видим как са в студовете, понеже поради някои други случки, Евро07 не ми е на първо място в списъка на доставчици на части. Във всеки случай, миналата зима при минус 15 си палеше безгрижно с настоящите ми неоригинални свещи, а не съм забелязал някаква промяна от тогава.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
А, виж за това не мога да помогна. Майстори всякакви. Едно измерване на консумацията с амперклещи за постоянен ток казва предостатъчно за състоянието и. Само дето рядко се намира по сервизите. По-скоро при електричар, но сигурен такъв, защото при жичкаджиите има невероятни некадърници-ентусиасти.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнениенещо не ми дава резултат декодера
JMBL144GVLJ40250
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар