Здравейте колеги. Имам Паджеро Спорт 1ва генерация 2.5 дизел 116 к.с., 2006г. При ускорение особено на 2ра и 3та предавка в режим 2H мъчно достига до 3000 оборота. Все едно не му стига гориво. Интересно е че при каране по магистрала успява да вдигне 130, дори 140 км/ч. в равните участъци.При тези скорости започва да пуши бая черно . Чета тук , че по старите модели с механичното ГНП имат на входа на помпата малка цедка която прави мизерии и след почистване им идва силата. Питането ми е тези с електронната помпа какъвто е и моя имат ли такава цедка? Другото което ми прави впечатление е че когато го запаля сутрин мотора работи много "твърдо", след няколко минути работа утихва, а когато достигне работна температура работи много тихо , почти не се чува. Това нормално ли е ? Дали когато е студен работи с по голямо предварение, и затова е толкова шумен..... Ще се радвам да обменим опит. Поздрави.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с ускорение
Свий
X
-
Ако проблема е в цедката нямаше да пуши черно. Черно значи че "си мисли" че влиза повече въздух отколкото влиза.
Гледай налягане на турбото, изпускане от някъде след турбото и други такива. Не знам конкретния мотор има ли EGR и колко е пролемно, но може да има и позадръстени колектори или клапан, въртящ номера (оставащ отворен когато ня трябва).
Това са общи приказки за дизел, пушещ черно и невървящ, не за конкретния.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
Здравей колега , да разбирам ли че и тази помпа има на входа същата цедка като на механичната. Този мотор има EGR, но между изхода на EGRa и всмукателния колектор има поставена ламаринка, иначе казано EGRa e затапен. Турбо пътищата са проверени и няма никъде пропуски.
Коментар
-
Разбирай го така:
И да има цедка, проблемът с нея би довел до недостиг на гориво, и тогава не пуши, колкото и да настъпваш. Пуши при излишък на гориво, а няма как хем цедката да е запушена, хем да има излишък на гориво.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.
Коментар