Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mitsubishi Outlander" 2.2D 4WD, 150 к.с., дилема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mitsubishi Outlander" 2.2D 4WD, 150 к.с., дилема?

Здравейте, колеги!

Насочил съм се към закупуване на "Mitsubishi Outlander" 2.2D 4WD, 150 к.с., роден около 2016 - 2018г.

По принцип предпочитам автомат, но не изключвам и ръчната скоростна кутия. Кое от двете е за предпочитане в случая - автомат или ръчка? От автомата мога ли да очаквам някакви сериозни проблеми, поне при мен поддръжката ще е, съгласно параметрите, за предишния собственик ще гледам сервизната история.

Приемам и всякаква друга препоръка, лакърдия, съвет и т.н.

Благодаря за мненията!

Щом темата става за лакърдия...На наши дни да караш ръчни скорости не ми се връзва. Като бях младеж се кълнях да не припаря до автомат. Е, още не съм припарил, ама то по технически/ финансови причини. Искам и активен круиз контрол/ дистроник или както там го е кръстил конкретния производител. Тия две неща ми липсват в колата, както и ел.седалка с памет, като ми разбъзика някой позицията да я връщам от раз, не 3-4 дена да се "глася". Та от мен толкова
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

• Даниел Цветков
      Даниел Цветков коментира
      Редактиране на коментар
      Седалката ще ти я разбутват щот си даваш колата да я карат.Моята що не я разбутват?Шегичка.

• Asen Kushlev
      Asen Kushlev коментира
      Редактиране на коментар
      Не я давам на никой но на автомивките постоянно я местят. Ако забравя да ги предупредя и отече. На ГТП и по сервизите същата работа

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      И моята не я разбутват.....сигур щот не я мия

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
    Щом темата става за лакърдия...На наши дни да караш ръчни скорости не ми се връзва. Като бях младеж се кълнях да не припаря до автомат. Е, още не съм припарил, ама то по технически/ финансови причини. Искам и активен круиз контрол/ дистроник или както там го е кръстил конкретния производител. Тия две неща ми липсват в колата, както и ел.седалка с памет, като ми разбъзика някой позицията да я връщам от раз, не 3-4 дена да се "глася". Та от мен толкова
    Благодаря за компетентния отговор!

Коментар

Сега за автомата(аз съм им фен),ако е истински хидроавтоматик-скачай,но ако е вариатор,(а това е тенденцията напоследък)-ръчка.В случая техн.сайтове казват-автоматик.Дизелите на Митсубиши преди години имаха проблеми с балансиращите валове и при прекъсната регенерация на ДПФа ръгаха нафта в маслото и ако не дърпаш щеката начесто ставаше мазало с лагерите на КВ.Вероятно са го оправили проблема,ама де да знаеш,японци.
      ML W 164cdi

Коментар

• pansim
        pansim коментира
        Редактиране на коментар
        Това е френския двигател Като цяло е много надежден и върви добре

Тия mitsubishi-та не бяха ли с дизелови двигатели на peugeot? По-точно на континентал
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Ако имаше възможност да взема ръчка щях да съм щастлив. Автомата утрепва динамиката. Особенно на слабичките мотори. Даже дъщерята предпочете ръчката, не, че не ми разхожда пикапа цяло лято по света и у нас.
        Дистроника е само за заспали шофЕри. Също като специалните системи за стабилизация. Мислени са за американски моми, които трудно пазят равновесие без нивелир.

Само мое лично мнение.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Тия дни особено ми липсва автомат и дистроник. Масово са напъплили калпави шофери, дето карат с 60-70 на междуградски път. На прибиране след работа на тъмно са още по-зле. За да не се мъча да поддържам темпото им, а то е силно неравномерно, кротвам се зад последния идиот на колоната и се влача след него. Ама като нямам такива екстри и псувам. За 20 км имам 2-3 места за изпреварване, които няма как да ми стигнат за 7-8 коли колона. Ако са 2-3 се напъвам, за повече няма смисъл. Та толкова за моите нужди.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

• drukman
            drukman коментира
            Редактиране на коментар
            Като седнеш в кола с дистроник и мерака ще ти мине в миг. Да изпревариш с предварителна засилка, когато в последния момент си само на 4-5м от предната кола....забрави. Сети се сега колко изпреварвания са ти такива и спри да мечтаеш за прокиснала бира.

ПП На Г класата бях насадил автоматик. Един път за малко да се изправя на теглича, два пъти станах за смях и автомата бодро напусна колата. Та и това е пробвано.

• Asen Kushlev
            Asen Kushlev коментира
            Редактиране на коментар
            Аз не съм както ти ги нарече "американска мома", та мога да си ползвам и междоушното съдържание. 16 години го пътувам този маршрут сутрин и вечер, прекрасно знам къде мога да изпреваря. Снощи съм се влачил след колона от 7-8 коли, отпред един кара с 60 и всички се нагъчкали зад него, нито изпреварват, нито оставят място аз да направя нещо по въпроса. В такива случаи си карам в колоната. Колегата с дистроника ме дебне да е зад мен и само си кара, пък аз газ, спирачка, хем оставям доста дистанция от предния да обирам нефелното му шофиране.

Колеги, дилемата за мен приключи, май зададох въпроса малко предварително.
          Оказа се, че имаме ръстово несъответствие с този автомобил, накратко - малък ми е за телосложението
          Имам нова дилема, ама тя ще е за друг подфорум.

Благодаря за мненията!

Коментар

Пускай темата в общия кюп, не се знае новата ти дилема докъде ще се измени
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Докато продавах Титана не се сети. Продадох перфектна кола на безценица. Широка, висока, мощна, ееее
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
              X