Обява

Свий
Няма добавени обяви.

All Terrain гуми за Peugeot 4007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• All Terrain гуми за Peugeot 4007

Здравейте!

Взех си за втора кола Peugeot 4007, което споделя една платформа с Mitsubishi Outlander, което освен като втора кола, главно ще се кара по язовири, леки черни пътища (занимавам се с фотография на птици и ходя по укрития, язовири и тнт).

Попрегледах разни проекти с Мицубишито, видях как се повдига с 40мм и какво трябва да се смени по окачването, но на този етап не смятам да влизам в такива доработки, а по-скоро нещо съвсем базово, да видя от къде и как минава SUV-а, и вече, ако нещо не ми е достатъчно, тогава ще го мисля.

Та, първият ъпгрейд, мисля да са гумите и джантите, тъй като го купих с някакви метални джанти и зимни гуми и това, което ми дойде като идея е да сложа по-широки гуми и да са all terrain, колкото мога да го подпомогна по локвите и някаква кал като има (ясно, че няма блокажи на диференциала, бавни и тнт).

Това, което мисля е да сложа гуми 235/70/16 или 225/70/16, не знам кое от двете ще влезне и няма да опира, предпочитам 235, защото би трябвало колата да се повдигне с около 20мм, пък и ще имам по-широка стъпка. Другото, което е, че ще ми трябват джанти, които са 7J с ЕТ35-38 за да не опират (така го изчисли Chat GPT), а оригиналните за модела са 6.5J.

Въпросът ми е: Влизат ли без да се преправя нищо и да закачат 235 гуми? Или да се ориентирам към 225? Също, никога не съм използвал all terrain - стават ли за целогодишно използване, най-вече, ако завали дъжд и тнт? Също, някой правил ли е подобно нещо и какви джанти е сложил?

Всякаква информация ще ми е полезна!

За гуми виж Yokohama Geolandar G015 AT.
    Ползвам ги целогодишно и си карам с тях на магистрала, на сняг, дъжд и т. н..
    Имат символ планина със снежинка и зимата нямат проблеми.
    В големи калища и тежки терени не съм ги пробвал и не мога да дам мнение за там.
    Но за нормални разходки в гората, планината и до хижи и язовири са много добър избор.
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Мишлен всесезонни,на комбито са на около 45 000 мили или около 73 000 км,комбито е около 3 тона,има още поне десетина хиляди в тия гуми,държат на сняг,мокро,тихи на магистрала,возят нормлно меко и стават за лек офроуд,спират добре,не тресат,баланс не съм им пипал от нови

Скъпи са

Принципно най-много можеш да навреш размер по-широки и размер по-високи от оригинала, не знам колко ти е оригинала и не си писал ма ти си знаеш,това на оригинални джанти
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Благодаря Ви за мненията! Ще поразгледам ревюта на All Terrain гуми и ще реша, щом са ок за всякакво каране, това ще е избора в размер 235/70/16. Четох из Мицубиши форума (английския), хора карат с такива и няма драма.

Мислех ги и Michelin CrossClimate 2, но предпочитам all terrain-а, защото ще е една идея по-проходима с тях, на другата кола съм с Michelin Pilot Sport 235/45/18 и Michelin Alpin със същия размер, така че по-скъпо, май няма накъде.

Коментар

Така, след много четене и разучаване, се отказах от 235 гумите, понеже трябва да намеря джанти, които да са 7.5J, офсета да е между 30-35 за да не опират и това е мисията невъзможна. Ще взема оригиналните за модела джанти, пак с all terrain гуми, но 225. Някой слагал ли е, пробвал ли е такъв размер на заводското окачване?

Коментар

Имах 4007 до скоро. 225/55/18 му е стоковия размер на 18 инч джанти. Карах го с 235/55/18 последно/такива имаше/. А имам познат,който си го караше с 235/65/18. И не опира никъде.
            Peugeot 4007
            ex Nissan X-Trail 2.2 Di

Коментар

На джанта 6.5J няма никакъв проблем да монтираш гуми с широчина 235 !
              На такива джанти съм карал гуми 265/70/16 и проблеми нямаше.
              Който търси , намира !
              Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Благодаря за мненията! Аз знам, че гумата ще се сложи на 6.5 инча джанта, но въпроса е дали няма да я свие много и контактната площ да не е като на 235. А иначе се преориентирах към TOYO OPEN COUNTRY A/T Ⅲ 235/70 R16. Причината е, че са по-голям баланс между каране на нормален път/извън пътя, доста по-добре са на сняг/дъжд от BF Goodrich-а, просто двете гуми са за два различни типа каране, Гуудрича е, ако главно ще се кара на черно.

Ами, като отида в Диана да купувам някак ще опитам да се примоля да сложим поне една 235 отпред, да видим как е, то там би имало проблем, отзад не мисля.

Коментар

• sonda
                  sonda коментира
                  Редактиране на коментар
                  Правилно ! Добре си се насочил към Диана, с доста пресен ДОТ са в момента там този модел. Съветвам те да ги монтираш там, а не другаде, малко е скъпичък монтажа, но има защо.
                  Последно редактирано от sonda; 23-05-25, 10:15.

Първоначално публикуван от 4007_adventures Преглед на мнение
                TOYO OPEN COUNTRY A/T Ⅲ 235/70 R16.
                Много меки и бързо износващи се гуми. Лесно се режат на натрошен чакъл.
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• sonda
                  sonda коментира
                  Редактиране на коментар
                  Да, по-меки са от Гудрича, но и в това им е плюса. Не са бързо износващи се, и не се режат лесно на чакъл. Много добро поведениие и на асфалт , и на сняг/ лед, и на кал- бързо самопочистване и добро сцепление. Единственото е, че са съвсем леко /пренебрежимо/ шумни на асфалт. Не маловажно е, че са made in japan. Може би си чел отзиви за някои от предишните поколения на този модел.
                  Последно редактирано от sonda; 23-05-25, 10:52.

Четох позитивни мнения за тези гуми и че са по-универсални за всичко, което аз правя, но не са добри офф роуд гуми като Гудрича. Което е това, което търся реално. Има един ютюб канал Truck House Life, където пича е с Ford F350 7.3 V8 Diesel, отзад с хижа направена и обикаля яко из Америка, последно тия гуми бяха на 40 000 мили и бяха вече за смяна. С моите 12 - 15 000км на година (и то като имах една кола). Ще карат бая време. Ще дам мнение като ги взема и подкарам.

Коментар

sonda коментира
                  23-05-25, 11:13
                  Да, по-меки са от Гудрича, но и в това им е плюса. Не са бързо износващи се, и не се режат лесно на чакъл. Много добро поведениие и на асфалт , и на сняг/ лед, и на кал- бързо самопочистване и добро сцепление. Единственото е, че са съвсем леко /пренебрежимо/ шумни на асфалт. Не маловажно е, че са made in japan. Може би си чел отзиви за някои от предишните поколения на този модел.
                  Отзиви съм чел за ТОЗИ модел. ЛИЧНИ впечатления имам от АТ 2 - първите, които купих за "Хемито" ми (грайферът бързо спадна наполовина още първата година, наряза се от пътища като Иракли - Емона , на всичкото отгоре и страничен разрез отнякъде си докарах), а "Гошко-Лошко", предполагам го помните, лично ми демонстрира как се пързалят АТ 1 на "Toyo" на мокър асфалт и едно половин час бълва змии и гущери, псувни и ругатни за тях и като поведение по шосе и като по черно.

Това пък ми е резервната гума - чисто нова, висяща под колата отдолу - от вибрациите един от ТАМПОНИТЕ е почти пробил борда...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20181209_124156.jpg
Прегледи:70
Размер:389.4 КБ
ID:6999956
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• sonda
                    sonda коментира
                    Редактиране на коментар
                    Аз имам АТ3, вече 10 хиляди километра, впечатленията ми са отлични. Карал съм по всякакъв терен. На мокро и лед няма проблеми. Гумите се балансираха лесно, с малко тежести. Гумаджиите в Диана споделиха, че при този модел е характерно. Мнението им за БФГ беше крайно отрицателно. Да, знам го Лошко, нямам представа кой набор са били гумите, сложени на 80-та и какво що. БФГ е масово използвана гума там, където се търси преди всичко износоустойчивост, останалите качества са кофти, особено поведението на мокро, лед и сняг, след 1-2 годишна употреба, точно както случая с модерните тъдява Дуратрак. Мненията за АТ3 там, където се кара много, и в наистина сурови условия, а именно- Русия и Австралия, са отлични.

Много е важно от къде са купени гумите и говоря от опит. Първите летни гуми на комбито взех от Маргел - Pirelli P7 235/45/18, с дот 2020 (взети 2020), та даже ги чаках от Германия да им ги докарат. На 3-тото лято, целият борд се беше напукал и нацепил на всичките гуми. Имам същата резервна гума, която е седяла 16г в багажника на колата, на влага, студ, пек и тнт - изглежда като чисто нова. И понеже не ми се рискуваше пак с Пирели, взех от Диана Michelin Pilot Sport и Alpin 235/45/18, макар, че имам приятел гумаджия и каза, че мишелините били пълен боклук и постоянно му идвали криви, нацепени и не знам, какво още. Ами, над 10 000км и гумите са като нови, а пътното им поведение е най-доброто, което съм имал през живота ми.

https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tes...e-for-2025.htm - в това ревю, даават Falken-а като най-добрата гума, а в същото време наскоро гледах клипче пак с един оффроуд ютюбър, как точно тая гума се е саморазпаднала и казва никога да не се взима, и я беше снимал. Така че, всичко е на късмет според мен, ще видим.

Ето го и клипчето: https://youtube.com/shorts/FiIVlXAL3...pMQLYkIL4mnSBc

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X