Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не ми свети индикацията за включен блокаж на таблото . Pajero 2 2.8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не ми свети индикацията за включен блокаж на таблото . Pajero 2 2.8

Проблема . Не ми свети индикацията за включен блокаж на таблото (визирам лампичката проверена е не е изгоряла) . Блокажа си сработва датчика в дифа е ОК .

Почвам отначало какво е правено за да не гадаем .

Блокажа ми работеше до последно и лампичката ми сработваше при задействане на блокажа .
    Счупих му зъбите и последва разглобяване поставяне на нова касета . Сега като включа бавни си сработва централния и като натисна копчето за блокажа компресора помпи и самия блокаж сработва . Проверихме го при вдигнати гуми . Датчика който е на дифа с мултицет дава верига след като блокажа сработи . Премерихме го до буксата която е до пушката преди да влезне в купето да не би да сме скъсали нещо при разглобяване. Няма прекъснат кабел до там .

Въпроса ми е къде се намира еку модула който управлява компресорчето (него за сега набеждавам за проблема) и да видя защо не се подава сигнал за да светне лампичката . ( Модула не е до компресора ) . Става дума за pajero 2 2.8 дълга база facelift .
    Намерих го по номер как се води но явно е някъде в калника . Как да стигна до него ? И възможно ли е той да е причината че не ми включва лампата за индикация на таблото .
    MR276183
    https://www.drive2.ru/l/556340515222586683/

Първоначално публикуван от niggaz_nature Преглед на мнение
    Проблема . Не ми свети индикацията за включен блокаж на таблото (визирам лампичката проверена е не е изгоряла) . Блокажа си сработва датчика в дифа е ОК .

Почвам отначало какво е правено за да не гадаем .

Блокажа ми работеше до последно и лампичката ми сработваше при задействане на блокажа .
    Счупих му зъбите и последва разглобяване поставяне на нова касета . Сега като включа бавни си сработва централния и като натисна копчето за блокажа компресора помпи и самия блокаж сработва . Проверихме го при вдигнати гуми . Датчика който е на дифа с мултицет дава верига след като блокажа сработи . Премерихме го до буксата която е до пушката преди да влезне в купето да не би да сме скъсали нещо при разглобяване. Няма прекъснат кабел до там .

Въпроса ми е къде се намира еку модула който управлява компресорчето (него за сега набеждавам за проблема) и да видя защо не се подава сигнал за да светне лампичката . ( Модула не е до компресора ) . Става дума за pajero 2 2.8 дълга база facelift .
    Намерих го по номер как се води но явно е някъде в калника . Как да стигна до него ? И възможно ли е той да е причината че не ми включва лампата за индикация на таблото .
    MR276183
    https://www.drive2.ru/l/556340515222586683/
    На късо 2,5 компресора е в калника под корите зад мястото на водача, причина за да не свети лампичката може и да е датчик на раздатката за бавните и заклщчен среден диф тоест дифа в раздатката. На моя модулчето беше до компресора -https://www.youtube.com/watch?v=hXC0qjuiMcE примерно видео как да ти пратя ремонтно ръководство на руски за 2,5 и 2, 8 дизелите.

Коментар

Средния диф си работи и датчика си действа в раздатката. Ако не работеше щеше да мига и нямаше да включи задния блокаж , а той реално включва само индикация ми липсва. С датчиците на раздатката съм го играл вече. Сменил съм ги всичките с нови.

От клипчето явно трябва да сваля кората в багажника и да стигна до калника за този модул.

Коментар

Да питам само. Крушката на таблото дали е здрава.
        Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!

Коментар

• niggaz_nature
          niggaz_nature коментира
          Редактиране на коментар
          Написах че е здрава.Даже за всеки случай ги размених с едното задно колело и то си свети.

Имаш 3 варианта:
        - "кутийката " не разбира, че трябва да светне въпросната ламБа;
        - "кутийката" "светка" въпросната ламБа, но изхода й е гръмнал т.е. крайното стъпало не може да светне ламБата;
        - прекъснат кабел и нещо не се получава.

Борбата:
        - намираш схемата;
        - намираш кутийката;
        - проверяваш на нейният съединител дали напреженията са както пише на схемите;
        - според резултата от проверката, предприемаш следващите действия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X