Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с Паджеро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми с Паджеро

здравейте, от скоро съм собственик на паджеро 96г къса база, 2,8 турбо дизел с интеркулер, автоматик,супер селект и др. като цяло съм доволен от машината, като изключим някой доста съществени забележки. джипа е на 99000 мили с всичко обслужено по него, сменени масла , филтри ремъци. разхода който ми дава при смесен режим е 15,5-18л при нормално каране което ме безпокои. другото което ме притеснява е това че кикдаун почти няма.казвам почти защото ми се е случвало да се активира няколко пъти. като цяло е и доста тромава. при натиснат педал до края не само че не сваля предавките , ами неще и да върви и се задъхва като че ли не и стига я въздух я гориво. оувърдрайв-а си работи. турбото надува ще пръсне маркучите. лостчето на актуатора на турбото се движи като че ли нормално като се подаде повече газ. егр-клапана съм го затапил.повечето букси и кабели съм ги проверил около мотора и скоростната кутия и вече съм се изчерпал. прочетох и всички теми във форума с подобни проблеми.
    Моля за съвет и идеи ако не ви затруднявам много.знам че е трудно така от дистанция.

До: проблеми с паджеро

Здравей,
    има вариант проблемът ти да е субективен, ако например си карал нещо мощно и леко до сега...

Но виж този PDF в линка долу, там има графики обороти/предавки, пътни тестове за проверка и кодовете грешки на автомата. Може да си направиш някакви изводи.
    https://htftp.offroad-bulgaria.com/p...ansmission.pdf

Коментар

До: проблеми с паджеро

мерси за бързия отговор! мислех си и за субективната преценка, понеже карам бензинови леки коли/паджерото е за жената/ но, онзи ден пробвах същото паджеро на един приятел и се оказа че неговото върви доста по добре от моето и според думите му гори около 10л. та за това се притесних. а и проблема с кикдаун-а си остава.
      пп-този пдф само на братски ли го има ,че ми малко мътен особенно с терминологията?

Коментар

До: Проблеми с Паджеро

Kikdown бутона на моето е на помпата едно метално мисля и схема че има някъде може да го премериш без проблем с една пробна лампа. Но предложението ми е да отидеш да ти направят един тест на скоростите за да е сигурна работата аз заради един датчик зацапан карах 2000 км на 3-та скорост и аз си мислех че съм пипнал всички букси. Има и едно жило което върви успоредни с това от педала към рейката на помпата и неговата регулация е пряко свързана със смяната на скоростите. Моето пък превключваше скорости като лудо само да му дам малко газ и веднага една надолу като охлабих малко това жило всичко заспа но мнението ми е да идеш на сервиз с автомата шега не бива.
        [FONT=Comic Sans MS]Не може да не може.
        [/FONT]

Коментар

До: Проблеми с Паджеро

здравейте и аз съм собственик на паджеро 2800 дълга база автоматик 94г. и наистинаси е тромава машинката но си върви като танк навсякъде доволен съм като се има в предвид че не е за състезания

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X