Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко струва поправка или нова скоростна кутия за Паджеро 2-ка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко струва поправка или нова скоростна кутия за Паджеро 2-ка

Здравейте. искам да се обърна към всички от вас, които сте наясно с механиката на Паджеротата си и не веднъж сте се ровичкали по тях. Тази сутрин превлкючвайки на 3 скорост нещо изключително силно изхрупа и колата спря. Преминавах трамвайните линии до Семинарията (София), и помислих че съм спукал гума или съм закачил нещо от линиите, огледах джипката нищо и нямаше и реших да запаля и потегля отново. В този момент включвайки на първа започна да издава същия тоя хъркащо-стържещ взук и не можах да включа нито първа, нито втора. Пуснах аварийките и взех да се тюхкам... пробвах на трета и тръгнах колкото да я закарам отстрани и да я оставя там. После вече и на 3-та не можах да потегля. Дойде приятел и ме издърпа до един сервиза на негови познати и приятели, където ремонтират предимно Волво. Намира се в уличката зад резиденциите на Симеоновско шосе и между последните блокове на Студ. град от западна страна (семейните).

Там момчетата ми казаха първоначално, че е съединител, понеже влизали скоростите без него, но после го запали още един техник и каза, че на 4-та потегля и може би е скоростната кутия. Казаха ми че ще я свалят и носят на човек, който разбира от скоростни кутии, но само отварянето да погледнат каква е повредата струвало поне 150лв. Дали е така?

Има ли някой представа по описаните симптоми какво може да и има и дали е 99% сигурно, че е скоростна кутия. Във всеки случай може ли някой да ми каже относителна цена за поправката й или купуване на нова или кутия втора употреба?

Благодаря ви предварително.
    [URL="http://www.mi-taka.net/temp/gallery/2008/h.benkovski%2807-08june2008%29/images/DSC06795.jpg"]Mitshubishi Pajero 2.5 TDI (къса база) '95[/URL]

До: Колко струва поправка или нова скоростна кутия за Паджеро 2-ка

Блокова ос.Имал съм същия проблем.Върви само на 4 та нали.
    Ако си с обикновена кутия не супер селект както и предполагам-Втора употреба такава кутия ще струва поне 800лв.Кутията си е куплирана със скоростна и раздатъчна.
    Ако е супер селект хилядарка тука някой продаваше.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
      Блокова ос.Имал съм същия проблем.Върви само на 4 та нали.
      Ако си с обикновена кутия не супер селект както и предполагам-Втора употреба такава кутия ще струва поне 800лв.Кутията си е куплирана със скоростна и раздатъчна.
      Ако е супер селект хилядарка тука някой продаваше.
      Ами дали върви не знам със сигурност, но като че ли тръгваше до като я пробвах закъсал на пътя, и после майстора каза, че само от четвърта тръгва да върви.
      Не съм със супер селект. Ще изчакам диагнозата, но ми казаха че може да е и от лостовете нещо.. не знам.. уф хич не ми се дават толкова пари ама... май е трябва... тоя дето ми го внесе джипа ако го видя, ще му го .... отзад барабар с ролбарите, щото не съм минал и 10 000 км с него а вече мина вдин сериозен ремонт, а сега и това!
      [URL="http://www.mi-taka.net/temp/gallery/2008/h.benkovski%2807-08june2008%29/images/DSC06795.jpg"]Mitshubishi Pajero 2.5 TDI (къса база) '95[/URL]

Коментар

Имам скоростна кутия,ако е от нея се обади.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
          Имам скоростна кутия,ако е от нея се обади.
          Супер. Като ми кажат какво и е, предполагам утре, ще ти пиша. Благодаря!

Коментар

Колега, ако решиш да я ремонтираш, имам ск.кутия с една счупена зъбчатка. Зависи твоята какъв и е проблема.
            Ето я темата:
            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=50785

и снимки:

Коментар

Точно това е блоковата ос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X