Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ядове с автоматика и паленето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ядове с автоматика и паленето

Никога вече няма да давам автомобила си на други хора. Та ето какво се случи вчера. Познати закъсали с буса и имаха нужда да го дръпнем. Понеже нямах време оставих Паджерото на доверие, въпреки странното вътрешно чувство, което се опитваше да ме спре.

Явно е имало за какво...Та двамата тръгнали, отишли на място и загасили джипа на скорост (автоматик е). Паджерото логичо след това отказва да запали. Отидох и аз, но каквито и упражнения да се пробвахме с имобилайзер, аларма не доведоха до резултат... Забелязах, че на таблото спряха да светят и индикациите за скоростите. В крайна сметка дръпнахме кабелите изпод таблото и се прибрах...

Днес го закарах на прглед за да се види къде е проблема понеже имахме съмнения за контактен ключ, имобилайзер и какво ли още не. Човека се обади преди час и каза, че проблемът е в потенциометъра на скоростната кутия (?), поради което са спрели да светят и скоростите на таблото. Та Паджерото не ще да пали с ключ - само на жици и на всяка скорост P, D, 1, 2, N квот' си избера. Това е най-малкото опасно, според мен.

Има временно решение на стойност 100 лева, което включва "ключе", което ще бъде вързано към лоста на автоматика за да позволява палене единствено на P - тук не съм много вещ, затова извинете лаишкото обяснение. На подобно побългаряване не съм особен фен, поради което моля да разкриете подробности относно това как се лекува въпросният потенциометър...Направо ще се побъркам
    Последно редактирано от Ясен; 05-07-09, 11:52. Причина: Няма човек в опасност, "зов за помощ" в заглавието е неуместно.

До: Ядове с автоматика и паленето

Първоначално публикуван от killyou Преглед на мнение
    проблемът е в потенциометъра на скоростната кутия (?), тук не съм много вещ, затова извинете лаишкото обяснение. На подобно побългаряване не съм особен фен, поради което моля да разкриете подробности относно това как се лекува въпросният потенциометър...Направо ще се побъркам
    Не че знам много ама сигурно е ключето което указва на коя скорост е селектора, (понеже в и около кутията за потенциометър не се сещам). Когато колата не получава сигнал (електрически) на коя скорост е, индикира авариен режим чрез изключване указателя на таблото. Иначе съмнява ме гасене на скорост да обърка нещо, а ако все пак го е объркало, пробва ли с простия вариянт, махаш акумулатора, пиеш едно кафе и го слагаш. ....Пък ако напишеш коя година е "Муци"-то
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

92-а година. И двата акумулатора вадихме, цял следобед се мъчихме, но нищо. Дали става въпрос за скоростната или раздатъчната кутия не ми стана много ясно от обясненията на човека. Но не виждам как проблема може да идва от раздатката.

Преди вчерашната интервенция не съм имал каквито и да било проблеми с паленето, скоростната кутия или нещо свързано с тях. По-сериозен ремонт беше новата глава, а оттогава върви перфектно.

извинения към Ясен за заглавието

Коментар

Значи напълно е възможно да е това ключе (на селектора). То не оказва влияние върху работата на кутията.....може и да се е счупило по ЕГН Клкото до ремонта незнам, зависи от текущото ти финансово състояние....на някои марки се ремонтира, на други се ремонтира с ново (капсуловано е), трябва да видя, но паленато с "жици" и подобните е безвредно, единствено ако си я забравил на скорост ще удариш предната кола (така веднъж аз щях да се самосгазя с "Ягуара").... виж ако започне да не превключва предавки и да вдига обороти без да върви тогава си е проблем вътре в кутията.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Значи напълно е възможно да е това ключе (на селектора). То не оказва влияние върху работата на кутията.....може и да се е счупило по ЕГН Клкото до ремонта незнам, зависи от текущото ти финансово състояние....на някои марки се ремонтира, на други се ремонтира с ново (капсуловано е), трябва да видя, но паленато с "жици" и подобните е безвредно, единствено ако си я забравил на скорост ще удариш предната кола (така веднъж аз щях да се самосгазя с "Ягуара").... виж ако започне да не превключва предавки и да вдига обороти без да върви тогава си е проблем вътре в кутията.
          Благодаря, че отделяте внимание. Парите ще ги прежаля, изкарват се. А с несветещите светлини как се процедира?

Коментар

Като оправиш ключа, те трябва да си се върнат, дано "Паджеровод" да се включи с вълшебните си файлове със схеми и тогава ще е по-лесно

Коментар

Ами горе в "Документация" - последната тема са автоматичните скоростни кутии, видове, диагностика...

Коментар

Ами прибрахме го преди около 2 часа. В предишните постове изглежда сме говорили за различни "ключове". Ел. техника изглежда е байпаснал оригиналния суич и сега паджерото пали от раз, но и само на P. Поради тази причина лампите на скоростите продължават да не светят - изглежда ще трябва да го преживея.

Благодарение на Паджеровод и темата "Документация" мисля, че открих негодника. http://www.4x4wire.com/mitsubishi/te...ibitor_switch/ сега ми е малко късно да разглабям конзолата, но утре ще си опитам късмета.

Коментар

Селектора е от долу на самата кутия.
                  Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                  Grand 3.1TD
                  0898 620 306 Стоян

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X