Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за Паджеро?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло за Паджеро?

Какво масло да сложа на Паджеро2 2,8 мотор,идеи за марки и цени?
    знаете събира 6.7л

До: Масло паджеро?

Първоначално публикуван от miroman Преглед на мнение
    Какво масло да сложа на Паджеро2 2,8 мотор,идеи за марки и цени?
    знаете събира 6.7л
    По книгите пише 15W40 но аз не съм фен на минералните масла и бих те посъветвал да му сипеш 10W40 синтетика или в краен случай полусинтетика за всички които ще възтанат против синтетиката 10-40 ще кажа имам приятел с такова паджеро и 150000 само с синтетика го кара до сега не е протекло от никаде даже му е много добре.
    За цена и марка няма да коментирам свястна синтетика е около 10-15лв литъра
    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

аз полу 10/40,но каква марка да сложа,сега съм с Фуш,но мислъа Ликуи Моли...

Коментар

Първоначално публикуван от miroman Преглед на мнение
        аз полу 10/40,но каква марка да сложа,сега съм с Фуш,но мислъа Ликуи Моли...
        Аз препоръчвам два варянта и двата са синтетики
        Motorex SP-X
        Kroon oil Emperol
        Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
        Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

слагаи лик и моли 15 на 40 за турбо дизел и го сменяи на 7 хиляди ако ходш по често в гората

Коментар

А има ли полусинтетика 10/40 от ликои моли?

Коментар

Има и гледай да пише МОS2 leichtlauf (отдавна спрехме да ги продаваме и не съм сигурен много).

Коментар

Ок и какво ми препоръчваш,читаво на добра цена масло?За ТДИ разбира се.Паджеро 2

Коментар

Имате ли впечатление от маслото Q8 FORMULA ADVANCED TD 10W40
                  http://www.kosser.net/Products/Q8.php

Коментар

Добре де, а защо не си купиш препоръчваното от производителя масло и да ти е мирна главата???Това в крайна сметка е разход веднъж на 10000 километра.
                    Аз ползвам mitsubishi diamond protection и без да правя реклама съм много доволен.За 20-30 лева отгоре(ако има и толкова,де) на смяна не си струват експериментите с незнайно къде бутилирани бълвочи.Напълно наясно съм, че mitsubishi corp. не произвеждат масла и филтри, а някой им ги прави, но поне контрола върху качеството и произхода са ясни.За мен това е напълно достатъчно.Че може да има и по-качествени-не отричам, но кой ти гарантира, че ще уцелиш такова?Докато с това, ако нещо се бъгне пасива си го поема сервиза.
                    08седемшест5едно513четири

Коментар

Какъв е вискозитета на това diamond protection и каква е цената?

Коментар

10w40, semisynthetic, 18 лева литъра.Едва ли е най-, най-, дъ бест, но зная със сигурност от къде се внася.Има и нещо друго- странно за синтетика, но това е единственото масло което, колкото сипя, толкова източвам.Преди това сложих за месец Q8 и определено не бях впечатлен.

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                          10w40, semisynthetic, 18 лева литъра.Едва ли е най-, най-, дъ бест, но зная със сигурност от къде се внася.Има и нещо друго- странно за синтетика, но това е единственото масло което, колкото сипя, толкова източвам.Преди това сложих за месец Q8 и определено не бях впечатлен.
                          Малко ме съмнява да не гори масло,особено за дизел,но това е твое мнение само.Все пак тази турбина трябва да се смазва а и от там идва горенето.
                          Лично аз кавам с полу-синтетика,и да кажа нямам никви грижи все пак няма да я карам цял живот,но ако имаш планове да ги карате тези джипки още 20 30години да препорачително е с хубаво масло.
                          [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

Първоначално публикуван от Kircho-sopot Преглед на мнение
                            Малко ме съмнява да не гори масло,особено за дизел,но това е твое мнение само.Все пак тази турбина трябва да се смазва а и от там идва горенето.
                            Лично аз кавам с полу-синтетика,и да кажа нямам никви грижи все пак няма да я карам цял живот,но ако имаш планове да ги карате тези джипки още 20 30години да препорачително е с хубаво масло.
                            Няма причини да се съмняваш- първо монтерото ми няма нищо общо с дизелите, второ веднага след като пристигна от Германия двигателя беше изваден и профилактично му се смениха карантиите- гумички на клапани, сегменти и т.н.
                            Нямам идея да се пенсионирам с тази кола, но при условие, че правя преходи от по няколко хиляди километра извън страната предпочитам да си платя "гяволъка" тук и да ми е мирна главата, вместо да се скапе нещо по пътя, например в Швейцария, където за ремонт ще трябва да платя огромни суми.
                            Поради тази причина предпочитам да си сипя една идея по-скъпо масло и да не се замислям за глупости.Както са казали хората: "Не съм толкова богат, че да купувам евтиното".Мисля си, че е вярна максимата.

Поздрави.

Коментар

Дано не ви прозвучи смешно, но ...мога ли сам да си сменя маслото на паджеро I? Как става? Също така да сменя ли и масления филтър след последните 10хил км?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X