Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теоретичен въпрос:

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теоретичен въпрос:

Колеги, нямам време да ровя документация в момента, затова ще помоля някой от запознатите да ми каже възможно ли е без капитални преработки по джипа да се замени автоматична скоростна кутия на Паджеро 2.5TDI, 99та година, къса база с ръчна такава?

Ако е възможно, дайте някаква ориентировъчна (+/-50%) цена за ръчна скоростна кутия.

Ако въпроса е принципно тъп - кажете си, няма да се сърдя

П.П. под "капитални преработки" визирам изработка на преходници мотор/ск. кутия, местене на повече от един тампон или нетсандартни кардани.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

До: Теоретичен въпрос:

Значи, въпросът не е тъп, но ти трябва някой, който е правил това упражнение на практика, да сподели къде е срещнал проблеми. Ще чакаме да видим дали ще се появи такъв.

Коментар

Защо искаш да сменяш автомат с ръчка ? Що народ карали автомат не щат и да видят ръчка . Според запознати от форума автомата е и по - икономичен на дълъг път ,а ако му държиш маслото в граници и го мениш редовно е бил неубиваем . Според мен е доста удобен за града /може би е по - лаком/.Аз лично съм мераклия следващата джипка да е автомат .
      MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Нека не започваме поредната серия на войната автомат/ръчка

Въпросът е може ли да се осъществи такава трансплантация без сериозна "хирургическа интервенция".

Коментар

Ами само бърз поглед на интериора показва : горна - долна помпа за съединителя заедно с механизъм - рамо за педала; пластмасарии в/у скоростите. Има разлика в ръчките на раздатката/лява-дясна/ , ако не е различна цялата. Маховик , притискателен и феродов диск, аксиален лагер. Не знам дали карданите са с еднаква дължина - да каже някой по-запознат.Голяма вероятност нещо да изпускам но и това не е малко. Успех.
          MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Темата, поне за мен е приключена: освен скапания автомат, се оказа, че пажерото има и "лек" проблем с документите, така че отпада като вариант за покупка, съответно и за ремонт.

Коментар

Я виж тоя колега от темата.Със сигурност знае.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=58143
              Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
              ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Първоначално публикуван от pahov Преглед на мнение
                Защо искаш да сменяш автомат с ръчка ? Що народ карали автомат не щат и да видят ръчка . Според запознати от форума автомата е и по - икономичен на дълъг път ,а ако му държиш маслото в граници и го мениш редовно е бил неубиваем . Според мен е доста удобен за града /може би е по - лаком/.Аз лично съм мераклия следващата джипка да е автомат .
                Не искам да чуя за автомат. Преди години имах кола с автомат и в един прекрасен ден автоматът спря да върви напред и се наложи да се връщам от 50 км. на задна. Безброй пъти спирах, защото колата прегряваше, резила настрани... . Цената на нов автомат беше няколко хиляди лева. Купих от една морга от едно село до Варна втора употреба, платих една камара пари за подмяната, карах колата още около половин година и тази кутия тръгна само назад. С голямо удоволствие разпродадох колата на части, като автомата зарових на дълбоко, като дяволско изчадие . Братя, бягайте далеч от автоматите, а ако са ви излъгали и са ви продали автомобил с автомат, ходете редовно на църква и се молете да не се пре.е

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X