Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загряване на L200

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Загряване на L200

Имам Mitsubishi L200 и имам проблеми с работната температура на автомобила. Загрява и стрелката минава над средата на скалата на уреда на таблото. Проблема идва след продължително каране над 3-3.5 хиляди оборота, ако го оставя ще отиде в червения сектор.Перката е зацепена и смених термостата, почистих охладителната система, махнах катализатора,водната помпа е добре, не надува и не намирам причина за загряването и искам да попитам, някои сблъсквал ли се е с такъв проблем. Двигателят е дизелов 2.5 TDI 115 конски сили, 2003 година.

До: загряване на L200

Пич, смени колата си с бензинова резачка. На тази вече си и взел здравето.
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Пробвай като ти покаже че загрява дали маркучите наистина са толкова горещиВъзможно е датчика на температурата да е дал фира

Коментар

Е ти какво искаш да стане "при над 3000 - 3500 об/мин" и то продължително.
        Това са високи за този двигател обороти.
        Don't hunt IF you can't kill
        първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от shopa. Преглед на мнение
          Имам Mitsubishi L200 и имам проблеми с работната температура на автомобила. Загрява и стрелката минава над средата на скалата на уреда на таблото. Проблема идва след продължително каране над 3-3.5 хиляди оборота, ако го оставя ще отиде в червения сектор.Перката е зацепена и смених термостата, почистих охладителната система, махнах катализатора,водната помпа е добре, не надува и не намирам причина за загряването и искам да попитам, някои сблъсквал ли се е с такъв проблем. Двигателят е дизелов 2.5 TDI 115 конски сили, 2003 година.
          Странно, направил си почти всичко възможно... Ако наистина не надува с газове охладителната система и загрява само на високи обороти остава да е с прекалено късен момент на впръскване. Трябва да се изключи и това като възможност.

Коментар

провери термостата и дали работи водната помпа.защото ако дига високи градуси а не се включва перката е заминал термостата а ако не варти водната помпа водата и то това може да загрява

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
              Е ти какво искаш да стане "при над 3000 - 3500 об/мин" и то продължително.
              Това са високи за този двигател обороти.
              Предлагам да спрете с тия митове и легенди....

Коментар

Мойто Паджеро 2/2,5 ТДИ, по спомени, на 5-та с 3000 об., вървеше със 100, а на 3500 - 120 и не са му били много. Повече обаче, не съм го натискал, че не беше първа младост. Само като теглех каравана, на Витиня ми е тръгвало да загрява на 5-та и включвах на 4-та. В големите жеги, климатика също товареше мотора и имаше някакви наченки на загряване.

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
                  Предлагам да спрете с тия митове и легенди....
                  След като направиш един основен ремонт на такъв двигател, каран по такъв начин, като едното нищо ще почнеш да вярваш в "митове и легенди" ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Искам да кажа, че ако автомобила е в изправно техническо състояние, поддържан както трябва и прочие, на каквито и обороти да го караш - стрелката не би трябвало да мърда от средата. Говорим за 2003 година кола. Износването на мотора вече е нещо, за което не съм толкова запознат.

За най-новия 4D56 съм виждал няколко по над 150К км вече, които се палят в София изкарват се на магистралата и се гасят след 1500-2000км в Европа, като се кара колкото е позволено 130-140. В общи линии са им ОК двигателите засега, вярно, че са комън рейл, но иначе са си все същите двигатели.

Коментар

Има ли подобни спиращи въздушният поток атрибути?
                      http://www.mobilen.bg/photos1/2/big/...68987269_2.pic
                      И лош монтаж на регистрационният номер?
                      http://www.mobilen.bg/photos1/2/big/...33020841_1.pic
                      Има ли в маската допълнителни ламели затварящи отворите?

(Пежото ми вдигаше 90 С при подобни условия. Смених антифриз и термостат - антифриза беше чист, а термостата изправен. Тогава изхвърлих пластмасовата подложка на номера и го повдигнах до горният ръб на бронята, и извадих от вътрешната страна на маската две фиксирани с щипки приставки запушващи пролуките и. Явно за Холандия е подготвено за студен климат и са разчитали на охлаждане само през отвора в бронята. Сега не мърда от 80 С)
                      [IMG]file:///H:/Techno/Avto/PUG/2.jpg[/IMG]
                      Прикачени файлове

Коментар

До: Загряване на L200

Колеги почти на 100% съм обеден че тва е от радиатора.Ако имаш вазможност смениго само за проба нещто от морга земи с уговорка ли незам но сам сигурен че радиатора е задрастен .Ся някои ще каже топъл ли е студен ли .............. е неможе се рабере така, имах такав проблем расказамисе играта накрая от един колега зех назаем е колата си измразна направо,на квит и обороти да я карам
                        Успех
                        telefonche@mail.bg
                        Варна

Коментар

От: Загряване на L200

малък проблем с мицубиши л200, когато го карам на дълъг път си държи нормални градуси а когато работи на място и ме хване трафика почва да загрява, дали е от виско перката

Коментар

Ако водната помпа е наред и радиатора е чист, направо не си представям как би загряло на място.
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Виско.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X