Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 3.0 v6 Газов Инжекцион

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро 3.0 v6 Газов Инжекцион

Здравейте колеги.
    Искам да ви попитам дали има някой на машината си как върви и тн. колко разход му дава , има ли проблеми ...
    三菱帕杰羅
    Цитат:"Нямам Хоби Без Двигател" еми и аз така ...

До: Паджеро 3.0 v6 Газов Инжекцион

Първоначално публикуван от MoT Преглед на мнение
    Здравейте колеги.
    Искам да ви попитам дали има някой на машината си как върви и тн. колко разход му дава , има ли проблеми ...
    Имам Български на BSM . Засега (година) работи перфектно.

Паджеро 93г 3000 , дълга база , газов инжекцион BSM
    3603km 579,43 литра газ
    16,08 л/100 газ
    смесен разход предимно извън градско и язовирско
    скорост 90-100 много рядко до 120
    Последно редактирано от ivan4o; 29-06-09, 18:59.
    LZ5ZI qth HASKOVO
    Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Мерси колега!
      Допитах се и още няколко места ... ще се слага чеее нещо се разбираме трудно с горенето ... Макар че не ми се иска ...
      三菱帕杰羅

Коментар

Мерси колега!
        Допитах се и още няколко места ... ще се слага чеее нещо се разбираме трудно с горенето ... Макар че не ми се иска ...
        Ако може, информация на какво си се спрял и защо , че и аз съм решил да минавам на газ.
        Поздрави!
        VARADERO SD2

Коментар

Аз съм се спрял на Lovato ... малко е по скъпичак но ми се струва доса добър.На Вектрата ми е такъв и за сега работи без отказно (да чукна на дърво ) Но все още се чудя каква бутилка да му набутам и къде ...

Можеш да прочетеш и тук , темата е на колегата ivan4o http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=31809
          三菱帕杰羅

Коментар

Но все още се чудя каква бутилка да му набутам и къде ...
            Аз отрязах задната част на резервоара и там сложих 35 литрова турска бутилка. Пасна идеално.
            LZ5ZI qth HASKOVO
            Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Колега , можеш ли да качиш някоя снимка.Да видя как си го направил ...
              三菱帕杰羅

Коментар

Колега , можеш ли да качиш някоя снимка.Да видя как си го направил ...
                За съжаление имам само тази:

Това е излишната задна част. Реже се точно зад гърловината на 2 см. Отвора е запушен с парче неръждавейка на аргон. За това парче е заварен и винкел с който резервоара в задната част се закрепва за купето. На освободеното място се пъха газовата бутилка о се хваща пак за купето. Оригиналната ламарина която покрива резервоара отдолу се слага без промяна.

Ако ми остане време ще направя още някоя снимка на готовото.
                Поздрави
                LZ5ZI qth HASKOVO
                Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Ето и обещаните снимки:

Поздрави
                  LZ5ZI qth HASKOVO
                  Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Добре е станало. Само сложи една ламарина между тръбата на ауспуха и бутилката, да не я изпитваш излишно на налягане

Коментар

Здравейте колеги.
                      Колега,
                      Ако все още не си монтирал инжекцион при теб аз мога да споделя малко впечатления:

От около 1000 км. си монтирах. Като вървеж няма никаква разлика. Като разход не съм гледал. Аз махнах подлакътниците отзад и там сложих две бутилки по 22 л. Паснаха идеално и сега са като постоянно пуснати подлакътници. В този случай се запазва и багажника и резервоара, при този монтаж единствения минус е стойността на бутилките и монтажа им.

Другото което ми прави впечатление е, че като е на газ светва "check engine".
                      Георги Гатев

Коментар

Колеги,

Pajero е с общо взето проверен двигател за газифициране и какъвто и инжекцион да сложите няма да има кой знае какви проблеми - български, полски, италиански...
                        Лично аз бих ви посъветвал нещо много важно, което важи по принцип за всички японски (а и не само) двигатели - сложете от т.нар. "мазачка" Флашлюбе. Това е елементарно и не много скъпо устройство, което подава специална течност смазваща и охлаждаща клапаните. Имайте предвид, че газта е с по-висок октан и доста по-сухо гориво от бензина, като с мазачката, можете да удължите живота на клапаните. Другият чар на течността е, че може да се сипва и като добавка за бензин.
                        При това не е някое от американските суперчудеса, а действително работещ продукт. За пример, в Холандия всички монтажи на АГУ вече задължително включват такова мазило, същото важи и за заводски конвертирани на пропан-бутан и метан возила. Практиката се разпространява и в "Меката" на газта - Италия.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
                          Колега,
                          Ако все още не си монтирал инжекцион при теб аз мога да споделя малко впечатления:

От около 1000 км. си монтирах. Като вървеж няма никаква разлика. Като разход не съм гледал. Аз махнах подлакътниците отзад и там сложих две бутилки по 22 л. Паснаха идеално и сега са като постоянно пуснати подлакътници. В този случай се запазва и багажника и резервоара, при този монтаж единствения минус е стойността на бутилките и монтажа им.

Ееее честито.Безаварийно и евтино каране ти пожелавам- искаме снимки- и от бутилките и от връзването на инжекторите.
                          08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
                            С какъв инжекцион си ?
                            И на моя БСМ правеше така.

Вътре има едни 100 ома резистори 1 ват
                            Смених ги с 39 ома (май) и лампата изгасна.
                            Те се "правят" на дюзи когато е на газ. Бензиновото ЕКУ отчита грешка ако резисторите са 100 ома.
                            Дюзите на бензина са 15 ома.
                            Най добре е резисторите да са възможно най-голяма стойност при която не дава грешка.

Поздрави !
                            LZ5ZI qth HASKOVO
                            Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Първоначално публикуван от ivan4o Преглед на мнение
                              С какъв инжекцион си ?
                              И на моя БСМ правеше така.

Вътре има едни 100 ома резистори 1 ват
                              Смених ги с 39 ома (май) и лампата изгасна.
                              Те се "правят" на дюзи когато е на газ. Бензиновото ЕКУ отчита грешка ако резисторите са 100 ома.
                              Дюзите на бензина са 15 ома.
                              Най добре е резисторите да са възможно най-голяма стойност при която не дава грешка.

Поздрави !
                              И аз знам, че компютъра лови, че съпротивлението на дюзите става прекалено високо. Как точно трябва да се свържат съпротивленията и с каква стойност трябва да са?

Снимки ще кача до няколко дни. Инжекциона е made in china.
                              Георги Гатев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X