Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вярно ли е, че няма смисъл от повдигане на Паджерото?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вярно ли е, че няма смисъл от повдигане на Паджерото?

здравейте! много искам да си направя моя "мечо" по-висок,но ми казаха,че нямало смисъл,защото след това започвали големите проблеми и трошене на предница,окачване и т.н. и т.н.
    сигурна съм,че някой от вас вече е извършил тази операция, така че ви моля за съвет. а и другото,което ме интересува е каква сума да си приготвя за удоволствието и за какъв период от време ще бъде готов?
    а и друго се сетих...понеже ми се задават проблеми с двигателя,2.5 тди 93г.(излизат черни облаци от мен,едвам се движи на 1-ва и 2-ра и се чува странен шум (сменени са филтрите и маслата и температурата не се повишава,пали си веднага. Що е то?) )та се чудих дали да правя ремонт на двигателя или да си купя нов( а дали може на моя 2.5 да му сложа 2.8 тди от джип с десен волан? много ми се иска
    НЕ ИСКАМ МНОГО,ИСКАМ ВСИЧКО!:D

До: Вярно ли е, че няма смисъл от повдигане на Паджерото?

Ами... трябва да степенуваш някак нещата
    Аз ти предлагам първо да се консултираш за ремонт на двигателя - може и да не е толкова страшен.
    Повдигането има смисъл, но в тесни граници и от няколко места - окачване, боди лифт, по-големи гуми и се получава без да рискуваш проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от mira_1358 Преглед на мнение
      здравейте! .... така че ви моля за съвет. ....
      Така че.... ела да лочим кафе и да си говорим за "Жипки", че за писане е дълго....
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

А каква е целта на занятието "вдигане на Паджеро"?
        Друг двигател можеш да му сложиш
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

здравейте! много искам да си направя моя "мечо" по-висок,но ми казаха,че нямало смисъл,защото след това започвали големите проблеми и трошене на предница,окачване и т.н. и т.н.
          сигурна съм,че някой от вас вече е извършил тази операция, така че ви моля за съвет. а и другото,което ме интересува е каква сума да си приготвя за удоволствието и за какъв период от време ще бъде готов?
          а и друго се сетих...понеже ми се задават проблеми с двигателя,2.5 тди 93г.(излизат черни облаци от мен,едвам се движи на 1-ва и 2-ра и се чува странен шум ...
          Може и да не може да върви, ама да изглежда по-свирепо а!

За чупене, едва ли ще успееш да счупиш нещо, защото окачване "пред кафето" се чупи по-трудничко.
          Ориентировъчно цената на един комплект (2 задни пружини + 4 амортисьора) е около 1300 лв. Тъй като обаче лифтът на окачването се прави за да може да се вкарат по-големи гуми (без тях по-скоро може да изглежда по-смешно), слагай в сметката и комплект гуми с подходящ по-голям размер, т.е. още около 1000-ка (+/-).

Смяната на 4 амортисьора + 2 пружини може да стане за ден. Да ти натегнат и малко торсионите отпред и отивай да броиш дупките по улиците!
          Ние не сме неутрални!

Коментар

мерси за съветите! значи ,аз няма да го лифтвам,за да се фукам пред кафето........искам да го вдигна,защото си ходя на лов и теренът там е доста гадничък.......а за гумите-сложила съм си 31-ци муд терейн на гудрич и мисля,че са перфектни...само не знам дали след повдигането ще трябва да ги сменявам с по-големи,за да не прилича на колесница
            и дали ще трябва да изрязвам калниците(и без това са ръждясали)

а някой може ли да ме посъветва къде лифтват качествено ,а не като ме видят,че съм момиче и да си кажат "айде да я врътнеме тая!" мммдааа,защото повечето са такива,освен ако не те праща някой негов приятел/стогодишен клиент
            Последно редактирано от Паджеровод; 27-06-09, 15:46.

Коментар

Значи, майстори по принцип не смея да препоръчвам, а пък сега като ти гледам и пушката - съвсем.
              Мисля, че гумите са ти добри и че ако му се оправи двигателят, ще покрива нуждите на ловец.
              С лифта можеш да се вкараш в кофти приключения, но това си е лично според мен.

Коментар

здрасти Мира. Искам да ти кажа че аз съм направил "сиромашки" лифт на моето паджеро 2 и съм много доволен. Лифта се състои от това: две подложки от 5 см на задните пружини, 4 см -ви фланци, гуми "Фидима широко" 31/10.5/15 и вече 2 години мачкам баирите на Странджа без никакви ядове. Ще пратя снимки за да видиш как изглежда. поздрави

Коментар

мерси за съветите! значи ,аз няма да го лифтвам,за да се фукам пред кафето........искам да го вдигна,защото си ходя на лов и теренът там е доста гадничък.......а за гумите-сложила съм си 31-ци муд терейн на гудрич и мисля,че са перфектни...само не знам дали след повдигането ще трябва да ги сменявам с по-големи,за да не прилича на колесница

а някой може ли да ме посъветва къде лифтват качествено ,а не като ме видят,че съм момиче и да си кажат "айде да я врътнеме тая!" мммдааа,защото повечето са такива,освен ако не те праща някой негов приятел/стогодишен клиент
                  Е обяснявай като хората за какво ти е лифт де! Че то напоследък новопоявяващи се мераклии да ходят в гората са силно дефицитни, за жени пък да не говорим ...

Мене ако питаш, ако не сложиш по-големи гуменетки, особен смисъл от лифта няма да има. Още повече, че отпред така или иначе не можеш да постигнеш кой знае какво само с натягане на торсионите.
                  Не съм убеден обаче, че на двигател 2.5 си струва да се слага нещо повече от 32". Карал съм в гората дълга база с такъв мотор и определено не му стига душица в някои ситуации.

За МТ-то на BFG съм на малко по-различно мнение. Освен всичко друго, имай си 1-2 на ум като караш с тях по мокър асфалт ... (то това се отнася и за други МТ гуми де).

А кой какво ще си каже ... то и тия, дето ще се оправят качествено с лифта, пак могат да си кажат каквото си кажат като видят момиче. Момченца са все пак ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Без угризения препоръчвам Митко (Фулда).
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

имаше един лифт сътворен от голди ,ето темата http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=11867
                      емил златков
                      паджеро 2.5тд
                      ве стром 650

Коментар

........искам да го вдигна,защото си ходя на лов и теренът там е доста гадничък.......а за гумите-сложила съм си 31-ци муд терейн на гудрич
                        Сутринта нямаше снимка "аватар", а и заглавието е май леко променено та ще отговоря на сегашния въпрос в заглавието:
                        " 100% съм сигурен че не си използвал и 30% от сегашните възможностите на машината , така че докарай (опознай)я до предела в този и вид, а после ще му мислим..."
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

31-ци са му заводски размер на това Паджеро. Както хората тук ти казаха - от лифт имаш нужда ако ще слагаш по-големи гуми. А за да сложиш по-големи гуми задължително двигателя трябва да има доста повече мощност от твоя. Аз имам 3 л. 150 коня и 33/12.5 - между 31 и 33 се усеща доста разлика. Не ми се мисли при 99 кс. какво ще е...
                          Георги Гатев

Коментар

Незнам дали от лифт има смисъл, но от едно подобрено окачване определено винаги има поради достатъчно много прични. Това води със себе си и до някакъв лифт така или иначе, но по правилният начин. Като се добавят и едни прилични защити отдолу и евентуално брони - защото колко и да вдигаш една кола с независимо окачване, винаги ударите от долу ще са много повече от колко на автомобил с твърди мостове - нещата стават много прилични. Гумите 31-32" са си съвсем ОК и повече от достатъчни за нормална оффроуд употреба.

Иначе поставянето на подложки и прочие изпълнения определено е лишено от смисъл и си води до последствията. Пък за смяна на двигател, определено е за хора със свободно време, пари и нерви...

Коментар

Първоначално публикуван от grudi Преглед на мнение
                              здрасти Мира. Искам да ти кажа че аз съм направил "сиромашки" лифт на моето паджеро 2 и съм много доволен. Лифта се състои от това: две подложки от 5 см на задните пружини, 4 см -ви фланци, гуми "Фидима широко" 31/10.5/15 и вече 2 години мачкам баирите на Странджа без никакви ядове. Ще пратя снимки за да видиш как изглежда. поздрави
                              еми мерси! а къде да се направи? и колко да извадя? защото един майстор ми поиска 3500 лв( без гуми)

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                              Без угризения препоръчвам Митко (Фулда).
                              А Митко Фулда къде се намира сигурно е от форума,ако да моля да се обади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X